Aanhoudende darmklachten?

Reset your gut

Tackle darmklachten voorgoed door je lichaam science-based en holistisch te resetten

TIJDELIJK MET €100 KORTING:

:
:
:
Helaas, de tijdelijke korting is verlopen.
Noortje Berger
Noortje Berger
Fitter en energieker met de Labsolute Essential Test: darmtest en bloedtest
Liedewij Theisens
Fitter en energieker met de Labsolute Essential Test: darmtest en bloedtest
Liedewij Theisens

Is this you?

Vega, vezels, detox, bio, yoga, mindful, probiotica maar nog steeds last van je buik?

Je houdt een hoop borden in de lucht en dat gaat vaak niet vanzelf

Daarom doe je van alles om je goed te voelen. Groene smoothies – of nee, juist niet ontbijten. Wel lijnzaad, kurkuma en collageen. Plus een rijtje supplementen waarvan je ooit hebt begrepen dat ze onmisbaar zijn.

Je merkt dat je stofwisseling verandert. Je komt makkelijker aan, je poept moeilijker, het lijkt wel alsof je steeds minder goed tegen alcohol en andere feestelijkheden kan en je hebt vaker wel dan geen opgeblazen gevoel na het eten.

Dus je doet je bloody best: je sport, je vast, je juict, slikt van alles, je yogaat, masseert en mediteert. En als je écht klaar bent met je buikpijn / slechte poep / lijk-wel-3-maanden-zwanger-buik maak je weer een afspraak bij de mesoloog / hogedarmspoelingsmevrouw / huisarts / hypnotherapeut. 

Want als jij niet doorgaat komt je gezin, je werk, je bedrijf ook piepend tot stilstand. 

Aan jouw inzet ligt het niet. Maar waarom kom je dan niet verder?

Dit is het 'geheim'

Wij kunnen met 90% zekerheid zeggen dat we precies weten wat je tegenhoudt. Ondanks je harde werk is het je namelijk nog niet gelukt de échte, onderliggende oorzaak van je aanhoudende darmklachten aan te pakken: chronische, laaggradige ontstekingen.

Liedewij Theisens en Noortje Berger

Dat is geen rocket science en dat hebben we ook niet zelf bedacht. Wetenschappers wereldwijd zijn het erover eens dat low-grade inflammation ten grondslag ligt aan vrijwel alle niet-besmettelijke ziekten en aandoeningen. Dus ook aan je buikklachten.

Zoals de naam al aangeeft sudderen laaggradige ontstekingen chronisch op een laag pitje. Ze zijn niet acuut levensbedreigend en komen niet naar voren uit regulier bloedonderzoek. Toch kunnen de bijkomende klachten – waar darmklachten vaak maar één onderdeel van zijn – je leven flink verzieken.

Chronische ontsteking brengt je zwakke schakels aan het licht: de één krijgt acne en menstruatiepijn, de ander bloedend tandvlees en een depressie en bij jou slaat het op je darmen. Maar bij vrijwel iedereen zorgt het voor vermoeidheid en minder energie.

Aanhoudende darmklachten: the missing link

Ongeveer 20% (!) van de Nederlanders heeft het prikkelbare darmsyndroom (PDS). Voor darmklachten heeft de huisarts maar een beperkt aantal hulpmiddelen in de gereedschapskist: bij obstipatie laxeermiddelen en bij diarree juist vezels om je ontlasting dikker te maken. Soms krijg je bij een opgeblazen buik het FODMAP-dieet aangeraden of een parasietentest als je last hebt van buikpijn of chronische stoelgangproblemen. 

De échte oorzaak van je aanhoudende darmklachten haal je er alleen niet mee weg. Die worden ook bij jou waarschijnlijk veroorzaakt door chronische ontstekingen. En dat geldt ook voor andere lichamelijke en/of psychische klachten waar je mee kampt die ogenschijnlijk niets met je buik te maken hebben. 

Dat klinkt ernstig en kan je het gevoel geven dat je een hopeloos geval bent. Het tegendeel is waar. 

De darmklachten die je ervaart zijn een natuurlijke reactie van je lichaam op de wereld waarin we leven. En het goede nieuws is dat je je lichaam zelf weer in balans kunt brengen en uit de ontstekingsstand halen als je haar gebruiksaanwijzing kent. Je kunt jezelf resetten. 

Je darmgezondheid staat hierin centraal: de opname van voedingsstoffen, je hormoonbalans, je bloedsuikerspiegel en de regulatie van je immuunsysteem, stemming en psychische gezondheid wordt allemaal in je buik bepaald. Omdat je darmflora zo uniek is als je vingerafdruk is je gebruiksaanwijzing dat ook. En die unieke handleiding voor jouw lichaam geven wij je in handen. 

We hebben er bijna 10 jaar over gedaan om deze formule te vinden en maken hem nu voor jou beschikbaar. 

Liedewij Theisens en Noortje Berger

Hoi, wij zijn Liedewij en Noortje, de founders van Labsolute.

Wij zijn gecertificeerd darm- en hormoontherapeuten en experts op het gebied van voeding, supplementen en leefstijl. En we hebben aan den lijve ervaren dat een goede darmflora en pijnloos poepen niet vanzelfsprekend is. Inmiddels hebben we 350+ klanten geholpen hun gezondheid holistisch & science-based te resetten. 

Liedewij Theisens en Noortje Berger

Gezien in

Claire van der Poel

“Ik kan de Reset aan een ieder aanraden die net als ik al heel lang zit te tobben. Al jaren had ik allemaal vage klachten waar mijn huisarts geen raad mee wist. Door mijn gezoek en gezeur voelde ik me nog slechter. Na het doen van de Reset zijn veel van mijn buik- en energieklachten aanzienlijk verminderd of zelfs verdwenen.”

