Antwoord op de meestgestelde vragen

Tests bestellen, afnemen en versturen

Voor het afnemen van de bloedmonsters gebruiken we: 

– het TAP-device, een uniek apparaatje dat pijnloos en eenvoudig in een paar minuten een kleine hoeveelheid bloed afneemt. Het is ontwikkeld door MIT Cambridge, een van de beste technische universiteiten ter wereld. 
– een automatisch vingerlancet. Via een vingerprik kleur je 2 rondjes in op een filterkaartje.

Hier vind je de instructies voor bloedafname met het TAP-device (voor het onderzoek naar vitamine D en reacties op voeding) en hier de instructies voor de bloedafname via vingerprik (voor het onderzoek naar de omega 3-/6-balans).

Hier vind je de instructies voor de microbioomtest uit ontlasting.

Idealiter neem je de bloed- en ontlastingssamples na elkaar af en breng je ze dezelfde dag naar het postkantoor, maar als alle tests niet op één dag lukken is dat geen probleem. 

Het ontlastingssample mag je op elk moment van de dag, op elke dag van de week afnemen en op de post doen. Het afgenomen sample hoeft niet koel bewaard te worden.

De bloedsamples mag je alleen op maandag, dinsdag of woensdag afnemen en posten, anders is de kans dat het te lang onderweg is naar het laboratorium te groot.

Als er een paar uur tussen de afname en het posten zit, bewaar dan de envelop met de 2 bloedbuisjes (van het TAP-device) in de koelkast (niet in de vriezer). Het filterkaartje met het gedroogde bloed kan op kamertemperatuur bewaard worden, net zoals het ontlastingssample.

Dit komt niet vaak voor, maar mocht dit bij jou het geval zijn krijgen wij vanzelf een melding van het laboratorium. Wij zullen dan een nieuwe testkit naar je versturen. Wij nemen de kosten voor zowel het testmateriaal als de verzending voor onze rekening.

Je mag het ontlastingssample op kamertemperatuur bewaren tot het eerstvolgende moment dat je het kan versturen. Niet in de koelkast of vriezer bewaren.

Het bloedsample van het TAP-device (2 bloedbuisjes) mag in de koelkast bewaard worden (niet in de vriezer). Het filterkaartje met het gedroogde bloed kan op kamertemperatuur bewaard worden, net zoals het ontlastingssample.

Wij raden absoluut af om te stoppen met medicatie zonder overleg met je arts. Je kunt het beste twee weken voor het afnemen van de tests stoppen met je multi, vitamine D-supplement, prebiotica en probiotica omdat dit de testuitslag kan beïnvloeden. 

Je hebt na ontvangst van de testkit twee weken de tijd om de samples op te sturen naar het lab. 

We gaan vertrouwelijk met je privacygevoelige informatie om zoals de wet AVG voorschrijft.

De samples van zowel bloed- als ontlastingsonderzoek worden verstuurd en verwerkt via unieke (bar)codes. De laboratoria weten niet welke (bar)code bij welke persoon hoort. Alle uitslagen worden dan ook gespeudonimiseerd verwerkt. De enige die weet welke persoon bij welke (bar)code hoort, is Labsolute. 

Uiteraard worden deze gegevens bij Labsolute veilig opgeslagen, met twee-stapsverificatie beschermd en nooit doorgegeven aan derden. Je Persoonlijk Rapport versturen we via ook via twee-stapverificatie waarbij we je een encrypted link e-mailen die je kunt openen met een wachtwoord die we je via sms versturen.

Het bloedsample dat met een vingerprik wordt afgenomen wordt vier weken na analyse vernietigd door het laboratorium. De met de TAP-device afgenomen bloedsamples worden 3 maanden na analyse vernietigd door het laboratorium. Het lab dat de ontlasting analyseert vernietigt de samples na 1 jaar. Mocht je je ontlastingssample eerder vernietigd willen hebben, kun je dit via info@labsolute.nl bij ons melden. Wij geven het laboratorium dan de opdracht je sample zo snel mogelijk te vernietigen. 

De geanonimiseerde data verkregen uit de testen wordt door de laboratoria alleen intern gebruikt voor het verbeteren van hun diensten en wetenschappelijke doeleinden zoals het aanscherpen van referentiewaardes, het identificeren van ziektepatronen en voor andere interpretatieve doeleinden. De data zal nooit worden doorverkocht aan derden.

Staat jouw vraag er niet tussen?

Scroll naar top