Antwoord op de meestgestelde vragen

Bloedtests Essentialpakket

De IgG-test meet alleen antistoffen voor voeding die je ook daadwerkelijk gegeten hebt de afgelopen maanden. Dus staat er voeding op de lijst wat je niet eet maar waarvan je wel graag wilt weten of je immuunsysteem er antistoffen tegen maakt, dan is het verstandig om het een paar keer gegeten te hebben voordat je bloed afneemt.

Let op! Deze IgG-test meet een andere immuunreactie op voedingsmiddelen dan een klassieke IgE-test (‘echte’ allergie) die wordt uitgevoerd door huisartsen en in het ziekenhuis. Bij IgG gaat het om een minder acute en heftige reactie dan bij IgE, dat levensbedreigend kan zijn. Daarom drukken we je op het hart om géén voeding te gaan gebruiken waarop je eerder allergisch getest bent.

Voor bloedafname werken we samen met een landelijk netwerk van priklocaties. Je kunt telefonisch een afspraak plannen voor de bloedafname. Er zal samen met jou een geschikt prikpunt uitgezocht worden.

Op de dag van de bloedafname is het belangrijk dat je de bloedafname laat doen als je minimaal 10 uur nuchter bent, dus vóór je hebt ontbeten en eventuele supplementen genomen hebt. Water drinken en medicatie innemen mag uiteraard wel.

Mocht je het bloed diezelfde dag om wat voor reden dan ook niet direct kunnen versturen, bewaar het op kamertemperatuur en verstuur het alsnog de volgende dag.

De bloedsamples mag je alleen op maandag, dinsdag, woensdag of donderdag afnemen en posten, anders is de kans dat het te lang onderweg is naar het laboratorium te groot. 

De volgende waarden worden in bloed getest:

Nee, absoluut niet. Labsolute werkt in tegenstelling tot de EMB (afkorting voor Energetisch Morfologische Bloedtest) alleen met science based onderzoeken. De EMB onderzoekt dingen die je wetenschappelijk gezien niet in bloed kunt onderzoeken, zoals ‘energieverstoringen’ en ‘stralingsbelasting’. Het past dus meer in het rijtje homeopathie, spiertesten of elektro-acupuntuur (mesologie). Dat neemt niet weg dat we de toegevoegde waarde van energetische en spirituele genezing zien, maar wij richten ons met Labsolute op tests die op een wetenschappelijk aantoonbare manier op zoek gaan naar de bron van je klachten.

De volgende waarden worden in het Essential Testpakket in het bloed geanalyseerd:

Ontlastingstest

In je dunne, maar vooral in je dikke darm bevinden zich triljoenen micro-organismen, je darmmicrobioom. Dit microbioom bestaat uit bacteriën, maar ook uit schimmels, gisten, virussen en andere eencellige wezens, die in je darmen leven. 

Er is onderlinge communicatie tussen deze verschillende micro-organismen, maar ook sturen ze informatie naar andere delen van je lichaam. Je kunt het dus met recht een op zichzelf werkend orgaan noemen. Hier lees je meer over je darmmicrobioom.

De darmmicrobioomtest analyseert de soorten bacteriën die aanwezig zijn en hun aandeel in het totale darmmicrobioom. Het geeft informatie over de verschillende functies van je darmbacteriën, zoals de mate waarin ze je beschermen tegen een aantal veelvoorkomende chronische ziekten die met voeding en leefstijl te beïnvloeden zijn: obesitas, de darmontstekingsziekten Crohn en colitis ulcerosa, diabetes type 2 en hart- en vaatziekten.

We onderzoeken het vermogen van je darmmicrobioom om voedingsvezels, lactose en gluten te verteren. Ook kijken we in hoeverre je darmbewoners je beschermen tegen ontstekingen. Je krijgt ook aanbevelingen om de balans van je darmmicrobioom te verbeteren en te behouden door jouw persoonlijke superfoods aan je dieet toe te voegen. Het geeft je een mooi overall beeld van de ‘kwaliteit’ van je darmmicrobioom waarmee je zelf aan de slag kunt.

De darmmicrobioomtest kijkt niet naar de aanwezigheid van eventuele parasieten, schimmels en/of gisten. 

Dankzij grote technologische vooruitgang is het nu mogelijk om nauwkeurige analyses van het darmmicrobioom uit te voeren met behulp van 16S rRNA-sequencing om bacteriën te identificeren op basis van hun DNA. Let op: dit betekent niet dat we jouw DNA testen, dat is iets heel anders. Het gaat om het DNA van de verschillende bacteriestammen. 

Idealiter stop je een week voor het afnemen van de ontlastingstest met eventuele prebiotica- en probioticasupplementen. Spijsverteringsenzymen hebben geen invloed op de uitslag, dus die kan je gewoon door blijven gebruiken.

Bekijk hier de instructies van de darmmicrobioomtest uit ontlasting.

Je hebt na ontvangst van deze testkit maximaal drie weken de tijd om het ontlastingssample af te nemen en op te sturen naar het lab. Let op: verstuur het op dezelfde dag van afname.

Het ontlastingssample mag je op elk moment van de dag, elke dag van de week afnemen en naar een PostNL-punt brengen. Je hoeft het niet koel te bewaren. 

Staat jouw vraag er niet tussen?

Scroll naar top