Claire van der Poel (45)

filmmaker, fotograaf

@claire_oneoftheguys

Wat onze klanten zeggen

Coco Sabajo-Lanen

“Mijn 24/7 opgeblazen buik is voor het eerst (!) in mijn leven weg.”

Coco Lanen-Sabajo (31)

coach, trainer, moeder

@cocosabajo

Marian Spier

“Mijn lichaam is helemaal veranderd. Ik functioneer veel beter en ben minder moe. Mijn buik is niet meer opgezwollen en ik ontdek dat ik automatisch afval. 

Mijn stoelgang is heel erg verbeterd: voorheen met moeite een paar keuteltjes, nu helemaal zoals het hoort. Ik had nooit gedacht dat voeding zo’n grote impact op mijn gezondheid heeft.”

Marian Spier (52)

social entrepreneur, consultant, CEO

@marianspier

Wat onze klanten zeggen

Claire van der Poel

“Ik kan de Reset aan een ieder aanraden die net als ik al heel lang zit te tobben. Al jaren had ik allemaal vage klachten waar mijn huisarts geen raad mee wist. Door mijn gezoek en gezeur voelde ik me nog slechter. Na het doen van de Reset zijn veel van mijn buik- en energieklachten aanzienlijk verminderd of zelfs verdwenen.”

Claire van der Poel (45)

filmmaker, fotograaf

@claire_oneoftheguys

Coco Sabajo-Lanen

“Mijn 24/7 opgeblazen buik is voor het eerst (!) in mijn leven weg.”

Coco Lanen-Sabajo (31)

coach, trainer, moeder

@cocosabajo

Marian Spier

“Mijn lichaam is helemaal veranderd. Ik functioneer veel beter en ben minder moe. Mijn buik is niet meer opgezwollen en ik ontdek dat ik automatisch afval.”

Marian Spier (52)

social entrepreneur, consultant, CEO

@marianspier

Je darmen bepalen je hele gezondheid

‘Alle ziekte ontstaat in de darmen’, aldus de Griekse arts Hippocrates, grondlegger van de westerse geneeskunde. Aanhoudende darmklachten zijn een belangrijk teken van je lichaam dat er structureel iets niet goed gaat. Reden te meer om op zoek te gaan naar oorzaken en oplossingen van je buikklachten. Want het is niet normaal om regelmatig buikpijn of dunne ontlasting te hebben, niet elke dag te kunnen poepen of na het eten een buik te hebben alsof je 3 maanden zwanger bent. 

Tegenwoordig weten we steeds beter hoe het komt dat de gezondheid van je darmen zoveel invloed heeft op je algehele gezondheid. Een lage weerstand, depressieve gevoelens en het ontwikkelen van welvaartsziekten als diabetes, obesitas en hart- en vaatziekten worden allemaal in verband gebracht met je darmen. Dat is minder vergezocht dan het lijkt als je weet dat:

Chronische darmproblemen kunnen klachten in je hele lichaam veroorzaken

Chronische ontstekingen liggen dus aan de basis van aanhoudende darmklachten zoals chronische obstipatie en diarree, buikpijn en een opgeblazen buik. Van prikkelbare darmsyndroom, de ziekte van Crohn en colitis ulcerosa weten we ook dat ontsteking de kern van het probleem is.

Chronische ontstekingen in de darmen kunnen echter ook verband houden met klachten die niet direct gerelateerd zijn aan je spijsvertering, zoals:

 • overgewicht, ondergewicht
 • gezwollen tong of laagje op je tong
 • verminderde weerstand
 • pijn in je onderrug
 • terugkerende blaasontstekingen
 • slaapproblemen
 • spierpijn, gewrichtspijn
 • vruchtbaarheidsproblemen
 • huidklachten zoals eczeem, acne, jeuk, droge huid, kalknagels
 • hoofdpijn, migraine
 • concentratiestoornissen, brain fog
 • opgejaagd gevoel, chronische stress
 • hooikoorts, allergieën, astma
 • food cravings: zucht naar zoet, alcohol, koolhydraatrijke voeding

Oorzaken van aanhoudende darmklachten

Chronische ontstekingen liggen dus aan de basis van buikklachten als diarree, obstipatie, een opgeblazen gevoel en buikpijn. Maar hoe werkt dat dan met die laaggradige ontstekingen? En waarom worden ze chronisch? Dit zijn 3 belangrijke oorzaken:

tekorten

Door tekorten aan voedingsstoffen lukt het je lichaam niet meer kleine of grotere ontstekingsbrandjes te blussen

voeding

Voedselovergevoeligheden zorgen ervoor dat je immuunsysteem constant ontstekingsstoffen aanmaakt en overbelast is

darmflora

Een verkeerde verhouding van goede en slechte darmbacteriën (leaky gut) kan in je hele lichaam zorgen voor ontstekingen

Als deze oorzaken langer en/of heftiger aanwezig zijn kan je diagnoses als prikkelbare darmsyndroom (PDS)de ziekte van Crohn of colitis ulcerosa krijgen.

Hoe kom je van je aanhoudende darmklachten af?

Een belangrijke manier om aanhoudende darmklachten te verminderen is anders gaan eten. Maar een one-size-fits-all dieet bestaat niet: je darmflora is zo uniek als je vingerafdruk en op welke voeding je lijf overgevoelig reageert is moeilijk te achterhalen zonder bloedtest. Het zelf uitpluizen van je triggervoeding met een eliminatiedieet is heel moeilijk, omdat een ontstekingsreactie tot wel 72 uur na het eten van het betreffende voedingsmiddel kan optreden.

Labonderzoek geeft je duidelijkheid. Met de Reset gaan we op zoek naar belangrijke oorzaken én oplossingen van je darmklachten met behulp van ontlastings- en bloedonderzoek. Op basis van je uitslagen krijg je jouw persoonlijke Reset Plan, met op je lijf geschreven voedings- en supplementadvies.

