Fitter en energieker met de Labsolute Essential Test: darmtest en bloedtest

Chronische ontstekingen zijn stille slopers van je gezondheid

Fitter en energieker met de Labsolute Essential Test: darmtest en bloedtest

Je merkt vaak niets van deze sluimerende ontstekingen maar ze liggen aan de basis van vrijwel alle chronische ziekten.

Wat kan je er aan doen?

De Labsolute Essential Test spoort met een unieke combinatie van bloed- en ontlastingsonderzoek belangrijke oorzaken van ontstekingen op. 

Je weet precies welke voeding en supplementen jouw lichaam nodig heeft om je fitter en energieker te voelen. 

Signalen die wijzen op chronische ontstekingen:

Chronische ontstekingen brengen je zwakke schakels aan het licht

Dit zijn 3 belangrijke oorzaken van ontstekingen

tekorten

Door tekorten aan voedingsstoffen lukt het je lichaam niet meer kleine of grotere ontstekingsbrandjes te blussen

reacties op voeding

Voedselovergevoeligheden zorgen ervoor dat je immuunsysteem constant ontstekingsstoffen aanmaakt en voortdurend overbelast is

darmen uit balans

Een verkeerde verhouding van goede en slechte darmbacteriën ('leaky gut') kan in je hele lichaam zorgen voor ontstekingen

Als je weet wat jouw ontstekingstriggers zijn, kun je er vaak zelf iets aan doen

Die triggers zijn voor iedereen anders, dus meten = weten

stop met gissen, start nu
Fitter en energieker met de Labsolute Essential Test: darmtest en bloedtest
Fitter en energieker met de Labsolute Essential Test: darmtest en bloedtest

“Zonder Labsolute was ik waarschijnlijk nooit van mijn klachten afgekomen en nu nog zoekende geweest van de ene naar de andere therapeut, goeroe of specialist. Al van kinds af aan rommel ik met mijn gezondheid (altijd ziek en moe). 

Labsolute is fantastisch. Betrouwbare uitslagen door middel van labonderzoek, megaveel wetenschappelijke, heldere informatie en hulp bij uitvoering. Ik ben ontzettend blij want ik ben van mijn klachten af.” 

Karin (33)
 moeder

Fitter en energieker met de Labsolute Essential Test

Fitter en energieker met de Labsolute Essential Test: darmtest en bloedtest
Liedewij Theisens en Noortje Berger

Als darmtherapeuten en experts op het gebied van voeding en leefstijl hebben we de afgelopen jaren vele cliënten behandeld en van hun klachten afgeholpen.

Laboratoriumonderzoek bleek vaak onmisbaar om de kink in de kabel op te sporen. We maken gebruik van state-of-the-art labtests uit de leefstijlgeneeskunde die je huisarts of medisch specialist niet kan voorschrijven.

De gouden combinatie van labtests

In bijna alle gevallen bleek de combinatie van een aantal onderzoeken de cruciale informatie te leveren die zorgde voor flinke afname van klachten en structurele toename van energie.

Wij maken die gouden combinatie van labtests waarmee je drie belangrijke oorzaken van chronische ontstekingen opspoort en aanpakt nu direct voor je beschikbaar.

Ontstekingsoorzaak 1: tekorten

Voldoende omega 3 en vitamine D in je bloed zijn essentieel om ontstekingsvrij te leven

omega 3

Hogere omega 3-waarden in je bloed verlengen je levensverwachting met gemiddeld 5 jaar

vitamine D

Mensen met vitamine D-waarde in 'the sweet spot' hebben een lager sterfterisico aan alle oorzaken

Fitter en energieker met de Labsolute Essential Test: darmtest en bloedtest

“Al jaren had ik last van zeurende buikpijn in mijn onderbuik waarmee de huisarts me niet echt verder kon helpen. Via een vriendin kwam ik bij Labsolute uit. Hun brede kennis en uitgebreide testen spraken me direct aan. 

De uitslagen gaven duidelijk aan waar er verbetering kon worden behaald. Het opvolgen van het advies heeft geresulteerd in meer energie, geen buikpijn meer en kennis over de voor mij juiste supplementen.”

