fb pixel

Veelgestelde vragen

Labsolute werkt alleen met science-based laboratoriumonderzoeken. Toch worden deze tests niet voorgeschreven door (huis)artsen en specialisten en niet vergoed door de verzekering. Hoe dat kan? Daar zijn een paar redenen voor: 

  1. De labtests die deel uitmaken van de Reset diagnosticeren geen ziekten, maar zijn labonderzoeken uit de leefstijlgeneeskunde die je helpen zelf je gezondheid te verbeteren, ook en juist preventief
  2. We maken gebruik van zeer uitgebreide darmmicrobioom- en bloedonderzoeken die een serieuze investering van je vragen. Het zou fantastisch zijn als dit via ons zorgstelsel voor iedereen beschikbaar zou zijn, maar zo ver is het helaas nog niet
  3. Volgens een bekende studie duurt het 17 jaar voordat wetenschappelijke kennis heet van de naald doorsijpelt naar de dagelijkse medische praktijk. Als je daar niet op wilt of kunt wachten moet je dus zelf het heft in handen nemen

Nee, absoluut niet. Labsolute werkt in tegenstelling tot de EMB (afkorting voor Energetisch Morfologische Bloedtest) alleen met wetenschappelijk gefundeerde onderzoeken.

De EMB onderzoekt dingen die je wetenschappelijk gezien niet in bloed kunt onderzoeken, zoals ‘energieverstoringen’ en ‘stralingsbelasting’. Het past dus meer in het rijtje homeopathie, spiertesten of elektro-acupuntuur (mesologie).

Dat neemt niet weg dat we de toegevoegde waarde van energetische en spirituele methoden zien, maar wij kiezen ervoor om alleen te werken met labtests die op een wetenschappelijk aantoonbare manier op zoek gaan naar de bron van je klachten.

Voor een paar honderd euro kun je een darmcheck laten doen. Je poep wordt geanalyseerd op markers als calprotectine, secretoir IgA en schimmels. Wij hebben zelf als darmtherapeuten ook gewerkt met deze ontlastingsonderzoeken, waarbij je parasieten en candida bijvoorbeeld te lijf gaat met agressieve antibiotische stoffen en grote hoeveelheden supplementen. 

Voortschrijdend inzicht in de wetenschap laat zien dat je die markers niet los kan zien van het hele darmmicrobioom, dat overigens helemaal niet getest wordt bij deze darmcheck.

Het blijkt veel effectiever én duurzamer te zijn om je te concentreren op het voeden en versterken van het hele ecosysteem in je darmen, in plaats van te richten op een paar bad guys (met alle collateral damage van dien). Als de good guys in je buik namelijk goed samenwerken en op topsterkte zijn, houden ze eventuele schadelijke micro-organismen samen onder de duim. 

Onderdeel van de Reset zijn 4 labtests. In bloed laten we je vitamine D-waarde, je omega 3-balans en de 44 meest voorkomende voedingsovergevoeligheden onderzoeken. In ontlasting testen we je darmmicrobioom. Waarom precies deze labtests de gouden combinatie zijn en meer details over wat we testen leggen we hier uit. 

Beiden zijn we cum laude geslaagd voor de geaccrediteerde opleiding Medische basiskennis CPION volgens de opleidingsrichtlijnen van PLATO, de klassikale opleiding Medische basiskennis op HBO-niveau. Daarnaast zijn we allebei gecertificeerd als orthomoleculair therapeut via gerenommeerde opleidingsinstituten (Natura Foundation en Ortho Linea). Noortje is daarnaast ook gecertificeerd hormoontherapeut volgens de Evocircadian Code. Na onze opleidingen zijn we verder geschoold in de darm- en microbioomanalyse en -therapie via onder meer MGLab, Biovis, RP Vitamino en Medivere. 

De Labsolute Reset is geen vervanging voor medische analyse of diagnose door een arts. Je kunt de Reset zien als een stap die je neemt naast reguliere behandeling bij ziekte of klachten. Of als een manier om je kans om bij de dokter terecht te komen te verkleinen, door preventief je gezondheid te boosten. 

De Labsolute Reset is no cure no pay: als je bloedwaarden binnen de door het laboratorium vastgestelde referentiewaarden vallen, krijg je het VOLLEDIGE AANKOOPBEDRAG terug.

Omdat we nooit een perfecte uitslag van de poeptest zien, nemen we die niet mee in de voorwaarden voor de geld-terug-garantie. 