Hoe helpt de Reset bij je darmklachten?

Kennis van wat wel en niet werkt voor je lichaam geeft je goud in handen: een koppeling te kunnen maken tussen klachten die je ervaart (van buikpijn en diarree tot obstipatie en van eczeem tot PMS) en bepaalde voedingsmiddelen geeft rust en duidelijkheid. En het geeft je de vrijheid om bewust en onderbouwd de keuze te maken om het niet (of juist wél een keer) te eten. Je hoeft niet meer te gissen naar de oorzaak van je aanhoudende darmklachten.

Bovendien vertraag je het natuurlijke proces van inflammaging: naarmate je ouder wordt krijg je überhaupt meer last van chronische ontstekingen. Dat komt onder meer doordat je hormonen die je beschermen tegen ontstekingen steeds minder en uiteindelijk bijna niet meer aanmaakt. Het wordt dus steeds belangrijker om je ontstekingslevels laag te krijgen en te houden. Zo kan je het aging-proces vertragen door chronische ontstekingen de kop in te drukken. En daar kan je niet vroeg genoeg mee beginnen. 

Wat brengt de Reset je?

Je kunt je Reset Plan zien als je persoonlijke gebruiksaanwijzing, een routekaart die je belangrijke aanwijzingen geeft over hoe je je lichaam en je buik zo gezond mogelijk kunt maken en houden. Zodat jij, je gezin, je werk, je bedrijf in vrijheid en vertrouwen kunnen bloeien. 

80%

van onze klanten ervaart structureel meer energie na de Reset

93%

van onze klanten rapporteert afname van hun klachten na de Reset

Wilhelmien Hoekstra

“Sinds ik weet waar mijn pds-klachten vandaan komen, mijn dieet heb aangepast en supplementen slik, heb ik geen last meer van een opgeblazen buik en krampen en heb ik veel meer energie dan voorheen. Iedereen met vage klachten raad ik de Reset aan om beter inzicht te krijgen in je gezondheid en hoe je hier invloed op kan hebben door wat je eet. Zeker als je er met de huisarts niet uitkomt, dan is dit een mooie volgende stap.”

Wilhelmien Hoekstra (36)

marketeer, sieradenmaker

@wilhelmien

Zij gingen je voor

Willa Stoutenbeek

” Ik ben er door de Reset achtergekomen dat ik niet tegen gluten en zuivel kan. Daardoor ben ik nu bijna helemaal van megaheftige rugklachten af en heb 50-60% meer energie.”

Willa Stoutenbeek (40)

creative director W.Green, moeder

@willagreen

Britt Stubbe

“Ik ben slecht in me aan de regels houden, dus sinds ik weet waar ik overgevoelig voor ben wil dat niet zeggen dat ik nooit meer een ei eet. Absoluut veel minder, maar soms is het gewoon te verleidelijk. Maar als ik weinig energie heb of minder lekker in mijn vel zit dan eet ik een tijdje strikt volgens mijn Reset Plan omdat ik weet dat het helpt! En het is heel fijn te weten wat ik voor mezelf kan doen…”

Britt Stubbe (50)

journalist, tv-maker, moeder

@bee_stubbe

Zij gingen je voor

Wilhelmien Hoekstra

“Sinds ik weet waar mijn pds-klachten vandaan komen, mijn dieet heb aangepast en supplementen slik, heb ik geen last meer van een opgeblazen buik en krampen en heb ik veel meer energie dan voorheen. Iedereen met vage klachten raad ik de Reset aan om beter inzicht te krijgen in je gezondheid en hoe je hier invloed op kan hebben door wat je eet. Zeker als je er met de huisarts niet uitkomt, dan is dit een mooie volgende stap.”

Wilhelmine Hoekstra (36)

marketeer, sieradenmaker

@wilhelmien

Willa Stoutenbeek

” Ik ben er door de Reset achtergekomen dat ik niet tegen gluten en zuivel kan. Daardoor ben ik nu bijna helemaal van megaheftige rugklachten af en heb 50-60% meer energie.”

Willa Stoutenbeek (40)

creative director W.Green, moeder

@willagreen

Britt Stubbe

“Ik ben slecht in me aan de regels houden, dus sinds ik weet waar ik overgevoelig voor ben wil dat niet zeggen dat ik nooit meer een ei eet. Absoluut veel minder, maar soms is het gewoon te verleidelijk. Maar als ik weinig energie heb of minder lekker in mijn vel zit dan eet ik een tijdje strikt volgens mijn Reset Plan omdat ik weet dat het helpt! En het is heel fijn te weten wat ik voor mezelf kan doen…”

Britt Stubbe (50)

journalist, tv-maker, moeder

@bee_stubbe

One woman's poison is another woman's cure

Je bent supergoed bezig met je uitgebalanceerde dieet. Kind aan huis bij de biowinkel, de meeste of zelfs alle dagen vega(n) en op z’n tijd een sapkuur of andere detox. Toch heb je last van aanhoudende darmklachten, een onrustige huid of pijnlijke gewrichten en vermoeidheid. Misschien heb je zelfs de diagnose prikkelbare darmsyndroom gekregen. Het kan heel goed zijn dat je een overgevoeligheidsreactie hebt op voeding die je regelmatig eet en die doorgaat voor gezond. Deze IgG-reacties komen heel veel voor: geschat wordt dat 45% van de mensen er in meer of mindere mate last van heeft. Uit onderzoek is gebleken dat klachten flink kunnen verminderen als je volgens jouw persoonlijke handleiding eet:

opgeblazen gevoel
afname van 79.1%
vermoeidheid
afname van 68.5%
uitputting
afname van 71.3%
gewrichtspijn
afname van 66%
winderigheid
afname van 76.6%
psoriasis
afname van 59.2%
jeuk
afname van 72.5%
mood swings
afname van 65%

Afname van klachten (in %) na 8 weken eten volgens testuitslag voedselovergevoeligheden

Ieder lichaam heeft haar eigen gebruiksaanwijzing. Wij helpen je de jouwe te vinden.

