Hoe zou het zijn zonder je
onrustige huid? darmklachten? lage weerstand? opgejaagde gevoel? slaapproblemen? mood swings? extra kilo's? gebrek aan energie? hormoongedoe?

Met de Essential Test gaan we op zoek naar de unieke oorzaken én de oplossingen van je klachten. Want die zijn voor iedereen verschillend.

OF

Hoe zou het zijn zonder je
onrustige huid? darmklachten? lage weerstand? opgejaagde gevoel? slaapproblemen? mood swings? extra kilo's? gebrek aan energie? hormoongedoe?

Met de Essential Test gaan we op zoek naar de unieke oorzaken én de oplossingen van je klachten. Want die zijn voor iedereen verschillend.

Labsolute

OF

Herken je dit?

Grote kans dat je, net als de meeste mensen, altijd een beetje ontstoken bent. Deze sluimerende ontstekingen – wetenschappers wereldwijd noemen het low grade inflammation – liggen aan de basis van vrijwel alle chronische klachten. Denk aan PMS, prikkelbare darmsyndroom, eczeem en migraine.

Chronische ontstekingen kunnen klachten in je hele lichaam veroorzaken

Op zoek naar de diepere oorzaak van je klachten

Artsen doen fantastisch werk, dat staat vast. Maar voor veel klachten is geen duidelijk pad in de reguliere geneeskunde, waar de aanpak vaak gericht is op symptoombestrijding. Bij hormonale klachten de pil, bij huidklachten een zalfje en bij obstipatie laxeermiddelen. 

Op het eerste oog hebben deze losse klachten niks met elkaar te maken. Maar dat hebben ze vaak wel: sluimerende ontstekingen liggen aan de basis van vrijwel alle fysieke en psychische klachten. 

De wetenschappelijk onderbouwde testmethoden om deze ontstekingen op te sporen én aan te pakken bestaan, maar zijn niet beschikbaar in de dagelijkse medische praktijk. En dat is zonde, want je kunt chronische ontstekingen zélf aanpakken door anders te gaan eten. Met de Essential Test maken wij deze kennis toegankelijk voor iedereen.

Belangrijke oorzaken van chronische ontstekingen

Lichamelijke en psychische klachten die op het eerste gezicht niets met elkaar te maken hebben delen een basisoorzaak: chronische, laaggradige ontstekingen. Maar wat zijn de oorzaken van die ontstekingen?

tekorten

Door tekorten aan voedingsstoffen lukt het je lichaam niet meer kleine of grotere ontstekingsbrandjes te blussen

reacties op voeding

Voedselovergevoeligheden zorgen ervoor dat je immuunsysteem constant ontstekingsstoffen aanmaakt en overbelast is

slechte darmflora

Een verkeerde verhouding van goede en slechte darmbacteriën (leaky gut) kan in je hele lichaam zorgen voor ontstekingen

Hoe kom je van chronische ontstekingen af?

Een belangrijke manier om chronische ontstekingen te verminderen is anders gaan eten. Maar een one-size-fits-all dieet bestaat niet: je darmflora is zo uniek als je vingerafdruk en op welke voeding je lijf overgevoelig reageert is moeilijk te achterhalen zonder bloedtest.

Labonderzoek geeft je duidelijkheid. De Essential Test gaat op zoek naar belangrijke oorzaken én oplossingen van je klachten met behulp van ontlastings- en bloedonderzoek. Op basis van je uitslagen krijg je gepersonaliseerd advies voor voeding en waar nodig supplementen op maat.

Hoe helpt de Essential Test bij je klachten?

Van tevoren is niet te voorspellen wat de uitslagen zullen zijn en wat de Essential Test je kan opleveren. Er zijn wel uitslagen die bovengemiddeld vaak voorkomen: 

Die kennis geeft je goud in handen: het geeft veel rust om een koppeling te kunnen maken tussen bepaalde klachten die je ervaart (van buikpijn en diarree tot obstipatie en van eczeem tot PMS) en bepaalde voedingsmiddelen. Zo kun je een bewuste en onderbouwde keuze maken om het niet (of juist wél een keer) te eten en hoef je niet te gissen naar de oorzaak van je klachten. Temeer omdat een ontstekingsreactie op voeding tot wel 72 uur na het eten van je triggervoeding kan optreden.

Wat brengt de Essential Test je op de lange termijn?

Naast duidelijkheid over welke voeding níet goed voor je is krijg je inzicht in welke voeding jouw specifieke darmflora juist nodig heeft om sterker en gezonder te worden. Bovendien werken we ook aan de oorzaken van de voedselovergevoeligheden door tekorten op te lossen en je darmen in balans te brengen. Het doel is om je lichaam uiteindelijk vrede te laten sluiten met zoveel mogelijk soorten gezonde voedingsmiddelen en niet om je voor altijd een dieet te laten volgen.

De Essential Test is iets voor jou als je:

We gaan op zoek naar de oorzaken én de oplossingen van je klachten met behulp van de gouden combinatie van bloed- en ontlastingsonderzoek. Aan de hand van de uitslagen maken we jouw persoonlijke gebruiksaanwijzing.

