Antwoord op de meestgestelde vragen

Tests bestellen, afnemen en versturen

Je kunt betalen via iDeal.
Je kunt het Essential testpakket ook 3 termijnen betalen. Hierbij betaal je de eerste termijn direct via iDeal, de volgende termijnen worden door middel van automatische incasso afgeschreven.

Je ontvangt na plaatsing van je bestelling een ordernummer en een bevestigingsemail. In deze email staan alle gegevens (je adresgegevens en bestelling) nogmaals. Mocht je deze email niet hebben ontvangen kan dat aan een aantal zaken liggen:
– Je mailbox is vol of je spamfilter heeft onze email aangemerkt als spam.
– Je emailadres is niet volledig/correct ingevoerd op onze website. Stuur ons een email (info@labsolute.nl) met je naam en welke bestelling je hebt geplaatst, dan zoeken we het zo snel mogelijk voor je uit.

Je ontvangt je bestelling binnen 3-5 werkdagen.

Dat lossen we zo snel mogelijk voor je op! Stuur een mail naar info@labsolute.nl waarin je aangeeft wat er aan de hand is. Het is fijn als je een duidelijke foto meestuurt van het pakketje met alle ontvangen onderdelen. Vergeet ook niet je naam, adres en ordernummer te vermelden.

Dat kan tot 14 dagen nadat je het testmateriaal hebt ontvangen, maar je kunt je aankoop uiteraard alleen annuleren als je de testmaterialen nog niet gebruikt hebt. Stuur een mail naar info@labsolute.nl om je aankoop te annuleren met het ingevulde herroepingsformulier. We betalen je uiterlijk 14 dagen nadat we de ongebruikte testkit retour hebben ontvangen het aankoopbedrag terug. De verzendkosten voor het retourneren van de testmaterialen zijn voor jouw rekening. Het retouradres is:

Labsolute
Dupontplein 12
3817 DV Amersfoort

Idealiter neem je de ontlastings- en bloedsamples na elkaar af en breng je ze dezelfde dag naar het postkantoor, maar als de twee tests niet op één dag lukken is dat geen probleem. 

Het ontlastingssample mag je op elk moment van de dag, elke dag van de week afnemen en op de post doen. 

De bloedsamples mag je alleen op maandag, dinsdag, woensdag of donderdag laten afnemen en posten, anders is de kans dat het te lang onderweg is naar het laboratorium te groot.

Dit komt niet vaak voor, maar mocht dit bij jou het geval zijn krijgen wij vanzelf een melding van het laboratorium. Wij zullen dan een nieuwe testkit naar je versturen. Wij nemen de kosten voor zowel het testmateriaal als de verzending voor onze rekening.

Je mag zowel de ontlastings- als bloedsamples op kamertemperatuur bewaren (niet in de koelkast of vriezer) tot het eerstvolgende moment dat je het kan versturen. Laat dit echt niet meer dan een dag zijn, want hoe langer je het niet verstuurd, hoe meer kans dat we melding van het laboratorium krijgen dat het sample niet bruikbaar is. 

Wij raden absoluut af om te stoppen met medicatie zonder overleg met je arts. Je kunt het beste twee weken voor het afnemen van de tests stoppen met je multi, en vitamine D-supplement en één week je pre- en of probiotica laten staan omdat dit de testuitslag kan beïnvloeden. 

Je hebt na ontvangst van de testkit drie weken de tijd om de samples op te sturen naar het lab. 

We gaan vertrouwelijk met je privacygevoelige informatie om zoals de wet AVG voorschrijft.

De samples van zowel bloed- als ontlastingsonderzoek worden verstuurd en verwerkt via unieke (bar)codes. De laboratoria weten niet welke (bar)code bij welke persoon hoort. Alle uitslagen worden dan ook gepseudonimiseerd verwerkt.  

Uiteraard worden deze gegevens bij Labsolute veilig opgeslagen, met twee-stapsverificatie beschermd en nooit doorgegeven aan derden. Je Persoonlijk Rapport versturen we ook via twee-stapsverificatie waarbij we je een encrypted link e-mailen die je kunt openen met een wachtwoord die we je via sms versturen.

De bloedsamples worden drie maanden na analyse vernietigd door het laboratorium. Het lab dat de ontlasting analyseert vernietigt de samples na één jaar. Mocht je je ontlastingssample eerder vernietigd willen hebben, kun je dit via info@labsolute.nl bij ons melden. Wij geven het laboratorium dan de opdracht je sample zo snel mogelijk te vernietigen. 

De geanonimiseerde data verkregen uit de testen wordt door de laboratoria alleen intern gebruikt voor het verbeteren van hun diensten en wetenschappelijke doeleinden zoals het aanscherpen van referentiewaardes, het identificeren van ziektepatronen en voor andere interpretatieve doeleinden. De data zal nooit worden doorverkocht aan derden.

Staat jouw vraag er niet tussen?

Scroll naar top