Ieder lichaam heeft haar eigen gebruiks-aanwijzing. Wij helpen je de jouwe te vinden

Geen verwijzing nodig

350+ klanten

ISO-gecertificeerde labs

No cure no pay

Met de Labsolute Reset zoeken we naar de oorzaken én de oplossingen van je aanhoudende darmklachten met behulp van uitgebreid bloed- en ontlastingsonderzoek. 

Je krijgt jouw one-of-a-kind gebruiksaanwijzing voor de Reset van je lichaam en je buik, gebaseerd op de uitslagen van de labtests.

TIJDELIJK MET €100 KORTING:

PER MAAND

betaal in 3 keer
362
329
 • gratis verzending
 • bedenktijd van 14 dagen
 • uitslagen goed? geld terug

EENMALIG

meest gekozen
1086
887
 • gratis verzending
 • bedenktijd van 14 dagen
 • uitslagen goed? geld terug
 • bonuskorting van €99
beste deal
:
:
:
Helaas, de tijdelijke korting is verlopen.


DIT IS WAT JE ALLEMAAL KRIJGT BIJ DE RESET:

Labsolute werkt met meerdere ISO-gecertificeerde laboratoria in binnen- en buitenland. Daar hebben we bewust voor gekozen om je de beste kwaliteit te kunnen garanderen.

Na aanschaf krijg je de Reset Kit thuisgestuurd met daarin:

 • De poepkit, waarmee je zelf thuis een sample af kunt nemen op het moment dat het jou uitkomt
 • De bloedkit, waarmee je bloed kunt laten prikken bij een van onze prikpunten bij jou in de buurt

We nemen je stap voor stap mee in het afnemen van de tests en staan voor je klaar als je ons nodig hebt.

Als deze balans goed is kan je lichaam uit de chronische ontstekingsstand komen. Ook is je darmflora en de gezondheid van je darmwand afhankelijk van de juiste omega 3-balans. We laten de volgende waarden onderzoeken:

 • Je omega 3-index: een hogere index betekent een betere algehele gezondheid en voegt 5 jaar toe aan je levensverwachting (!)
 • Het % transvetten in je bloed: die belasten je lever en vergroten de kans op hart- en vaatziekten
 • De verhouding tussen omega 3 en omega 6 in je bloed: dit bepaalt je gevoeligheid voor ontstekingen

Als je vitamine D-waarde in bloed zich in the sweet spot bevindt heeft dat een gunstige invloed op je hele lichaam. Dit komt doordat vitamine D de activiteit van meer dan 1000 genen beïnvloedt – dat is ongeveer 5% van ál je genen.

De juiste vitamine D-waarde werkt ontstekingsremmend, helpt je om enzymen en eiwitten te maken die je beschermen tegen ziekten en remt het verouderingsproces. De juiste vitamine D-waarde helpt je darmwand sterk te maken en je immuunsysteem tot rust te brengen, waardoor je minder overgevoelig op voeding reageert.

Om je lichaam te resetten is het meestal nodig een aantal voedingsmiddelen tijdelijk uit je dieet te laten. Zo kan je immuunsysteem tot rust komen en krijgen je darmen de kans zich te herstellen, met als gevolg meer energie en minder klachten.

Je bloed wordt getest op de 44 voedingsmiddelen waarbij IgG-overgevoeligheidsreacties het meeste voorkomen. Dat zijn: 

 • groenten: paprika, tomaat, wortel, rode kool, broccoli, knolselderij, komkommer
 • paddestoelen: oesterzwam
 • vlees: kip, rund, varken
 • granen: gerst, gluten, haver, rogge, spelt, tarwe
 • specerijen: kerrie, knoflook, mierikswortel, mosterdzaad
 • zoetstoffen: honing
 • dranken: koffie
 • peulvruchten: sojaboon
 • vis & zeevruchten: kabeljauw, rivierkreeft
 • vruchten: ananas, framboos, kers, watermeloen
 • noten & zaden: amandel, hazelnoot, lijnzaad, maanzaad, pinda, pistache, zonnebloempit
 • zuivel: kaas van koeienmelk, producten van zure koemelk, koemelk, schapenmelk en -kaas
 • gisten: bakkersgist, biergist
 • eieren: kippenei

Om inzicht te krijgen in de gezondheid van je darmen en de oorzaak van je klachten doen we uitgebreid ontlastingsonderzoek waarbij je darmmicrobioom in kaart gebracht wordt, met duidelijkheid over:

 • De balans tussen goede en schadelijke darmbacteriën
 • Bescherming tegen het ontwikkelen van ontstekingen, obesitas, diabetes, hart- en vaatziekten, de ziekte van Crohn en colitis ulcerosa en wat je kunt doen om dit te verbeteren
 • De mate waarin je darmmicrobioom gluten en lactose kan verteren (dit testen we dus zowel in bloed als in ontlasting) en wat je kunt doen om dit te verbeteren
 • In hoeverre je darmmicrobioom bestaat uit bacteriën die ontstekingen bevorderen of dempen en wat je kunt doen om dit goed te houden of te verbeteren

Je krijgt inzicht in wat je kunt eten om jouw unieke darmflora te geven wat het nodig heeft om weer in balans te komen en aanhoudende darmklachten te verminderen. Onze adviezen zijn food based en als voeding alleen niet genoeg is kunnen we precies aangeven welke specifieke prebiotica en probiotica je darmflora tekort komt.

Je ontvangt binnen 6 weken na het insturen van je samples je Persoonlijk Reset Plan via beveiligde mail in je inbox. De uitslagen van de labonderzoeken vertalen wij voor je in je Persoonlijke Reset Plan. Je krijgt zowel een beknopt overzicht als een deep dive in de gebruiksaanwijzing van jouw lijf.

