Vragen? We helpen je graag
Veelgestelde vragen
Labsolute werkt alleen met science-based laboratoriumonderzoeken. Toch worden deze tests niet voorgeschreven door (huis)artsen en specialisten en niet vergoed door de verzekering. Hoe dat kan? Daar zijn een paar redenen voor:
- De labtests die deel uitmaken van de Reset diagnosticeren geen ziekten, maar zijn labonderzoeken uit de leefstijlgeneeskunde die je helpen zelf je gezondheid te verbeteren, ook en juist preventief
- We maken gebruik van zeer uitgebreide darmmicrobioom- en bloedonderzoeken die een serieuze investering van je vragen. Het zou fantastisch zijn als dit via ons zorgstelsel voor iedereen beschikbaar zou zijn, maar zo ver is het helaas nog niet
- Volgens een bekende studie duurt het 17 jaar voordat wetenschappelijke kennis heet van de naald doorsijpelt naar de dagelijkse medische praktijk. Als je daar niet op wilt of kunt wachten moet je dus zelf het heft in handen nemen
Nee, absoluut niet. Labsolute werkt in tegenstelling tot de EMB (afkorting voor Energetisch Morfologische Bloedtest) alleen met wetenschappelijk gefundeerde onderzoeken.
De EMB onderzoekt dingen die je wetenschappelijk gezien niet in bloed kunt onderzoeken, zoals ‘energieverstoringen’ en ‘stralingsbelasting’. Het past dus meer in het rijtje homeopathie, spiertesten of elektro-acupuntuur (mesologie).
Dat neemt niet weg dat we de toegevoegde waarde van energetische en spirituele methoden zien, maar wij kiezen ervoor om alleen te werken met labtests die op een wetenschappelijk aantoonbare manier op zoek gaan naar de bron van je klachten.
Voor een paar honderd euro kun je een darmcheck laten doen. Je poep wordt geanalyseerd op markers als calprotectine, secretoir IgA en schimmels. Wij hebben zelf als darmtherapeuten ook gewerkt met deze ontlastingsonderzoeken, waarbij je parasieten en candida bijvoorbeeld te lijf gaat met agressieve antibiotische stoffen en grote hoeveelheden supplementen.
Voortschrijdend inzicht in de wetenschap laat zien dat je die markers niet los kan zien van het hele darmmicrobioom, dat overigens helemaal niet getest wordt bij deze darmcheck.
Het blijkt veel effectiever én duurzamer te zijn om je te concentreren op het voeden en versterken van het hele ecosysteem in je darmen, in plaats van te richten op een paar bad guys (met alle collateral damage van dien). Als de good guys in je buik namelijk goed samenwerken en op topsterkte zijn, houden ze eventuele schadelijke micro-organismen samen onder de duim.
Onderdeel van de Reset zijn 4 labtests. In bloed laten we je vitamine D-waarde, je omega 3-balans en de 44 meest voorkomende voedingsovergevoeligheden onderzoeken. In ontlasting testen we je darmmicrobioom. Waarom precies deze labtests de gouden combinatie zijn en meer details over wat we testen leggen we hier uit.
Beiden zijn we cum laude geslaagd voor de geaccrediteerde opleiding Medische basiskennis CPION volgens de opleidingsrichtlijnen van PLATO, de klassikale opleiding Medische basiskennis op HBO-niveau. Daarnaast zijn we allebei gecertificeerd als orthomoleculair therapeut via gerenommeerde opleidingsinstituten (Natura Foundation en Ortho Linea). Noortje is daarnaast ook gecertificeerd hormoontherapeut volgens de Evocircadian Code. Na onze opleidingen zijn we verder geschoold in de darm- en microbioomanalyse en -therapie via onder meer MGLab, Biovis, RP Vitamino en Medivere.
De Labsolute Reset is geen vervanging voor medische analyse of diagnose door een arts. Je kunt de Reset zien als een stap die je neemt naast reguliere behandeling bij ziekte of klachten. Of als een manier om je kans om bij de dokter terecht te komen te verkleinen, door preventief je gezondheid te boosten.
De Labsolute Reset is no cure no pay: als je bloedwaarden binnen de door het laboratorium vastgestelde referentiewaarden vallen, krijg je het VOLLEDIGE AANKOOPBEDRAG terug.
Omdat we nooit een perfecte uitslag van de poeptest zien, nemen we die niet mee in de voorwaarden voor de geld-terug-garantie.
Dus ook als je darmen uit balans zijn maar je bloedwaarden goed, krijg je een refund. Plús je Persoonlijke Reset Plan met wat je kunt doen om je darmen weer op de rit te krijgen.
De Reset wordt niet vergoed door de zorgverzekering. Je eigen risico wordt dus ook niet aangesproken.
Als je ondernemer bent kan je preventief medisch onderzoek vaak wel als aftrekpost opvoeren bij de fiscus.
Ja, preventief medisch onderzoek (zoals de Labsolute Reset) is voor ondernemers vaak aftrekbaar voor de belasting. Om in aanmerking te komen voor aftrek van de fiscus, moeten de onderzoeken in het belang van de voortzetting van de onderneming zijn.
Jazeker. Zie de Reset als een fundament waarop je stevig kunt bouwen. Vaak slaan behandelingen en medicatie beter aan als je je lichaam helpt door chronische bronnen van stress (verkeerde voeding, tekorten aan essentiële voedingsstoffen, niet optimale darmfunctie) weg te nemen zodat je al je energie kunt stoppen in herstel.
In het verleden hebben we hormonen laten testen in het lab, maar steeds weer bleek dat je voor een goede hormoonwerking beter (eerst) kunt zorgen dat je de basisvoorwaarden voor een gezonde hormoonbalans in orde hebt gemaakt.
Die basis bestaat uit 3 bouwstenen: je celgezondheid, darmgezondheid en de werking van je immuunsysteem. Niet toevallig is dit ook het fundament van je algehele gezondheid. Hier lees je daar meer over.
De Reset is ontworpen op het verminderen van chronische laaggradige ontsteking in je lichaam. We gaan op zoek naar voeding die voor chronische ontstekingen zorgt. Ook sporen we tekorten aan essentiële voedingsstoffen op die chronische ontstekingen tegenaan.
Chronische ontstekingen kunnen op verschillende manieren je lichaamsgewicht beïnvloeden.
Bijvoorbeeld omdat de insulinerespons van je lichaam wordt verstoord en de alvleesklier daarom meer insuline gaat afgeven. Dit resulteert meestal in vetopslag, en vaak ook op de gevaarlijkste plek daarvoor, namelijk je buik(organen). Dit buikvet verhoogt weer de aanmaak van ontstekingsbevorderende stoffen. En zo zit je in een vicieuze cirkel.
Chronische ontstekingen kunnen ook de reactie van het lichaam op leptine verstoren, een hormoon dat de hersenen vertelt wanneer je genoeg te eten hebt gehad. Als je hersenen dit signaal niet ontvangen, kan het ervoor zorgen dat je meer eet dan nodig is.
Door chronische ontstekingen te verminderen geef je je lichaam de kans om het lichaamsgewicht aan te nemen wat gezond is en bij je past. Hier lees je daar meer over.