Hormonen uit balans?

Reset your hormones

Tackle hormonale klachten voorgoed door je lichaam science-based en holistisch te resetten

Noortje Berger
Noortje Berger
Fitter en energieker met de Labsolute Essential Test: darmtest en bloedtest
Liedewij Theisens
Fitter en energieker met de Labsolute Essential Test: darmtest en bloedtest
Liedewij Theisens

Kruidenthee, detox, bio, yoga, mindful, vega, period power maar je hormonen zijn nog steeds all over the place?

Je houdt een hoop borden in de lucht en dat gaat vaak niet vanzelf

Daarom doe je van alles om je goed te voelen. Groene smoothies – of nee, juist niet ontbijten. Wel lijnzaad, kurkuma en collageen. Plus een rijtje supplementen waarvan je ooit hebt begrepen dat ze onmisbaar zijn.

Je ziet en voelt je menstruatie al van verre aankomen of kunt juist geen peil trekken op wanneer je bloedt. 

Je bevindt je in de hormonale twilight zone nadat je zwanger bent geweest, of juist in die andere tricky zone die voorafgaat aan de menopauze. Of in allebei tegelijk.

In elke fase in het leven van een vrouw zijn er hormonale bumpy rides, en voor veel vrouwen is bumpy de status quo. Vaker dan je lief is hang je ondersteboven in de achtbaan of uitgeteld in de touwen. 

En dan die andere dingen die gaan piepen en kraken: je stofwisseling verandert, je komt makkelijker aan, poept moeilijker, het lijkt wel alsof je steeds minder goed tegen alcohol kan en je hebt vaker wel dan geen opgeblazen gevoel na het eten. 

Dus je doet je bloody best: je sport, je vast, je juict, slikt van alles, je yogaat, masseert en mediteert. En als je écht klaar bent met je buikpijn / pukkels / doorweekte lakens / lijk-wel-3-maanden-zwanger-buik maak je weer een afspraak bij de mesoloog / hormoontherapeut / huisarts / personal trainer. 

Want als jij niet doorgaat komt je gezin, je werk, je bedrijf ook piepend tot stilstand. 

Aan jouw inzet ligt het niet. Maar waarom kom je dan niet verder?

Dit is het 'geheim'

Wij kunnen met 90% zekerheid zeggen dat we precies weten wat je tegenhoudt. Ondanks je harde werk is het je namelijk nog niet gelukt de échte, onderliggende oorzaak van je hormonale klachten aan te pakken: chronische, laaggradige ontstekingen.

Liedewij Theisens en Noortje Berger

Dat is geen rocket science en dat hebben we ook niet zelf bedacht. Wetenschappers wereldwijd zijn het erover eens dat low-grade inflammation ten grondslag ligt aan vrijwel alle niet-besmettelijke ziekten en aandoeningen. Dus ook aan je hormonen die uit balans zijn.

Zoals de naam al aangeeft sudderen laaggradige ontstekingen chronisch op een laag pitje. Ze zijn niet acuut levensbedreigend en komen niet naar voren uit regulier bloedonderzoek. Toch kunnen de bijkomende klachten – waar hormonale klachten vaak maar één onderdeel van zijn – je leven flink verzieken.

Chronische ontsteking brengt je zwakke schakels aan het licht: de één krijgt eczeem en prikkelbare darmsyndroom, de ander bloedend tandvlees en een depressie en bij jou verstoort het je hormoonbalans. Maar bij vrijwel iedereen zorgt het voor vermoeidheid en minder energie.

Hormonen uit balans: the missing link

Als je hormonen uit balans zijn kan dat je mentaal en fysiek compleet overhoop gooien. Je huisarts kan je vaak alleen de pil voorschrijven en heeft verder niet veel tools in zijn of haar gereedschapskist om je te ondersteunen bij bijvoorbeeld PMS, opvliegers en stemmingsproblemen. Bovendien worden klachten die een hormonale oorzaak hebben ook vaak gezien als iets tussen je oren: een depressie, angststoornis of zelfs gezeur. 

De échte oorzaak van een groot deel van je hormonale klachten – chronische ontstekingen – blijft zo buiten beeld. En dat geldt ook voor die andere lichamelijke en/of psychische klachten waar je mee kampt die ogenschijnlijk niets met je hormonen te maken hebben. 