Met behulp van onze online Resetbegeleiding ga je je Reset Plan in de praktijk brengen.

We got your back via mail en telefoon als je dat fijn vindt. Tijdens de persoonlijke Reset Evaluatie bespreken we 1-op-1 je vooruitgang en je health goals.

No cure no pay

Je kunt een Reset gebruiken als je:

Maar ook als je:

Je darmklachten hebben namelijk gevolgen voor je hele lijf

De Reset is voor jou als je:

De Reset is niet voor jou als je:

Reset de ziekte van Crohn

“Drie jaar geleden werd ik getroffen door een terugval van de ziekte van Crohn. Omdat ik drie maanden moest wachten voordat ik terecht kon bij een voor mij nieuw ziekenhuis ging ik op zoek naar alternatieven en vond ik Labsolute.

Ik kon gelijk terecht, mijn bloed werd onderzocht en verschillende zaken bleken uit evenwicht. Ook werd duidelijk dat mijn lichaam moeite heeft met het verteren van bepaalde voedingsstoffen.

Na het opvolgen van de adviezen was mijn lichaam binnen een paar weken weer in balans. Toen ik eindelijk mijn afspraak had bij het ziekenhuis vergeleken ze daar vol ongeloof de ontstekingswaarden van mijn eerste bloedtest bij Labsolute met de waarden die zij zelf vonden. De waarden waren al enorm gezakt.

Het is nu drie jaar later en de ziekte van Crohn houd ik met door Labsolute voorgeschreven supplementen en probiotica maar zonder medicatie volledig onder controle. Ik doe veel zelf op het gebied van mijn gezondheid maar zonder Labsolute was het me niet gelukt dit probleem te overwinnen en daar ben ik hen diep dankbaar voor."

Reset PDS

“Ik heb mijn leven lang al veel last van prikkelbare darmsyndroom. Om mijn obstipatie te lijf te gaan, gebruikte ik op enig moment drie zakjes Forlax en twee zakjes Importal per dag. Die zorgden ervoor dat ik mijn darmen kon legen, maar ook dat ik ongewild ontlasting verloor.

Vorig jaar heb ik mij laten testen door Labsolute. Een belangrijk aspect van deze testen is het opsporen van chronische laaggradige ontstekingen. Deze kunnen onder andere worden veroorzaakt door allerlei voedingsmiddelen zonder dat je dat weet. Bij mij was de topscorer het eiwit dat onderdeel uitmaakt van een ei (en dat terwijl ik er wel vier per week van at).

Ik ben nu bijna een jaar verder. In plaats van vijf zakjes Forlax en Importal per dag gebruik ik nu een half zakje van elk per maand, de pijn in mijn darmen is afgenomen en mijn energieniveau is constanter.”

Zo werkt de Reset

Stap 1

Body Scan #1

Met de online Body Scan maken we als het ware een foto van je gezondheid op dit moment

Stap 1

Stap 2

Reset Testkit

Je ontvangt de Reset Testkit thuis. Je poepsample neem je eenvoudig zelf af en bloed laten prikken kan bij een van onze prikpunten bij jou in de buurt

Stap 2

Stap 3

Reset Prep

Terwijl onze laboratoria je samples analyseren, helpen wij je je lichaam op een makkelijke manier voor te bereiden op de Reset

Stap 3

Stap 4

Persoonlijk Reset Plan

De uitslagen van de labonderzoeken vertalen wij voor je in je Persoonlijke Reset Plan. Je krijgt zowel een beknopt overzicht als een deep dive in de gebruiksaanwijzing van jouw lijf

Stap 4

Stap 5

De Reset in Uitvoering

Met behulp van onze online Resetbegeleiding ga je je Reset Plan in de praktijk brengen. We got your back via mail en telefoon als je dat fijn vindt

Stap 5

Stap 6

Body Scan #2

3 maanden na het ontvangen van je Persoonlijke Reset Plan doen we weer een Body Scan om je resultaten in kaart te brengen

Stap 6

Stap 7

Reset Evaluatie

Tijdens de persoonlijke Reset Evaluatie bespreken we 1-op-1 je vooruitgang en je health goals

Stap 7

Stap 8

Reset Resultaat

Je hebt een fitter en energieker lijf en jij en je loved ones hebben daardoor een lichter en vrijer leven

Stap 8
Femke Schaefer

“Ik heb rustigere darmen, een minder opgezette buik, minder winderigheid, betere ontlasting én minder hoofdpijn.”

Femke Schaefer (41)

senior IT business consultant, moeder

@femkeschaefer

Dit is wat de Reset voor je kan doen

Mireille Wille

“Waar ik eerder vaak moeite met mijn stoelgang had is dat nu 100% op orde: geen buikpijn meer, geen obstipatie meer, gewoon trots op mijn drollen nu! Mijn huid en eczeem zijn veel rustiger en mijn astmatische klachten en hooikoorts zijn weg.”

Mireille Wille (41)

ondernemer, moeder

@mireille.wille

Labsolute Evelyn van Hasselt

“Voor je 40e zorgt je lichaam voor jou. Na je 40e moet jij voor je lichaam gaan zorgen. Hoewel ik voor mijn gevoel goed bezig ben, ben ik nieuwsgierig of mijn lijf dat ook zo ervaart. En daarom heb ik besloten om een aantal laboratoriumtesten te ondergaan. Volgens de uitslag ben ik vatbaarder voor (laaggradige) ontstekingen dan me lief is.”