Dus ook als je darmen uit balans zijn maar je bloedwaarden goed, krijg je een refund. Plús je Persoonlijke Reset Plan met wat je kunt doen om je darmen weer op de rit te krijgen.

De Reset wordt niet vergoed door de zorgverzekering. Je eigen risico wordt dus ook niet aangesproken.

Als je ondernemer bent kan je preventief medisch onderzoek vaak wel als aftrekpost opvoeren bij de fiscus.

Ja, preventief medisch onderzoek (zoals de Labsolute Reset) is voor ondernemers vaak aftrekbaar voor de belasting. Om in aanmerking te komen voor aftrek van de fiscus, moeten de onderzoeken in het belang van de voortzetting van de onderneming zijn.

Jazeker. Zie de Reset als een fundament waarop je stevig kunt bouwen. Vaak slaan behandelingen en medicatie beter aan als je je lichaam helpt door chronische bronnen van stress (verkeerde voeding, tekorten aan essentiële voedingsstoffen, niet optimale darmfunctie) weg te nemen zodat je al je energie kunt stoppen in herstel.

In het verleden hebben we hormonen laten testen in het lab, maar steeds weer bleek dat je voor een goede hormoonwerking beter (eerst) kunt zorgen dat je de basisvoorwaarden voor een gezonde hormoonbalans in orde hebt gemaakt. 

Die basis bestaat uit 3 bouwstenen: je celgezondheid, darmgezondheid en de werking van je immuunsysteem. Niet toevallig is dit ook het fundament van je algehele gezondheid. Hier lees je daar meer over. 

De Reset is ontworpen op het verminderen van chronische laaggradige ontsteking in je lichaam. We gaan op zoek naar voeding die voor chronische ontstekingen zorgt. Ook sporen we tekorten aan essentiële voedingsstoffen op die chronische ontstekingen tegenaan.

Chronische ontstekingen kunnen op verschillende manieren je lichaamsgewicht beïnvloeden.

Bijvoorbeeld omdat de insulinerespons van je lichaam wordt verstoord en de alvleesklier daarom meer insuline gaat afgeven. Dit resulteert meestal in vetopslag, en vaak ook op de gevaarlijkste plek daarvoor, namelijk je buik(organen). Dit buikvet verhoogt weer de aanmaak van ontstekingsbevorderende stoffen. En zo zit je in een vicieuze cirkel.

Chronische ontstekingen kunnen ook de reactie van het lichaam op leptine verstoren, een hormoon dat de hersenen vertelt wanneer je genoeg te eten hebt gehad. Als je hersenen dit signaal niet ontvangen, kan het ervoor zorgen dat je meer eet dan nodig is. 

Door chronische ontstekingen te verminderen geef je je lichaam de kans om het lichaamsgewicht aan te nemen wat gezond is en bij je past. Hier lees je daar meer over.

Praktische vragen over de Reset

Je kunt betalen via iDeal. Je kunt de Reset ook in 3 termijnen betalen. Hierbij betaal je de eerste termijn direct via iDeal en de volgende termijnen worden door middel van automatische incasso afgeschreven.

Je ontvangt na plaatsing van je bestelling een ordernummer en een bevestigingsemail. In deze email staan alle gegevens (je adresgegevens en bestelling) nogmaals. Mocht je deze email niet hebben ontvangen dan kan het zijn dat je mailbox vol is of je spamfilter onze email aangemerkt heeft als spam.

Het kan ook dat je e-mailadres niet volledig/correct ingevoerd is op onze website. Stuur ons een email met je naam en dan zoeken we het zo snel mogelijk voor je uit.

Je krijgt de Reset Testkit binnen 5 dagen thuisbezorgd.

Dat lossen we zo snel mogelijk voor je op! Stuur ons een email waarin je aangeeft wat er aan de hand is. Het is fijn als je een duidelijke foto meestuurt van het pakketje met alle ontvangen onderdelen. Vergeet ook niet je naam, adres en ordernummer te vermelden.

Tot 14 dagen nadat je je Reset Testkit ontvangen hebt kan je je aankoop annuleren. Dat geldt uiteraard alleen als je de testmaterialen nog niet gebruikt hebt. Stuur ons een email om je aankoop te annuleren met het ingevulde herroepingsformulier.

Je krijgt uiterlijk 14 dagen nadat we de ongebruikte Reset Testkit retour hebben ontvangen de refund. De verzendkosten voor het retourneren van de Testkit zijn voor jouw rekening.