Martineke (36)
 ondernemer, moeder

Fitter en energieker met de Labsolute Essential Test: darmtest en bloedtest

Ontstekingsoorzaak 2: reacties op voeding

Afname van klachten (in %) na 8 weken eten volgens testuitslag voedselovergevoeligheden

mood swings
afname van 65%
vermoeidheid
afname van 68.5%
uitputting
afname van 71.3%
gewrichtspijn
afname van 66%
spijsverteringsklachten
afname van 73.8%
migraine
afname van 76.9%
opgeblazen gevoel
afname van 79.1%
winderigheid
afname van 76.6%
psoriasis
afname van 59.2%
jeuk
afname van 72.5%
eczeem
afname van 66.9%
acné
afname van 60.8%
Fitter en energieker met de Labsolute Essential Test: darmtest en bloedtest
Fitter en energieker met de Labsolute Essential Test: darmtest en bloedtest

“Ik was mijn hele leven moe. Sinds 2006 ben ik actief op zoek naar de oorzaak daarvan. Werd door artsen van het kastje naar de muur gestuurd. Ik heb leverreinigingen en diëten gedaan, geleefd op shakes maar niets hielp. 

Sinds het advies van Labsolute heb ik zoveel meer energie! Ik ben 7 kilo afgevallen, heb een rustigere huid gekregen en geen buikpijn meer na het eten.”

Fransje (42)
 actrice, schrijver, moeder

Ontstekingsoorzaak 3: darmen uit balans

De gezondheid van je darmen is de basis van je algehele gezondheid

Gezonde darmen,
gezond leven

De samenstelling van je darmbacteriën beïnvloedt je weerstand, slaap, gewicht, hersenen, huid, hormonen en energieniveau

Bescherming tegen
ziekten

Een gezonde darmflora beschermt je tegen het ontwikkelen van ontstekingen, obesitas, diabetes, hart- en vaatziekten, de ziekte van Crohn en colitis ulcerosa

Fitter en energieker met de Labsolute Essential Test: darmtest en bloedtest
Fitter en energieker met de Labsolute Essential Test: darmtest en bloedtest
ZO WERKT HET

Stap 1: Tests afnemen

Een gebruiksvriendelijke testkit wordt bij je thuisbezorgd. Je doet de ontlastingstest op het moment dat het jou uitkomt. Bloed laten prikken is al even simpel: we hebben prikpunten bij artsen verspreid over heel Nederland.

Stap 2: Samples naar het lab

Stuur de samples bloed en ontlasting in de meegeleverde retourenveloppen naar onze laboratoria voor analyse. Met de ruwe data die uit de labtesten rolt gaan wij vervolgens voor je aan de slag.

Stap 3: Body Scan

In een online vragenlijst leg je een nulmeting voor jezelf vast. Zo kun je over een tijdje goed vergelijken hoe je gezondheid is verbeterd.

Stap 4: Persoonlijk Rapport

Wij analyseren en bespreken je resultaten en maken je Persoonlijk Rapport met op jouw lijf geschreven adviezen. Je ontvangt het na maximaal 6 weken via beveiligde mail in je inbox. 

Je weet welke voeding je sterk maakt en wat ervoor zorgt dat je in de ontstekingsstand schiet. Als je het niet alleen redt met voeding berekenen we wat je aan supplementen bij moet slikken om optimale waardes te kunnen bereiken. Je schaft ze eenvoudig aan via één druk op de knop in je Persoonlijk Rapport.

Stap 5: We got your back

In de maanden na ontvangst van je Persoonlijk Rapport blijven we je bijstaan met food swaps, recepten, leefstijladviezen, inspiratie en shoptips. 

Je kunt ook altijd een belafspraak inplannen als je vragen hebt.

 

Fitter en energieker met de Labsolute Essential Test: darmtest en bloedtest

Meestgestelde vragen

Labsolute werkt alleen met science based laboratoriumonderzoeken; toch worden deze tests niet voorgeschreven door (huis)artsen en specialisten. Het zijn namelijk geen onderzoeken die ziekten diagnosticeren, maar vooruitstrevende labtests uit de leefstijlgeneeskunde die je kunnen helpen zelf je gezondheid te verbeteren, ook en juist preventief.