Dat klinkt ernstig en kan je het gevoel geven dat je een hopeloos geval bent. Het tegendeel is waar. 

Dat je hormonen uit balans zijn is een natuurlijke reactie van je lichaam op de wereld waarin we leven. En het goede nieuws is dat je je lichaam zelf weer in balans kunt brengen en uit de ontstekingsstand halen als je haar gebruiksaanwijzing kent. Je kunt jezelf resetten. 

Je darmgezondheid staat hierin centraal: naast je hormoonbalans wordt de opname van voedingsstoffen, je bloedsuikerspiegel en de regulatie van je immuunsysteem, stemming en psychische gezondheid allemaal in je buik bepaald. Omdat je darmflora zo uniek is als je vingerafdruk is je gebruiksaanwijzing dat ook. En die unieke handleiding voor jouw lichaam geven wij je in handen. 

We hebben er bijna 10 jaar over gedaan om deze formule te vinden en maken hem nu voor jou beschikbaar. 

Liedewij Theisens en Noortje Berger

Hoi, wij zijn Liedewij en Noortje, de founders van Labsolute.

Wij zijn gecertificeerd darm- en hormoontherapeuten en experts op het gebied van voeding, supplementen en leefstijl. En we hebben aan den lijve ervaren dat een gezonde cyclus en een zorgeloze postpartumtijd niet vanzelfsprekend zijn. Inmiddels hebben we 350+ klanten geholpen hun gezondheid holistisch & science-based te resetten. 

Liedewij Theisens en Noortje Berger

Gezien in

Claire van der Poel

“Veel van mijn buik- en energieklachten waren door de Reset aanzienlijk verminderd of zelfs verdwenen. Maar ik had zeker nog een aantal hardnekkige pijnen. Mijn lijf voelde vooral bij mijn pezen en gewrichten ontstoken. Ik schreef dit altijd maar toe aan de overgang. Nu gebruik ik al zes weken consistent de voorgestelde vitaminen. En ook nu, bingo! Mijn ledemaatpijn is 90% minder.”

Claire van der Poel (45)

filmmaker, fotograaf

@claire_oneoftheguys

Wat onze klanten zeggen

Coco Sabajo-Lanen

“Mijn 24/7 opgeblazen buik is voor het eerst (!) in mijn leven weg.”

Coco Lanen-Sabajo (31)

coach, trainer, moeder

@cocosabajo

Marian Spier

“Mijn lichaam is helemaal veranderd. Ik functioneer veel beter en ben minder moe. Mijn buik is niet meer opgezwollen en ik ontdek dat ik automatisch afval. 

Mijn stoelgang is heel erg verbeterd: voorheen met moeite een paar keuteltjes, nu helemaal zoals het hoort. Ik had nooit gedacht dat voeding zo’n grote impact op mijn gezondheid heeft.”

Marian Spier (52)

social entrepreneur, consultant, CEO

@marianspier

Wat onze klanten zeggen

Claire van der Poel
“Veel van mijn buik- en energieklachten waren door de Reset aanzienlijk verminderd of zelfs verdwenen. Maar ik had zeker nog een aantal hardnekkige pijnen. Mijn lijf voelde vooral bij mijn pezen en gewrichten ontstoken. Ik schreef dit altijd maar toe aan de overgang. Nu gebruik ik al zes weken consistent de voorgestelde vitaminen. En ook nu, bingo! Mijn ledemaatpijn is 90% minder.”

Claire van der Poel (45)

filmmaker, fotograaf

@claire_oneoftheguys

Coco Sabajo-Lanen

“Mijn 24/7 opgeblazen buik is voor het eerst (!) in mijn leven weg.”

Coco Lanen-Sabajo (31)

coach, trainer, moeder

@cocosabajo

Marian Spier

“Mijn lichaam is helemaal veranderd. Ik functioneer veel beter en ben minder moe. Mijn buik is niet meer opgezwollen en ik ontdek dat ik automatisch afval.”

Marian Spier (52)

social entrepreneur, consultant, CEO

@marianspier

Hoe raken je hormonen uit balans?