Evelyn van Hasselt (45)

founder en hoofdredacteur Holistik

@evelynvanhasselt

Dit is wat de Reset voor je kan doen

Labsolute Evelyn van Hasselt

“Voor je 40e zorgt je lichaam voor jou. Na je 40e moet jij voor je lichaam gaan zorgen. Hoewel ik voor mijn gevoel goed bezig ben, ben ik nieuwsgierig of mijn lijf dat ook zo ervaart. En daarom heb ik besloten om een aantal laboratoriumtesten te ondergaan. Volgens de uitslag ben ik vatbaarder voor (laaggradige) ontstekingen dan me lief is.”

Evelyn van Hasselt (45)

founder en hoofdredacteur Holistik

@evelynvanhasselt

Mireille Wille

“Waar ik eerder vaak moeite met mijn stoelgang had is dat nu 100% op orde: geen buikpijn meer, geen obstipatie meer, gewoon trots op mijn drollen nu! Mijn huid en eczeem zijn veel rustiger en mijn astmatische klachten en hooikoorts zijn weg.”

Mireille Wille (41)

ondernemer, moeder

@mireille.wille

Femke Schaefer

“De adviezen die uit de Labsolute Reset zijn gekomen hebben ervoor gezorgd dat ik rustigere darmen, een minder opgezette buik, minder winderigheid, betere ontlasting én minder hoofdpijn heb.”

Femke Schaefer (41)

senior IT business consultant, moeder

@femkeschaefer

Van shit naar SHINE met de Reset

Van shit naar SHINE met de Reset

350+ klanten

Dit kan niet bij je huisarts

No cure no pay

ISO-gecertificeerde labs

Met de Labsolute Reset zoeken we naar de oorzaken én de oplossingen van je aanhoudende darmklachten met behulp van uitgebreid bloed- en ontlastingsonderzoek. 

Je krijgt jouw one-of-a-kind gebruiksaanwijzing voor de Reset van je lichaam en je buik, gebaseerd op de uitslagen van de labtests.

TIJDELIJK MET €100 KORTING:

PER MAAND

betaal in 3 keer
362
329
 • gratis verzending
 • bedenktijd van 14 dagen
 • uitslagen goed? geld terug

EENMALIG

meest gekozen
1086
887
 • gratis verzending
 • bedenktijd van 14 dagen
 • uitslagen goed? geld terug
 • bonuskorting van €99
beste deal
:
:
:
Helaas, de tijdelijke korting is verlopen.


DIT IS WAT JE ALLEMAAL KRIJGT BIJ DE RESET:

Labsolute werkt met meerdere ISO-gecertificeerde laboratoria in binnen- en buitenland. Daar hebben we bewust voor gekozen om je de beste kwaliteit te kunnen garanderen.

Na aanschaf krijg je de Reset Kit thuisgestuurd met daarin:

 • De poepkit, waarmee je zelf thuis een sample af kunt nemen op het moment dat het jou uitkomt
 • De bloedkit, waarmee je bloed kunt laten prikken bij een van onze prikpunten bij jou in de buurt

We nemen je stap voor stap mee in het afnemen van de tests en staan voor je klaar als je ons nodig hebt.

Als deze balans goed is kan je lichaam uit de chronische ontstekingsstand komen. Ook is je darmflora en de gezondheid van je darmwand afhankelijk van de juiste omega 3-balans. We laten de volgende waarden onderzoeken:

 • Je omega 3-index: een hogere index betekent een betere algehele gezondheid en voegt 5 jaar toe aan je levensverwachting (!)
 • Het % transvetten in je bloed: die belasten je lever en vergroten de kans op hart- en vaatziekten
 • De verhouding tussen omega 3 en omega 6 in je bloed: dit bepaalt je gevoeligheid voor ontstekingen

Als je vitamine D-waarde in bloed zich in the sweet spot bevindt heeft dat een gunstige invloed op je hele lichaam. Dit komt doordat vitamine D de activiteit van meer dan 1000 genen beïnvloedt – dat is ongeveer 5% van ál je genen.

De juiste vitamine D-waarde werkt ontstekingsremmend, helpt je om enzymen en eiwitten te maken die je beschermen tegen ziekten en remt het verouderingsproces. De juiste vitamine D-waarde helpt je darmwand sterk te maken en je immuunsysteem tot rust te brengen, waardoor je minder overgevoelig op voeding reageert.

Om je lichaam te resetten is het meestal nodig een aantal voedingsmiddelen tijdelijk uit je dieet te laten. Zo kan je immuunsysteem tot rust komen en krijgen je darmen de kans zich te herstellen, met als gevolg meer energie en minder klachten.

Je bloed wordt getest op de 44 voedingsmiddelen waarbij IgG-overgevoeligheidsreacties het meeste voorkomen. Dat zijn: 

 • groenten: paprika, tomaat, wortel, rode kool, broccoli, knolselderij, komkommer
 • paddestoelen: oesterzwam
 • vlees: kip, rund, varken
 • granen: gerst, gluten, haver, rogge, spelt, tarwe
 • specerijen: kerrie, knoflook, mierikswortel, mosterdzaad
 • zoetstoffen: honing
 • dranken: koffie
 • peulvruchten: sojaboon
 • vis & zeevruchten: kabeljauw, rivierkreeft
 • vruchten: ananas, framboos, kers, watermeloen
 • noten & zaden: amandel, hazelnoot, lijnzaad, maanzaad, pinda, pistache, zonnebloempit
 • zuivel: kaas van koeienmelk, producten van zure koemelk, koemelk, schapenmelk en -kaas
 • gisten: bakkersgist, biergist
 • eieren: kippenei

Om inzicht te krijgen in de gezondheid van je darmen en de oorzaak van je klachten doen we uitgebreid ontlastingsonderzoek waarbij je darmmicrobioom in kaart gebracht wordt, met duidelijkheid over:

 • De balans tussen goede en schadelijke darmbacteriën
 • Bescherming tegen het ontwikkelen van ontstekingen, obesitas, diabetes, hart- en vaatziekten, de ziekte van Crohn en colitis ulcerosa en wat je kunt doen om dit te verbeteren
 • De mate waarin je darmmicrobioom gluten en lactose kan verteren (dit testen we dus zowel in bloed als in ontlasting) en wat je kunt doen om dit te verbeteren
 • In hoeverre je darmmicrobioom bestaat uit bacteriën die ontstekingen bevorderen of dempen en wat je kunt doen om dit goed te houden of te verbeteren

Je krijgt inzicht in wat je kunt eten om jouw unieke darmflora te geven wat het nodig heeft om weer in balans te komen en aanhoudende darmklachten te verminderen. Onze adviezen zijn food based en als voeding alleen niet genoeg is kunnen we precies aangeven welke specifieke prebiotica en probiotica je darmflora tekort komt.