Je neemt het sample ontlasting makkelijk zelf thuis af op het moment dat het jou uitkomt. Bloed laten prikken is al even simpel: we hebben prikpunten bij artsen verspreid over heel Nederland. 

Als het nodig is aanpassingen te maken in je voeding, helpen we je hierbij met tips, food swaps en recepten. Ook kun je de hulp van een van onze diëtisten inroepen. 

Alle adviezen die je krijgt op basis van je labresultaten zijn food based en waar nodig aangevuld met veilige supplementen, pre- en probiotica. 

De uitkomsten zijn 100% niet griezelig en superinformatief. Alle waarden die we testen zijn dingen die je zelf kunt aanpassen met voeding en leefstijl. Jij hoeft er vervolgens niet op af te studeren want dat hebben wij al voor je gedaan. Op basis van je resultaten geven we je op jouw lichaam afgestemde adviezen waarmee je vaak makkelijk en snel flinke resultaten kunt boeken.

Labonderzoek is duur, dat is een feit. Maar de toegevoegde waarde ervan voor je gezondheid is onbetaalbaar. De rode draad in alle onderzoeken die we doen is chronische laaggradige ontsteking. Als je naar wetenschappelijk onderzoek van de afgelopen jaren kijkt worden chronische ontstekingen onder meer geassocieerd met acné, menstruatieklachten en eczeem, maar ook met hart- en vaatziekten, diabetes, artritis en darmaandoeningen. Laaggradige ontstekingen kunnen voor een scala aan klachten of klachtjes zorgen.

De uitslagen van onze onderzoeken geven je de mogelijkheid om zelf aan de slag te gaan om chronische ontstekingen te verminderen en je gezondheid zo een stevige basis te geven.

Jazeker. Zie de pijlers waar Labsolute op test als een fundament waarop je stevig kunt bouwen. Vaak slaan behandelingen en medicatie beter aan als je je lichaam helpt door chronische bronnen van stress (verkeerde voeding, tekorten aan essentiële voedingsstoffen, niet optimale darmfunctie) weg te nemen zodat je al je energie kunt stoppen in herstel.

Nee, we hebben allebei jarenlang cliënten behandeld als orthomoleculair darm- en hormoontherapeut. De wens groeide om mensen eerder bewust te maken van de basisvoorwaarden voor een goede gezondheid: dat kan zoveel ellende down the line voorkomen. Labsolute tests zijn geen vervanging voor een medische analyse of diagnose door een arts. Je kunt ons zien als een stap die je neemt naast reguliere behandeling bij ziekte of klachten. Of als een manier om je kans om bij de dokter terecht te komen te verkleinen, door preventief je gezondheid te boosten. 

Nee, absoluut niet. Labsolute werkt in tegenstelling tot de EMB (afkorting voor Energetisch Morfologische Bloedtest) alleen met science based onderzoeken. De EMB onderzoekt dingen die je wetenschappelijk gezien niet in bloed kunt onderzoeken, zoals ‘energieverstoringen’ en ‘stralingsbelasting’. Het past dus meer in het rijtje homeopathie, spiertesten of elektro-acupuntuur (mesologie). Dat neemt niet weg dat we de toegevoegde waarde van energetische en spirituele genezing zien, maar wij richten ons met Labsolute op tests die op een wetenschappelijk aantoonbare manier op zoek gaan naar de bron van je klachten.

Jazeker: chronische ontsteking raakt iedereen, ongeacht gender. 

De adviezen zijn erop gericht je immuunsysteem en je darmen in balans te brengen door chronische ontstekingen te dempen. Wij onderzoeken je bloed op IgG-reacties op 45 voedingsmiddelen, zodat je inzicht krijgt in op welke van deze voedingsmiddelen je immuunsysteem reageert. Meestal hoef je jouw trigger-voeding niet je leven lang te vermijden. Een paar maanden rust van het betreffende voedingsmiddel is vaak genoeg om het daarna weer (met mate) te kunnen eten.