Als je vrouwelijke hormonen hebt zijn er duidelijk aanwijsbare momenten waarop er door flinke hormoonschommelingen klachten kunnen ontstaan. Dat zijn de start van de menstruatie, na een zwangerschap, in de perimenopauze (circa 40-50 jaar), de menopauze (50+) en tijdens of na een stressvolle periode. En sommige vulvabezitters hebben altijd en eeuwig het gevoel op een hotsebotsende hormoontrein te zitten. Frustrerend en vaak onnodig! We leggen je hier uit hoe dat zit.

Wat zijn hormonen eigenlijk?

Hormonen zijn boodschapperstoffen die via je bloedstroom de activiteit van al je cellen, organen en weefsels beïnvloeden. De belangrijkste functie van hormonen is het afstemmen van de binnenwereld van je lichaam op de voortdurende veranderingen in de buitenwereld om je heen.

Denk aan het verhogen van je bloeddruk als je plotseling moet remmen met de auto, het reguleren van je temperatuur als je op een warme dag een airconditioned winkel binnenstapt en het op een laag pitje zetten van je spijsvertering als je langere tijd minder eet omdat je een dieet volgt. Daarnaast hebben hormonen natuurlijk alles te maken met voortplanting.

Elk hormoon heeft zijn eigen specifieke functie, en tegelijkertijd werken alle hormonen samen en hebben ze invloed op elkaars werking. Als er bijvoorbeeld meer stresshormonen zijn, dan zijn er automatisch minder sekshormonen. De grondstoffen die je lichaam nodig heeft om voldoende oestrogeen en progesteron te maken om vruchtbaar te zijn, zijn dezelfde als de grondstoffen waar je lichaam stresshormonen als cortisol en adrenaline van maakt. Je lichaam maakt eigenlijk een logische keuze, want zwanger zijn of een klein kindje hebben is niet handig als je in de overlevingsstand leeft.

Hormonen beïnvloeden niet alleen je lichaam maar in het bijzonder ook je brein en dus je motivatie, gedrag, leervermogen, emoties, herinneringen en gevoelens. Voor vrouwen is een goede hormoonbalans op elke leeftijd dus van groot belang om gezond te zijn, te blijven en je goed te voelen.

Dit zijn de meest voorkomende klachten bij een verstoorde hormoonbalans

Als het goed is vind je na elke hormoonschommeling vanzelf weer een evenwicht. Maar als dat niet gebeurt, kan je terechtkomen in een maalstroom van uiteenlopende fysieke en mentale klachten: 

Wat zijn oorzaken van een verstoorde hormoonbalans?

Als je uitzoomt en kijkt wat er ten grondslag ligt aan hormonen die uit balans zijn, zijn dit de grootste boosdoeners:

De onderliggende oorzaak van bovenstaande hormoonwreckers is één en dezelfde: chronische laaggradige ontstekingen. Zeker na de menopauze, maar ook in de pakweg 10 jaar daarvoor sta je steeds meer bloot aan inflammaging. Waar de sekshormonen oestrogeen en progesteron vrouwen in de vruchtbare leeftijd beschermen tegen chronische ontstekingen valt die buffer weg na de overgang. Pijnlijke knieën, zere spieren, opspelende darmklachten, stemmingswisselingen en gewichtstoename hangen allemaal samen met deze toenemende ontstekingsgevoeligheid naarmate je ouder wordt. Dat neemt niet weg dat je ook ruim voordat je te maken krijgt met de overgang last kunt hebben van klachten veroorzaakt door chronische ontstekingen.

Hoe weet je of je hormonen uit balans zijn?

Ben je voor bepaalde klachten bij de huisarts geweest en heb je daar te horen gekregen dat je ermee moet leren leven of dat het erbij hoort? Then it’s up to you. Hoe moedeloos en overweldigd je dat ook kan laten voelen: weet dat er veel is dat je zelf kunt doen om je hormonen te resetten en weer op de rit te krijgen.

Als je klachten ervaart waarvan je vermoedt of weet dat ze een hormonale oorzaak hebben kan het aantrekkelijk zijn om (eventueel buiten de huisarts om) je hormonen te laten testen. Dat is een logische gedachtengang: hormoonprobleem? Hormonen testen. Maar eigenlijk moet je voor je dat doet drie stappen terug doen en eerst kijken of wel voldaan wordt aan de basisvoorwaarden van een goede hormoongezondheid. Als je die in orde maakt, herstelt je hormoonbalans zich vaak vanzelf. 

Wat heb je nodig voor een goede hormoonbalans?