DIT IS WAT JE ALLEMAAL KRIJGT BIJ DE ESSENTIAL TEST:

Binnen 3 tot 5 werkdagen krijg je de Essential Test thuisgestuurd met daarin:

 • De testkit voor ontlasting: zelf thuis af te nemen op het moment dat het jou uitkomt
 • De testkit voor bloed: laten prikken kan bij één van onze prikpunten bij artsen verspreid over heel Nederland

Als deze balans goed is kan je lichaam uit de chronische ontstekingsstand komen: essentieel om aanhoudende darmklachten op te lossen. Ook is je darmflora en de gezondheid van je darmwand afhankelijk van de juiste omega 3-balans. We testen de volgende waarden:

 • Je omega 3-index: een hogere index betekent een betere algehele gezondheid
 • Het % transvetten in je bloed: die belasten je lever en vergroten de kans op hart- en vaatziekten
 • De verhouding tussen omega 3 en omega 6 in je bloed: dit bepaalt je gevoeligheid voor ontstekingen

Als je vitamine D-waarde in bloed zich in the sweet spot bevindt heeft dat een gunstige invloed op je hele lichaam. Dit komt doordat vitamine D de activiteit van meer dan 1000 genen beïnvloedt – dat is ongeveer 5% van ál je genen. De juiste vitamine D-waarde werkt ontstekingsremmend, helpt je om enzymen en eiwitten te maken die je beschermen tegen ziekten en remt het verouderingsproces. Voor het oplossen van aanhoudende darmklachten is de juiste vitamine D-waarde essentieel omdat het helpt je darmwand sterk te maken en je immuunsysteem tot rust te brengen, waardoor je minder overgevoelig op voeding reageert.

Om je klachten snel te verminderen is het meestal nodig een aantal voedingsmiddelen tijdelijk uit je dieet te laten. Zo kan je immuunsysteem tot rust komen en krijgen je darmen de kans zich te herstellen, met als gevolg meer energie en minder darmklachten. Wij testen je bloed op de 40 voedingsmiddelen waarbij IgG-overgevoeligheidsreacties het meeste voorkomen.

Dat zijn: aardappel, courgette, olijf, sla, sojaboon, spinazie, tomaat, wortel, koolmix (kool, savooiekool en broccoli), ananas, appel, banaan, kiwi, peer, perzik, citrusmix (grapefruit, limoen, citroen, mandarijn, sinaasappel), fruitmix (kers, watermeloen, aardbei), gluten, maïs, rijst, spelt, tarwe, rundvlees, varkensvlees, gevogeltemix (kip, kalkoen), vleesmix (gans, eend, konijn), geelvintonijn, zalm, schaaldierenmix (krab, langoustine, kreeft), vismix (schol, kabeljauw, heek, heilbot), geitenmelk, koemelk, kippenei, notenmix (amandel, cashewnoot, pinda, hazelnoot, walnoot), bakkers-, biergist, rode wijn, witte wijn en koffie.

Om inzicht te krijgen in de gezondheid van je darmen en de oorzaak van je klachten doen we uitgebreid ontlastingsonderzoek waarbij je darmmicrobioom in kaart gebracht wordt, met duidelijkheid over:

 • De balans tussen goede en schadelijke darmbacteriën
 • Bescherming tegen het ontwikkelen van ontstekingen, obesitas, diabetes, hart- en vaatziekten, de ziekte van Crohn en colitis ulcerosa en wat je kunt doen om dit te verbeteren
 • Intolerantie voor gluten en lactose (dit testen we dus zowel in bloed als in ontlasting) en wat je kunt doen om dit te verbeteren
 • Chronische ontstekingswaarde en wat je kunt doen om dit goed te houden of te verbeteren

Je krijgt inzicht in wat je kunt eten om jouw unieke darmflora te geven wat het nodig heeft om weer in balans te komen en aanhoudende darmklachten te verminderen. Onze adviezen zijn food based en als voeding alleen niet genoeg is kunnen we precies aangeven welke specifieke prebiotica en probiotica je darmflora tekort komt.

Je ontvangt binnen 6 weken na het insturen van je samples je Persoonlijk Rapport via beveiligde mail in je inbox. Hierin leggen we helder en overzichtelijk uit wat er precies getest is, wat jouw uitslagen zijn en wat dit betekent. Je krijgt science based adviezen over welke voeding je sterk maakt en op welke voeding je reageert met een chronische ontstekingsreactie. Als je tekorten hebt berekenen we hoeveel je moet bijslikken om the sweet spot te bereiken.

Bij de start van de Essential Test vragen we je een Body Scan in te vullen om je klachten te scoren. Na ontvangst van je Persoonlijk Rapport blijven je bijstaan met food swaps, recepten, leefstijladviezen, inspiratie en shoptips. Na 3 maanden krijg je de tweede Body Scan en nemen we contact met je op om je vorderingen persoonlijk te evalueren. 

Je kunt ook altijd mailen of een belafspraak inplannen als je vragen hebt.