Je ontvangt binnen 6 weken na het insturen van je samples je Persoonlijk Reset Plan via beveiligde mail in je inbox. De uitslagen van de labonderzoeken vertalen wij voor je in je Persoonlijke Reset Plan. Je krijgt zowel een beknopt overzicht als een deep dive in de gebruiksaanwijzing van jouw lijf.

Met behulp van onze online Resetbegeleiding ga je je Reset Plan in de praktijk brengen.

We got your back via mail en telefoon als je dat fijn vindt. Tijdens de persoonlijke Reset Evaluatie bespreken we 1-op-1 je vooruitgang en je health goals.

Heb je een vraag? Misschien staat ie hier bij:

Labsolute werkt alleen met science-based laboratoriumonderzoeken. Toch worden deze tests niet voorgeschreven door (huis)artsen en specialisten en niet vergoed door de verzekering. Hoe dat kan? Daar zijn een paar redenen voor: 

 1. De labtests die deel uitmaken van de Reset diagnosticeren geen ziekten, maar zijn labonderzoeken uit de leefstijlgeneeskunde die je helpen zelf je gezondheid te verbeteren, ook en juist preventief
 2. We maken gebruik van zeer uitgebreide darmmicrobioom- en bloedonderzoeken die een serieuze investering van je vragen. Het zou fantastisch zijn als dit via ons zorgstelsel voor iedereen beschikbaar zou zijn, maar zo ver is het helaas nog niet
 3. Volgens een bekende studie duurt het 17 jaar voordat wetenschappelijke kennis heet van de naald doorsijpelt naar de dagelijkse medische praktijk. Als je daar niet op wilt of kunt wachten moet je dus zelf het heft in handen nemen

Nee, absoluut niet. Labsolute werkt in tegenstelling tot de EMB (afkorting voor Energetisch Morfologische Bloedtest) alleen met wetenschappelijk gefundeerde onderzoeken.

De EMB onderzoekt dingen die je wetenschappelijk gezien niet in bloed kunt onderzoeken, zoals ‘energieverstoringen’ en ‘stralingsbelasting’. Het past dus meer in het rijtje homeopathie, spiertesten of elektro-acupuntuur (mesologie).

Dat neemt niet weg dat we de toegevoegde waarde van energetische en spirituele methoden zien, maar wij kiezen ervoor om alleen te werken met labtests die op een wetenschappelijk aantoonbare manier op zoek gaan naar de bron van je klachten.

Voor een paar honderd euro kun je een darmcheck laten doen. Je poep wordt geanalyseerd op markers als calprotectine, secretoir IgA en schimmels. Wij hebben zelf als darmtherapeuten ook gewerkt met deze ontlastingsonderzoeken, waarbij je parasieten en candida bijvoorbeeld te lijf gaat met agressieve antibiotische stoffen en grote hoeveelheden supplementen. 

Voortschrijdend inzicht in de wetenschap laat zien dat je die markers niet los kan zien van het hele darmmicrobioom, dat overigens helemaal niet getest wordt bij deze darmcheck.

Het blijkt veel effectiever én duurzamer te zijn om je te concentreren op het voeden en versterken van het hele ecosysteem in je darmen, in plaats van te richten op een paar bad guys (met alle collateral damage van dien). Als de good guys in je buik namelijk goed samenwerken en op topsterkte zijn, houden ze eventuele schadelijke micro-organismen samen onder de duim. 

Beiden zijn we cum laude geslaagd voor de geaccrediteerde opleiding Medische basiskennis CPION volgens de opleidingsrichtlijnen van PLATO, de klassikale opleiding Medische basiskennis op HBO-niveau. Daarnaast zijn we allebei gecertificeerd als orthomoleculair therapeut via gerenommeerde opleidingsinstituten (Natura Foundation en Ortho Linea). Noortje is daarnaast ook gecertificeerd hormoontherapeut volgens de Evocircadian Code. Na onze opleidingen zijn we verder geschoold in de darm- en microbioomanalyse en -therapie via onder meer MGLab, Biovis, RP Vitamino en Medivere. 

De Labsolute Reset is geen vervanging voor medische analyse of diagnose door een arts. Je kunt de Reset zien als een stap die je neemt naast reguliere behandeling bij ziekte of klachten. Of als een manier om je kans om bij de dokter terecht te komen te verkleinen, door preventief je gezondheid te boosten. 

De Labsolute Reset is no cure no pay: als je bloedwaarden binnen de door het laboratorium vastgestelde referentiewaarden vallen, krijg je het VOLLEDIGE AANKOOPBEDRAG terug.

Omdat we nooit een perfecte uitslag van de poeptest zien, nemen we die niet mee in de voorwaarden voor de geld-terug-garantie. 

Dus ook als je darmen uit balans zijn maar je bloedwaarden goed, krijg je een refund. Plús je Persoonlijke Reset Plan met wat je kunt doen om je darmen weer op de rit te krijgen.

