Over ons

WE SPREAD HEALTH

Begin bij de basis

Als orthomoleculair darm- en hormoontherapeut hebben we jarenlang mensen geholpen hun gezondheid te verbeteren. Steeds meer begon het besef te knagen dat chronische ontstekingen aan de basis liggen van vrijwel alle klachten die we langs zagen komen.

De wens groeide om mensen eerder bewust te maken van de basisvoorwaarden voor een goede gezondheid: dat kan namelijk zoveel ellende down the line voorkomen.

Fitter en energieker met de Labsolute Essential Test: darmtest en bloedtest
Fitter en energieker met de Labsolute Essential Test: darmtest en bloedtest

Je kunt de Labsolute test zien als een stap die je neemt naast reguliere behandeling bij ziekte of klachten. Of als een manier om je kans om bij de dokter terecht te komen te verkleinen, door preventief je gezondheid te boosten.

ONTCIJFER JEZELF

Gouden combinatie van labtests

Een bepaalde combinatie van labonderzoeken bleek de cruciale informatie te leveren waarmee het gros van onze cliënten forse vooruitgang boekte. Niet toevallig zijn dit allemaal tests die wetenschappelijk onderbouwde oorzaken van chronische ontsteking aan het licht brengen. 

We besloten onze praktijk te sluiten en deze gouden combinatie van labtests waarmee je drie belangrijke oorzaken van chronische ontstekingen opspoort, direct toegankelijk te maken. Zo hopen we mensen te helpen om hun gezondheid in een eerder stadium de goede kant op te buigen.

Fitter en energieker met de Labsolute Essential Test: darmtest en bloedtest

Wat maakt onze werkwijze anders?

Dat we alleen science based werken, onderscheidt ons van bloedtests (zoals EMB en Levend Bloedanalyse) en therapieën die werken met energetische diagnose- en behandelmethoden, zoals mesologie, toegepaste kinesiologie (spiertesten), homeopathie en acupunctuur. 

Dat neemt niet weg dat we de toegevoegde waarde van alternatieve geneeswijzen zien, maar wij richten ons met Labsolute op tests die op een wetenschappelijk aantoonbare manier op zoek gaan naar de oorzaak van chronische ontstekingen.

Listen when your body whispers, so you don’t
have to hear it scream.

De oprichters

Liedewij Theisens

"Het verschil tussen toen en nu is als tussen nacht en dag. Ik heb rust in mijn buik, mijn huid en dus ook in mijn hoofd en daar ben ik ontzettend blij mee."

Liedewij Theisens

“Als ik kijk naar mijn achtergrond in de culturele sector had ik nooit verwacht uit te komen bij labonderzoek en gezondheid. Toch is niemand die mij kent verbaasd over de afslag die ik genomen heb. Sinds mijn studententijd ben ik erg geïnteresseerd in voeding en leefstijl. Mijn nieuwsgierigheid en het verlangen me (nog) beter te voelen heeft me naar alle uithoeken van de wereld van voeding, supplementen, goeroes en therapieën gebracht. Echt, je kan het zo gek niet bedenken of ik heb het uitgeprobeerd. Veel dingen bleken quatsch, maar along the way heb ik ook heel veel geleerd en verbeterd. Na de geboorte van mijn oudste kind heb ik me omgeschoold tot orthomoleculair therapeut en darmtherapeut.

Alles komt voor mij samen in de evolutionaire geneeskunde waarin wordt uitgegaan van de mismatch tussen ons oeroude lichaam en de wereld waarin we leven. Die mismatch zorgt voor chronische ontstekingen die zich meestal uiten als kleine, niet levensbedreigende kwaaltjes.” 

"Zelf kwam ik erachter dat de gierende menstruatiepijn waar ik jarenlang pijnstillers en ademhalingsoefeningen op losliet, verdween door twee supplementen. De acné waar ik eindeloos huidverzorging en behandelingen voor uitprobeerde, bleek te maken te hebben met mijn voedingspatroon."

“En de pijn in mijn buik waar ik sinds mijn puberteit last van had is verdwenen door mijn darmmicrobioom te onderzoeken en heel gericht te behandelen. 