Heeft je lichaam bijvoorbeeld de beschikking over voldoende bouwstoffen om hormonen van te maken? Werkt je immuunsysteem effectief als het nodig is of is het de hele tijd bezig met allerlei brandjes blussen? Werken je darmen naar behoren waardoor je bijvoorbeeld schadelijke vormen van oestrogeen om kunt vormen naar beschermende vormen van oestrogeen? Je darmgezondheid beïnvloedt ook je gevoelens en emoties: niet zo gek als je weet dat 90% van het geluksstofje serotonine wordt aangemaakt in je darmen. 

Daarom is het belangrijk om voordat je gaat proberen de hormonen direct te beïnvloeden met bijvoorbeeld kruidensupplementen, fyto-oestrogenen, hormoontherapie en behandelingen om je vruchtbaarheid / overgangsklachten / acne / etc te verbeteren eerst de basis te verstevigen. Vaak is dat al genoeg om klachten te verminderen en je gezondheid te optimaliseren. Dat komt doordat je de oorzaak van 99% van alle chronische klachten en ziekten hiermee aanpakt: chronische, laaggradige ontstekingen.

Martine van Arken

“Nu, na een maand of 2 kan ik zeggen dat ik me heel goed voel. Mijn PMS is nog maar een paar uur in plaats van dagen… wat een verademing!”

Martine van Arken (42)

schoonheidspecialist, moeder

@martinevanarken

Zij gingen je voor

Willa Stoutenbeek

” Ik ben er door de Reset achtergekomen dat ik niet tegen gluten en zuivel kan. Daardoor ben ik nu bijna helemaal van megaheftige rugklachten af en heb 50-60% meer energie.”

Willa Stoutenbeek (40)

creative director W.Green, moeder

@willagreen

Britt Stubbe

“Ik ben slecht in me aan de regels houden, dus sinds ik weet waar ik overgevoelig voor ben wil dat niet zeggen dat ik nooit meer een ei eet. Absoluut veel minder, maar soms is het gewoon te verleidelijk. Maar als ik weinig energie heb of minder lekker in mijn vel zit dan eet ik een tijdje strikt volgens mijn Reset Plan omdat ik weet dat het helpt! En het is heel fijn te weten wat ik voor mezelf kan doen…”

Britt Stubbe (50)

journalist, tv-maker, moeder

@bee_stubbe

Zij gingen je voor

Martine van Arken

“Nu, na een maand of 2 kan ik zeggen dat ik me heel goed voel. Mijn PMS is nog maar een paar uur in plaats van dagen… wat een verademing!”

Martine van Arken (42)

schoonheidsspecialist, moeder

@martinevanarken

Willa Stoutenbeek

” Ik ben er door de Reset achtergekomen dat ik niet tegen gluten en zuivel kan. Daardoor ben ik nu bijna helemaal van megaheftige rugklachten af en heb 50-60% meer energie.”

Willa Stoutenbeek (40)

creative director W.Green, moeder

@willagreen

Britt Stubbe

“Ik ben slecht in me aan de regels houden, dus sinds ik weet waar ik overgevoelig voor ben wil dat niet zeggen dat ik nooit meer een ei eet. Absoluut veel minder, maar soms is het gewoon te verleidelijk. Maar als ik weinig energie heb of minder lekker in mijn vel zit dan eet ik een tijdje strikt volgens mijn Reset Plan omdat ik weet dat het helpt! En het is heel fijn te weten wat ik voor mezelf kan doen…”

Britt Stubbe (50)

journalist, tv-maker, moeder

@bee_stubbe

One woman's poison is another woman's cure

Je bent supergoed bezig met je uitgebalanceerde dieet. Kind aan huis bij de biowinkel, de meeste of zelfs alle dagen vega(n) en op z’n tijd een sapkuur of andere detox. Toch heb je last van je menstruatie, een onrustige huid of pijnlijke gewrichten en vermoeidheid. Misschien heb je zelfs de diagnose PCOS of endometriose gekregen. 