Het retouradres is:
Labsolute
Dupontplein 12
3817 DV Amersfoort

Idealiter neem je de poep- en bloedsamples na elkaar af en breng je ze dezelfde dag naar het postpunt, maar als het niet op één dag lukt is dat geen probleem. 

Het poepsample mag je op elk moment van de dag, elke dag van de week afnemen en op de post doen. 

De bloedsamples mag je alleen op maandag t/m donderdag laten afnemen en posten, anders is de kans dat het te lang onderweg is naar het laboratorium te groot.

Dat komt gelukkig niet vaak voor, maar mocht het bij jou het geval zijn dan krijgen wij vanzelf een melding van het laboratorium. Wij zullen dan kosteloos een nieuwe Reset Testkit naar je versturen. Ook de verzendkosten zijn dan on us.

Je mag zowel de poep- als bloedsamples op kamertemperatuur bewaren (niet in de koelkast of vriezer) tot het eerstvolgende moment dat je het kan versturen. Laat dit echt niet meer dan een dag zijn, want hoe langer je het niet verstuurd, hoe meer kans dat we melding van het laboratorium krijgen dat het sample niet bruikbaar is. 

Wij raden absoluut af om te stoppen met medicatie zonder overleg met je arts. Je kunt het beste 2 weken voor het afnemen van de tests stoppen met je multi, vitamine D-supplement en pre- en of probiotica. Dit omdat deze supplementen je testuitslagen kunnen beïnvloeden. Omega 3-supplementen mag je weg gewoon blijven nemen.

Je hebt na ontvangst van de Reset Testkit 3 weken de tijd om de samples op te sturen naar de laboratoria. 

Jazeker, we gaan vertrouwelijk met je privacygevoelige informatie om zoals de wet AVG voorschrijft.

De samples van zowel bloed- als ontlastingsonderzoek worden verstuurd en verwerkt via unieke (bar)codes. De laboratoria weten niet welke (bar)code bij welke persoon hoort. Alle uitslagen worden dan ook gepseudonimiseerd verwerkt.  

Uiteraard worden deze gegevens bij Labsolute veilig opgeslagen, met twee-stapsverificatie beschermd en nooit doorgegeven aan derden. Je Persoonlijke Reset Plan versturen we ook via twee-stapsverificatie waarbij we je een encrypted link e-mailen die je kunt openen met een wachtwoord die we je via sms versturen.

De bloedsamples worden bij het ene laboratorium (omega 3) na 4 weken en bij het andere laboratorium (vitamine D en voedingsovergevoeligheden) 3 maanden na analyse vernietigd. Het laboratorium dat de ontlasting analyseert vernietigt de samples na één jaar. Mocht je je ontlastingssample eerder vernietigd willen hebben, kun je dit via email bij ons melden. Wij geven het laboratorium dan de opdracht je sample zo snel mogelijk te vernietigen. 

De geanonimiseerde data verkregen uit de testen wordt door de laboratoria alleen intern gebruikt voor het verbeteren van hun diensten en wetenschappelijke doeleinden zoals het aanscherpen van referentiewaardes, het identificeren van ziektepatronen en voor andere interpretatieve doeleinden. De data zal nooit door ons en/of door onze laboratoria worden doorverkocht aan derden.

Vanaf het insturen van je bloed- en poepsamples duurt het uiterlijk 6 weken tot je je Reset Plan in handen hebt. Dat heeft te maken met de tijd die onze laboratoria nodig hebben om de analyses te doen.

Vragen over de Reset bloedtest

Voor bloedafname werken we samen met een landelijk netwerk van priklocaties. Je kunt telefonisch een afspraak plannen voor de bloedafname. Er zal samen met jou een geschikt prikpunt uitgezocht worden.

Op de dag van de bloedafname is het belangrijk dat je de bloedafname laat doen als je minimaal 10 uur nuchter bent, dus vóór je hebt ontbeten en eventuele supplementen genomen hebt. Water drinken en medicatie innemen mag uiteraard wel.

Mocht je het bloed diezelfde dag om wat voor reden dan ook niet direct kunnen versturen, bewaar het op kamertemperatuur en verstuur het alsnog de volgende dag.

De bloedsamples mag je alleen op maandag, dinsdag, woensdag of donderdag afnemen en posten, anders is de kans dat het te lang onderweg is naar het laboratorium te groot. 