DIT IS JOUW INVESTERING VOOR DE ESSENTIAL TEST:

PER MAAND

betaal in 3 keer
362
 • gratis verzending
 • bedenktijd van 14 dagen
 • uitslagen goed? geld terug

EENMALIG

meest gekozen
1086
987
 • gratis verzending
 • bedenktijd van 14 dagen
 • uitslagen goed? geld terug
 • bonuskorting van €99
beste deal

Uitslagen goed? Geld terug

Je krijgt het volledige aankoopbedrag terug als je bloedwaarden helemaal binnen de referentiewaarden vallen. Omdat we nooit een perfecte uitslag van de ontlastingstest zien, nemen we die niet mee in de voorwaarden voor de geld-terug-garantie. 

Dus ook als je darmen uit balans zijn maar je bloedwaarden goed, krijg je het aankoopbedrag terug. Plús je Persoonlijk Rapport met wat je kunt doen om je aanhoudende darmklachten te verminderen. Beloofd.

Zij gingen je voor

Van je klachten af door voeding

mood swings
afname van 65%
vermoeidheid
afname van 68.5%
uitputting
afname van 71.3%
gewrichtspijn
afname van 66%
spijsverteringsklachten
afname van 73.8%
diarree
afname van 69%
reflux
afname van 72.8%
artrose
afname van 44.3%
opgeblazen gevoel
afname van 79.1%
winderigheid
afname van 76.6%
psoriasis
afname van 59.2%
jeuk
afname van 72.5%
eczeem
afname van 66.9%
acne
afname van 60.8%
hoofdpijn
afname van 69.1%
migraine
afname van 76.9%

Afname van klachten (in %) na 8 weken eten volgens testuitslag voedselovergevoeligheden

Zo werkt het

Stap 1

Body scan invullen

In een online vragenlijst leg je een nulmeting voor jezelf vast. Zo kun je over een tijdje goed vergelijken hoe je gezondheid is verbeterd

Stap 1

Stap 2

Tests afnemen

Een gebruiksvriendelijke testkit wordt bij je thuisbezorgd. Je doet de ontlastingstest op het moment dat het jou uitkomt. Bij een van onze prikpunten bij jou in de buurt laat je bloed prikken

Stap 2

Stap 3

Samples naar het lab

De samples bloed en ontlasting stuur je naar onze laboratoria voor analyse. Met de data die uit de labtesten rolt gaan wij vervolgens voor je aan de slag

Stap 3

Stap 4

Persoonlijk Rapport

Wij analyseren en bespreken je resultaten en maken je Persoonlijk Rapport met op jouw lijf geschreven adviezen. Je ontvangt het binnen 6 weken via beveiligde mail in je inbox
Stap 4

Stap 5

Begeleiding

Je krijgt een online begeleidingstraject van 5 maanden en waar nodig persoonlijke begeleiding via mail en telefoon

Stap 5

Zo werkt het

In een online vragenlijst leg je een nulmeting voor jezelf vast. Zo kun je over een tijdje goed vergelijken hoe je gezondheid is verbeterd

Body scan invullen

In een online vragenlijst leg je een nulmeting voor jezelf vast. Zo kun je over een tijdje goed vergelijken hoe je gezondheid is verbeterd

Een gebruiksvriendelijke testkit wordt bij je thuisbezorgd. Je doet de ontlastingstest op het moment dat het jou uitkomt. Bij een van onze prikpunten bij jou in de buurt laat je bloed prikken

Tests afnemen

Een gebruiksvriendelijke testkit wordt bij je thuisbezorgd. Je doet de ontlastingstest op het moment dat het jou uitkomt. Bij een van onze prikpunten bij jou in de buurt laat je bloed prikken

De samples bloed en ontlasting stuur je naar onze laboratoria voor analyse. Met de data die uit de labtesten rolt gaan wij vervolgens voor je aan de slag

Samples naar het lab

De samples bloed en ontlasting stuur je naar onze laboratoria voor analyse. Met de data die uit de labtesten rolt gaan wij vervolgens voor je aan de slag

Wij analyseren je resultaten en maken je Persoonlijk Rapport met op jouw lijf geschreven adviezen. Je ontvangt het binnen 6 weken via beveiligde mail in je inbox

Persoonlijk Rapport

Wij analyseren je resultaten en maken je Persoonlijk Rapport met op jouw lijf geschreven adviezen. Je ontvangt het binnen 6 weken via beveiligde mail in je inbox

Je krijgt een online begeleidingstraject van 5 maanden en waar nodig persoonlijke begeleiding via mail en telefoon

Begeleiding

Je krijgt een online begeleidingstraject van 5 maanden en waar nodig persoonlijke begeleiding via mail en telefoon

Neem nu de regie over je gezondheid

Labsolute staat voor Science en Self-Care. Met de Essential Test analyseren we wat jóuw lichaam nodig heeft om de beste versie van jezelf te zijn.

If you’re worried about the price of getting started,
you should see the cost of staying exactly where you are.

Of boek eerst een gratis consult

Boek een moment in onze agenda om te overleggen. Wij bellen jou op het afgesproken tijdstip. We geven je altijd een 100% eerlijk advies, ook als we je niet kunnen helpen.

Scroll naar top