En nee: dat betekent echt niet dat ik elke dag bruisend van energie rondstuiter. Maar het verschil tussen toen en nu is als tussen nacht en dag. Ik heb rust in mijn buik, mijn huid en dus ook in mijn hoofd en daar ben ik ontzettend blij mee. Deze grootse resultaten gun ik iedereen, daarom is er Labsolute.” 

“Tot juli 2012 leefde ik een totaal ander leven met een baan in de financiële wereld en veel pakjes en zakjes op mijn bord. Ik had weinig bewustzijn wat betreft mijn lichaam en gezondheid. Dat veranderde allemaal met de geboorte van mijn zoon: maandenlang lag ik volledig in de kreukels. Dat ging verder dan de normale moeheid door onderbroken nachten en herstellen van de zwangerschap en bevalling. Ik had last van darmklachten, rugpijn, gevoelig mondslijmvlies, draaiduizeligheid en terugkerende schimmelinfecties. Klachten die ik voor mijn bevalling niet kende, maar die ik nu af en aan, tegelijk en door elkaar ervaarde. Waar ik voor de bevalling blindelings op mijn lichaam kon vertrouwen, piepte en kraakte het nu aan alle kanten. Toen ik van de huisarts het advies kreeg om de rest van m’n leven aan de laxeermiddelen te gaan besloot ik zelf op onderzoek uit te gaan.

Tijdens deze zoektocht heb ik me omgeschoold in de orthomoleculaire geneeskunde, darmtherapie en Evocircadian hormoontherapie om mijn lichaam zo goed mogelijk te begrijpen. De schimmelinfecties namen meteen af toen ik stopte met ei eten, nadat ik via een bloedtest ontdekte dat mijn immuunsysteem daardoor op hol slaat. De oorzaak van mijn overige klachten bleek voornamelijk in mijn darmen te zitten. Die heb ik grondig onder handen genomen en zo heb ik mijn gezondheid én die van veel mensen die mijn hulp inschakelden weer op de rit gekregen.” 
 

"Als boerendochter met een nuchtere kijk op de wereld wil ik graag zien wat er precies aan de hand is. Laboratorium-onderzoek is voor mij dé manier om de juiste aanpak te bepalen: meten is zeker weten."

“Met vallen en opstaan heb ik de gebruiksaanwijzing van mijn lichaam samengesteld. Dit is een ongoing process: destijds was het voor het eerst echt luisteren naar mijn lichaam en mijn gezondheid weer opbouwen, nu gaat het om hier en daar bijschaven en bepalen welk onderzoek of supplement me geeft wat ik op dat moment nodig heb. Dat juist de harde wetenschap achter labonderzoek me geholpen heeft meer te vertrouwen op mijn intuïtie en op mijn lijf, had ik nooit verwacht.”

Noortje Berger

"Dat juist de harde wetenschap achter labonderzoek me geholpen heeft meer te vertrouwen op mijn intuïtie en op mijn lijf, had ik nooit verwacht."

Dit vinden we belangrijk

wetenschap

We nemen de meeste gezondheidshypes met een flinke korrel zout, want wat voor de een werkt, kan voor de ander helemaal niet goed zijn. Meten is weten! Daarom baseren we al onze adviezen op de resultaten uit het lab en solide wetenschappelijk onderzoek.

privacy

We leren je de geheimen van je lichaam, maar zullen ze nooit doorvertellen aan anderen. Alle stappen in het proces zijn onderworpen aan strenge privacyeisen en we zullen je gegevens nooit verkopen aan andere partijen.

beste kwaliteit

Onze standaarden zijn hoog. We werken met zorgvuldig samengestelde tests van toplaboratoria. De supplementen die we geselecteerd hebben zijn gemaakt met grondstoffen van de beste kwaliteit, bevatten alleen dat wat nodig is en waar je lichaam ook echt wat mee kan.

geen abracadabra

De ruwe data die uit onze testen rolt, is op z'n zachts gezegd abstract - en we begrijpen dat jij daar niet veel aan hebt. We nemen dan ook voor iedereen de tijd om de uitslag te vertalen naar praktische en eenvoudig toe te passen adviezen.

Heb je vragen?

Credits website

fotografie: Ester Grass Vergara
fotografie Labsolute: Benjamin Holefleisch
branding: Emily van Vught
website: Liedewij & Noortje

Scroll naar top