Nee, dat doen we zelf ook niet. Onze test geeft je juist de mogelijkheid precies te weten wat wel en wat niet werkt voor jouw lichaam, zodat je niet allerlei diëten en supplementen hoeft te gaan uitproberen die helemaal niet bij je passen. Bovendien is perfectie niet het streven: als je weet op welke voeding je reageert, kun je daar vervolgens bewust mee omgaan. En soms kan dat betekenen dat je de keuze maakt om het toch een keer te eten en de effecten daarvan op de koop toe neemt. In onze ogen is dat ook een gezonde verhouding met eten 🙂

Vrijwel alle welvaartsziekten worden veroorzaakt door chronische laaggradige ontstekingen. Je wordt niet van de ene op de andere dag ziek: daar gaan vaak decennia aan vooraf waarin je er steeds meer kleine en grote klachten bij krijgt. Vergelijk het met een veenbrand: af en toe vlamt het ergens op – je hebt een winterteen, pijn in je gewrichten of een verergering van eczeem. Soms zie en merk je er weinig van. Lokaal blussen werkt vaak maar even voor het weer ergens anders opvlamt.

De uitslagen van onze onderzoeken geven je de mogelijkheid om de bron van de veenbrand aan te pakken en je gezondheid zo een stevige basis te geven.

Lisanne Stenekes

Eén van de belangrijkste redenen waarom ik een Labsolute Test ben gaan doen was mijn buikpijn. Sinds ik aan de slag ben gegaan met de adviezen van Labsolute is dit weg! En als ik dan toch nog een keer buikpijn heb, dan weet ik waar het door komt.

M’n energielevel is constanter en stabieler. Waar ik eerst gedurende de dag meerdere dips kon hebben, heb ik die nu niet meer. Eigenlijk zit ik gewoon veel beter in m’n vel en daar ben ik ontzettend blij mee.

Lisanne (36)
meidencoach, moeder

Lisanne Stenekes

Dit vinden we belangrijk

wetenschap

We nemen de meeste gezondheidshypes met een flinke korrel zout, want wat voor de een werkt, kan voor de ander helemaal niet goed zijn. Meten is weten! Daarom baseren we al onze adviezen op de resultaten uit het lab en solide wetenschappelijk onderzoek.

privacy

We leren je de geheimen van je lichaam, maar zullen ze nooit doorvertellen aan anderen. Alle stappen in het proces zijn onderworpen aan strenge privacyeisen en we zullen je gegevens nooit verkopen aan andere partijen.

beste kwaliteit

Onze standaarden zijn hoog. We werken met zorgvuldig samengestelde tests van toplaboratoria. De supplementen die we geselecteerd hebben zijn gemaakt met grondstoffen van de beste kwaliteit, bevatten alleen dat wat nodig is en waar je lichaam ook echt wat mee kan.

geen abracadabra

De ruwe data die uit onze testen rolt, is op z'n zachts gezegd abstract - en we begrijpen dat jij daar niet veel aan hebt. We nemen dan ook voor iedereen de tijd om de uitslag te vertalen naar praktische en eenvoudig toe te passen adviezen.

Essential Test: de gouden combinatie van labtests

987
of betaal in 3 keer
 • Dit uitgebreide testpakket bevat:
 • Je krijgt een gebruiksvriendelijke testkit thuisgestuurd
 • De ontlastingstest neem je zelf af op het moment dat het jou uitkomt
 • Bloed laten prikken is al even simpel: we hebben prikpunten bij artsen verspreid over heel Nederland
 • Een hogere omega 3-index betekent een betere algehele gezondheid
 • Hogere omega 3-waarden in je bloed verlengen je levensverwachting met gemiddeld 5 jaar!
 • De kans is groot dat ook jouw omega 3-waarden te laag zijn, óók als je superfoods neemt, 2 keer per week vis eet en een visoliesupplement neemt
 • Dat komt doordat omega 3 snel oxideert in het potje pillen en bij het bereiden van vis
 • Meten = weten hoe je je gezondheid op een makkelijke manier kunt verbeteren
 • Mensen met een vitamine D-waarde die in the sweet spot valt hebben een lager sterfterisico aan alle oorzaken
 • De meeste mensen hebben een tekort, ook als ze vaak in de zon zijn en een vitamine D-supplement slikken
 • Dat komt doordat het van veel factoren afhankelijk is hoe goed je lichaam vitamine D kan aanmaken: dat is dus voor iedereen anders 
 • Daarom is het zo belangrijk om je vitamine D-waarde in bloed te laten bepalen
 • IgG-reacties activeren je immuunsysteem en zorgen voor de constante aanmaak van ontstekingsstofjes in je lichaam
 • Deze reacties kan je ook hebben op voedingsmiddelen die ‘gezond’ zijn
 • Het is moeilijk om er zonder bloedtest achter te komen waar je op reageert omdat klachten tot 72 uur na het eten kunnen optreden