De volgende waarden worden in bloed getest:

Er hoeven maar 2 buisjes bloed gevuld te worden door de laborant bij het prikpunt. Na ontvangst van de Reset Testkit kan je een afspraak maken bij een prikpunt bij jou in de buurt, dit wijst zich vanzelf.

Nee, absoluut niet. Labsolute werkt in tegenstelling tot de EMB (afkorting voor Energetisch Morfologische Bloedtest) alleen met wetenschappelijk gefundeerde onderzoeken.

De EMB onderzoekt dingen die je wetenschappelijk gezien niet in bloed kunt onderzoeken, zoals ‘energieverstoringen’ en ‘stralingsbelasting’. Het past dus meer in het rijtje homeopathie, spiertesten of elektro-acupuntuur (mesologie).

Dat neemt niet weg dat we de toegevoegde waarde van energetische en spirituele methoden zien, maar wij kiezen ervoor om alleen te werken met labtests die op een wetenschappelijk aantoonbare manier op zoek gaan naar de bron van je klachten.

De volgende bloedwaarden worden in de Reset geanalyseerd:

Vragen over de Reset ontlastingstest

In je dunne, maar vooral in je dikke darm bevinden zich triljoenen micro-organismen, je darmmicrobioom. Dit microbioom bestaat uit bacteriën, maar ook uit schimmels, gisten, virussen en andere eencellige wezens, die in je darmen leven. 

Er is onderlinge communicatie tussen deze verschillende micro-organismen, maar ook sturen ze informatie naar andere delen van je lichaam. Je kunt het dus met recht een op zichzelf werkend orgaan noemen. Hier lees je meer over je darmmicrobioom.

De darmmicrobioomtest analyseert de soorten bacteriën die aanwezig zijn en hun aandeel in het totale darmmicrobioom. Het geeft informatie over de verschillende functies van je darmbacteriën, zoals de mate waarin ze je beschermen tegen een aantal veelvoorkomende chronische ziekten die met voeding en leefstijl te beïnvloeden zijn: obesitas, de darmontstekingsziekten Crohn en colitis ulcerosa, diabetes type 2 en hart- en vaatziekten.

We onderzoeken het vermogen van je darmmicrobioom om voedingsvezels, lactose en gluten te verteren. Ook kijken we in hoeverre je darmbewoners je beschermen tegen ontstekingen. Je krijgt ook aanbevelingen om de balans van je darmmicrobioom te verbeteren en te behouden door jouw persoonlijke superfoods aan je dieet toe te voegen. Het geeft je een mooi overall beeld van de ‘kwaliteit’ van je darmmicrobioom waarmee je zelf aan de slag kunt.

De darmmicrobioomtest kijkt niet naar de aanwezigheid van eventuele parasieten, schimmels en/of gisten. 

Dankzij grote technologische vooruitgang is het nu mogelijk om nauwkeurige analyses van het darmmicrobioom uit te voeren met behulp van 16S rRNA-sequencing om bacteriën te identificeren op basis van hun DNA. Let op: dit betekent niet dat we jouw DNA testen, dat is iets heel anders. Het gaat om het DNA van de verschillende bacteriestammen. 

Idealiter stop je 2 weken voor het afnemen van de ontlastingstest met eventuele prebiotica- en probioticasupplementen. Spijsverteringsenzymen hebben geen invloed op de uitslag, dus die kan je gewoon door blijven gebruiken.

Bekijk hier de instructies van de darmmicrobioomtest uit ontlasting.

Je hebt na ontvangst van de Reset Testkit maximaal 3 weken de tijd om het poepsample af te nemen en op te sturen naar het lab. Let op: verstuur het op dezelfde dag van afname.

Je mag het sample op elk moment van de dag, elke dag van de week afnemen en naar een PostNL-punt brengen. Je hoeft het niet koel te bewaren. 

Jazeker, dat is een goed plan omdat antibiotica een aanslag op je darmen doet. Wel is het goed 2 maanden te wachten, zodat je microbioom zich weer zo goed mogelijk kan herstellen. Als je daarna de Reset doet kun je vervolgens precies zien waar je darmen extra aansturing en ondersteuning kunnen gebruiken.

Voor een paar honderd euro kun je een darmcheck laten doen. Je poep wordt geanalyseerd op markers als calprotectine, secretoir IgA en schimmels. Wij hebben zelf als darmtherapeuten ook gewerkt met deze ontlastingsonderzoeken, waarbij je parasieten en candida bijvoorbeeld te lijf gaat met agressieve antibiotische stoffen en grote hoeveelheden supplementen. 