Ja, preventief medisch onderzoek (zoals de Labsolute Reset) is voor ondernemers vaak aftrekbaar voor de belasting. Om in aanmerking te komen voor aftrek van de fiscus, moeten de onderzoeken in het belang van de voortzetting van de onderneming zijn.

Het kan echt: van je darmklachten af door voeding

Wat voor je vriendin of je collega werkt, werkt misschien niet voor jou. Met de Reset kom je erachter welke voeding jouw aanhoudende darmklachten en daarmee samenhangende aandoeningen veroorzaken. Dit zijn een aantal voorbeelden van klachten die flink afnemen zijn na 8 weken eten volgens de test op voedselovergevoeligheden:

spijsverteringsklachten
afname van 73.8%
diarree
afname van 69%
reflux
afname van 72.8%
artrose
afname van 44.3%
eczeem
afname van 66.9%
acne
afname van 60.8%
hoofdpijn
afname van 69.1%
migraine
afname van 76.9%

Waarom testen we poep én bloed bij aanhoudende darmklachten?

Chronische darmklachten hebben als basisoorzaak sluimerende ontstekingen. Alle labtests die we doen hebben dan ook als rode draad het opsporen en aanpakken van inflammatie. Zowel een te lage vitamine D-waarde als een verkeerde omega 3-balans in je bloed zorgen ervoor dat je lichaam kleine ontstekingsbrandjes niet goed kan blussen. Ook het binnenkrijgen van voeding waar je overgevoelig op reageert zorgt voor kleine of grotere, continue haarden van ontsteking in je lichaam. 

De oorzaak van aanhoudende darmklachten is meestal een opeenstapeling van een slechte darmflora (een verkeerde balans tussen goede en slechte bacteriën in je darmen), ontstekingsprocessen en een darmwand die als het ware ‘lek’ is (leaky gut). Door zo’n hyperpermeabele darm kunnen onverteerde voedselcomponenten in je bloedbaan terechtkomen en voor irritatie en ontstekingen in je hele lichaam zorgen. Dat verklaart ook waarom een probleem in je darmen klachten in je hele lichaam kan veroorzaken. Naast chronische diarree, obstipatie, buikpijn en een opgeblazen gevoel kun je bijvoorbeeld last hebben van eczeem, depressieve gevoelens en je hormonen.

Doorbreek de vicieuze cirkel

Wat de kip en wat het ei is – darmflora, reacties op voeding, tekorten? – is vaak moeilijk te achterhalen en ook eigenlijk niet zo interessant voor het oplossen van aanhoudende darmklachten. Deze factoren hangen namelijk allemaal met elkaar samen en beïnvloeden elkaar onderling. 

Chronische buikklachten los je dus ook niet op door één van deze oorzaken aan te pakken, maar door ze allemaal tegelijk op te sporen en te verbeteren. Want pas als je voeding waar je op reageert weglaat kan je systeem tot rust komen. Daarmee draai je de kraan dicht en kunnen je darmen zich eindelijk gaan herstellen. Voor dat herstel hebben ze aanvoer van de juiste voedingsstoffen en prebiotische vezels nodig, en ook die zijn voor elk individu verschillend. Deze puzzelstukjes – die er voor iedereen anders uitzien – worden zichtbaar door de Reset.

Sophie van Winden

“Ik heb meer energie, geen last meer van mijn buik en voel me fitter. Het is echt een diepte-investering waar ik elke dag van geniet.”

Sophie van Winden (39)

actrice, schrijver, moeder

@sophievanwinden

Happy Reset Clients

Joy Delima

“What a win🌸 Dankjewel Labsolute, jullie zijn geweldig en mijn buik en ik zijn jullie eeuwig dankbaar!”

Joy Delima (28)

actrice, schrijver

@joy.delima

Lisanne Stenekes

“Sinds ik aan de slag ben gegaan met de adviezen van Labsolute is mijn buikpijn weg! En als ik dan toch nog een keer last van mijn buik heb, weet ik waar het door komt. M’n energielevel is constanter en stabieler. Waar ik eerst gedurende de dag meerdere dips kon hebben, heb ik die nu niet meer. Eigenlijk zit ik gewoon veel beter in m’n vel en daar ben ik ontzettend blij mee.”

Lisanne Stenekes (36)

meidencoach, moeder

@lisanne_stenekes

Happy Reset Clients

Sophie van Winden

“Ik heb meer energie, geen last meer van mijn buik en voel me fitter. Het is echt een diepte-investering waar ik elke dag van geniet.”

Sophie van Winden (39)

actrice, schrijver, moeder

@sophievanwinden

Joy Delima

“What a win🌸 Dankjewel Labsolute, jullie zijn geweldig en mijn buik en ik zijn jullie eeuwig dankbaar!”

Joy Delima (28)

actrice, schrijver

@joy.delima

Lisanne Stenekes

“Sinds ik aan de slag ben gegaan met de adviezen van Labsolute is mijn buikpijn weg! En als ik dan toch nog een keer last van mijn buik heb, weet ik waar het door komt. M’n energielevel is constanter en stabieler. Waar ik eerst gedurende de dag meerdere dips kon hebben, heb ik die nu niet meer. Eigenlijk zit ik gewoon veel beter in m’n vel en daar ben ik ontzettend blij mee.”

Lisanne Stenekes (36)

meidencoach, moeder

@lisanne_stenekes

Ga ook van meh naar yeah, tijdelijk met €100 korting:

:
:
:
Helaas, de tijdelijke korting is verlopen.
Labsolute Darmen Darmmicrobioom

Ben je nu echt klaar met quick fixes en diëten/therapieën en supplementen die niet werken voor je aanhoudende darmklachten?

Dan is dit jouw ticket naar een lichter leven en een gezonder lichaam.

We helpen je daar graag bij maar je moet zelf op de knop drukken: 

Scroll naar boven
Labsolute Beeldmerk

check je darmgezondheid

Doe de gratis quick scan van je darmen