We testen op voeding waarbij overgevoeligheidsreacties het meeste voorkomen: amandel, ananas, bakkers- en biergist, broccoli, framboos, geitenmelk- en kaas, gerst, gluten, haver, hazelnoot, honingmengsel, kaasstremsel, kabeljauw, kerrie, kers, kip, kippenei, knoflook, knolselderij, koemelk, koffie, komkommer/augurk, lijnzaad, maanzaad, mierikswortel, mosterdzaad, oesterzwam, paprika, pinda, pistachenoot, rivierkreeft, rode kool, rogge, rundvlees, schapenmelk- en kaas, sojaboon, spelt, tarwe, tomaat, varkensvlees, watermeloen, wortel, zonnebloempitten, zure koemelkproducten

 • De samenstelling van je darmbacteriën beïnvloedt je weerstand, slaap, gewicht, hersenen, huid, hormonen en energieniveau
 • Een gezonde darmflora beschermt je tegen het ontwikkelen van chronische ziekten

Je krijgt een ontlastingsonderzoek waarbij je hele darmmicrobioom in kaart gebracht wordt, met duidelijkheid over:

 • De balans tussen goede en schadelijke darmbacteriën en wat je kan doen om dit te verbeteren
 • Bescherming tegen het ontwikkelen van ontstekingen, obesitas, diabetes, hart- en vaatziekten, de ziekte van Crohn en colitis ulcerosa en wat je kunt doen om dit te verbeteren
 • Tolerantie voor gluten en lactose
 • Chronische ontsteking

Met je labuitslagen en science based adviezen over voeding en suppletie:

 • Helder, overzichtelijk en 100% niet griezelig
 • Binnen 6 weken na het insturen van je samples via beveiligde mail in je inbox 
 • Als je tekorten hebt berekenen we hoeveel je moet bijslikken om the sweet spot te bereiken
 • Je weet of en op welke voedingsmiddelen je reageert met een chronische ontstekingsreactie
 • Je weet welke voedingsmiddelen jouw unieke samenstelling van darmbacteriën nodig heeft om gezonder te worden

In de maanden na ontvangst van je Persoonlijk Rapport blijven we je bijstaan met food swaps, recepten, leefstijladviezen, inspiratie en shoptips. 

Je kunt ook altijd een belafspraak inplannen als je vragen hebt.

Perfecte uitslagen? Geld terug*

*Geld terug

Je krijgt het het VOLLEDIGE aankoopbedrag van je Essential Test terug als je bloeduitslagen - omega 3, vitamine D en reacties op voeding - helemaal binnen de referentiewaarden vallen.

We zien nooit een perfecte uitslag van het darmonderzoek, daarom tellen we die niet mee voor de geld-terug-garantie. Dus ook als je darmen uit balans zijn krijg je geld terug, plús je Persoonlijk Rapport. Beloofd.

Wil je ons graag even spreken?

Fitter en energieker met de Labsolute Essential Test: darmtest en bloedtest

Als orthomoleculair darm- en hormoontherapeut hebben we jarenlang mensen geholpen hun gezondheid te verbeteren.

Een bepaalde combinatie van labonderzoeken bleek de cruciale informatie te leveren waarmee het gros van onze cliënten forse vooruitgang boekte. 

We besloten onze praktijk te sluiten en deze gouden combinatie van labtests direct toegankelijk te maken. Zo helpen we mensen fitter en energieker te worden.

Boek hier je belafspraak

Heb je vragen? Wil je weten of de Labsolute test voor jouw specifieke situatie geschikt is?
Boek een moment in onze agenda om te overleggen. Wij bellen jou op het afgesproken tijdstip.

Labsolute testen zijn alleen bedoeld voor wellness monitoring en geen vervanging van een medische analyse

Scroll naar top