Voortschrijdend inzicht in de wetenschap laat zien dat je die markers niet los kan zien van het hele darmmicrobioom, dat overigens helemaal niet getest wordt bij deze darmcheck.

Het blijkt veel effectiever én duurzamer te zijn om je te concentreren op het voeden en versterken van het hele ecosysteem in je darmen, in plaats van te richten op een paar bad guys (met alle collateral damage van dien). Als de good guys in je buik namelijk goed samenwerken en op topsterkte zijn, houden ze eventuele schadelijke micro-organismen samen onder de duim. 

Vragen over het Reset Plan

Na het ontvangen van je Persoonlijk Reset Plan sturen we je 12 weken lang mails met kennis, tips, tricks, recepten, pep talks en food swaps. Aan het einde van deze 12 weken plannen we een 1-1 evaluatiegesprek in om je verbeteringen te bespreken en te zien waar je behoeftes liggen.

Daarnaast kan je gedurende deze 12 weken altijd een belconsult inplannen of ons een mail sturen met je vragen. 

Als je Reset Plan je overweldigt en je even niet voor je ziet hoe je de adviezen in je leven kunt integreren staan onze hulptroepen paraat. Wij werken samen met diëtisten, die je kunt inschakelen voor een door de meeste verzekeringen vergoedt consult om je Plan te bespreken. Desgewenst kunnen zij ook een weekmenu voor je opstellen waardoor je een hoop headspace vrijmaakt voor je reset.

Als we je adviseren om bepaalde supplementen te gebruiken op basis van je labuitslagen, kun je die vanuit je Reset Plan met één druk op de knop bestellen. Zo hoef je niet zelf uit te vogelen wat je precies van welk merk in welke dosering moet nemen. Natuurlijk mag je ze ook elders zelf aanschaffen. Houd daarbij in gedachten dat we superkritisch zijn op de kwaliteit van de supplementen waar we mee werken en heel bewust kiezen voor bepaalde merken:

  • omdat ze de beste grondstoffen bevatten die optimaal werkzaam zijn
  • gegarandeerd vrij zijn van overbodige troep die je lichaam belasten in plaats van versterken
  • geen problemen opleveren met jouw specifieke voedselovergevoeligheden
  • voldoen aan jouw persoonlijke behoeften aan voedingsstoffen
  • in op elkaar afgestemde doseringen gebaseerd op jouw labuitslagen

Daarnaast hebben we je persoonlijke dosering berekend op basis van de supplementen die wij aanraden. Die kan dus anders uitvallen als je een ander supplement gebruikt. We kunnen je dan ook niet adviseren wat betreft andere merken.

 

Jazeker! Na aanschaf van de Reset krijg je de mogelijkheid om dit aan te geven. 

Zo werkt de Reset

Stap 1

Body Scan #1

Met de online Body Scan maken we als het ware een foto van je gezondheid op dit moment

Stap 1

Stap 2

Reset Testkit

Je ontvangt de Reset Testkit thuis. Je poepsample neem je eenvoudig zelf af en bloed laten prikken kan bij een van onze prikpunten bij jou in de buurt

Stap 2

Stap 3

Reset Prep

Terwijl onze laboratoria je samples analyseren, helpen wij je je lichaam op een makkelijke manier voor te bereiden op de Reset

Stap 3

Stap 4

Persoonlijk Reset Plan

De uitslagen van de labonderzoeken vertalen wij voor je in je Persoonlijke Reset Plan. Je krijgt zowel een beknopt overzicht als een deep dive in de gebruiksaanwijzing van jouw lijf

Stap 4

Stap 5

De Reset

Met behulp van onze online Resetbegeleiding ga je je Reset Plan in de praktijk brengen. We got your back via mail en telefoon als je dat fijn vindt

Stap 5

Stap 6

Body Scan #2

3 maanden na het ontvangen van je Persoonlijke Reset Plan doen we weer een Body Scan om je resultaten in kaart te brengen

Stap 6

Stap 7

Reset Evaluatie

Tijdens de persoonlijke Reset Evaluatie bespreken we 1-op-1 je vooruitgang en je health goals

Stap 7
Story Quick Scan Darm
Story Quick Scan Darm

Hoe gaat het met jouw buik?

Scroll naar boven
Labsolute Beeldmerk

check je darmgezondheid

Doe de gratis Quick Scan