Het kan heel goed zijn dat je een overgevoeligheidsreactie hebt op voeding die je regelmatig eet en die doorgaat voor gezond. Deze IgG-reacties komen heel veel voor: geschat wordt dat 45% van de mensen er in meer of mindere mate last van heeft. Uit onderzoek is gebleken dat klachten flink kunnen verminderen als je volgens jouw persoonlijke handleiding eet:

opgeblazen gevoel
afname van 79.1%
vermoeidheid
afname van 68.5%
uitputting
afname van 71.3%
gewrichtspijn
afname van 66%
winderigheid
afname van 76.6%
psoriasis
afname van 59.2%
jeuk
afname van 72.5%
mood swings
afname van 65%

Afname van klachten (in %) na 8 weken eten volgens testuitslag voedselovergevoeligheden

Ieder lichaam heeft haar eigen gebruiksaanwijzing. Wij helpen je de jouwe te vinden.

Ieder lichaam heeft haar eigen gebruiks-aanwijzing. Wij helpen je de jouwe te vinden

Geen verwijzing nodig

350+ klanten

ISO-gecertificeerde labs

No cure no pay

Met de Labsolute Reset zoeken we naar de oorzaken én de oplossingen van je verstoorde hormoonbalans met behulp van uitgebreid bloed- en ontlastingsonderzoek. 

Je krijgt jouw one-of-a-kind gebruiksaanwijzing voor de Reset van je lichaam en je buik, gebaseerd op de uitslagen van de labtests.

Jouw investering voor het voorgoed tackelen van je hormonale klachten door je lichaam science-based en holistisch te resetten:

PER MAAND

betaal in 3 keer
362
 • gratis verzending
 • bedenktijd van 14 dagen
 • uitslagen goed? geld terug

EENMALIG

meest gekozen
1086
987
 • gratis verzending
 • bedenktijd van 14 dagen
 • uitslagen goed? geld terug
 • bonuskorting van €99
beste deal


DIT IS WAT JE ALLEMAAL KRIJGT BIJ DE RESET:

Labsolute werkt met meerdere ISO-gecertificeerde laboratoria in binnen- en buitenland. Daar hebben we bewust voor gekozen om je de beste kwaliteit te kunnen garanderen.

Na aanschaf krijg je de Reset Kit thuisgestuurd met daarin:

 • De poepkit, waarmee je zelf thuis een sample af kunt nemen op het moment dat het jou uitkomt
 • De bloedkit, waarmee je bloed kunt laten prikken bij een van onze prikpunten bij jou in de buurt

We nemen je stap voor stap mee in het afnemen van de tests en staan voor je klaar als je ons nodig hebt.

Als deze balans goed is kan je lichaam uit de chronische ontstekingsstand komen. Ook is je darmflora en de gezondheid van je darmwand afhankelijk van de juiste omega 3-balans. Bovendien staat of valt je hormoonbalans met een juist vetzuurprofiel, omdat dit de bouwstoffen zijn voor hormonen. We laten de volgende waarden onderzoeken:

 • Je omega 3-index: een hogere index betekent een betere algehele gezondheid en voegt 5 jaar toe aan je levensverwachting (!)
 • Het % transvetten in je bloed: die belasten je lever en vergroten de kans op hart- en vaatziekten
 • De verhouding tussen omega 3 en omega 6 in je bloed: dit bepaalt je gevoeligheid voor ontstekingen

Als je vitamine D-waarde in bloed zich in the sweet spot bevindt heeft dat een gunstige invloed op je hele lichaam. Dit komt doordat vitamine D de activiteit van meer dan 1000 genen beïnvloedt – dat is ongeveer 5% van ál je genen. Bovendien is vitamine D eigenlijk geen vitamine maar een pre-hormoon en onontbeerlijk voor het goed laten verlopen van hormonale processen.

De juiste vitamine D-waarde werkt ontstekingsremmend, helpt je om enzymen en eiwitten te maken die je beschermen tegen ziekten en remt het verouderingsproces. De juiste vitamine D-waarde helpt je darmwand sterk te maken en je immuunsysteem tot rust te brengen, waardoor je minder overgevoelig op voeding reageert.

Om je lichaam te resetten is het meestal nodig een aantal voedingsmiddelen tijdelijk uit je dieet te laten. Zo kan je immuunsysteem tot rust komen en krijgen je darmen de kans zich te herstellen, met als gevolg meer energie en minder klachten.

Je bloed wordt getest op de 44 voedingsmiddelen waarbij IgG-overgevoeligheidsreacties het meeste voorkomen. Dat zijn: 

 • groenten: paprika, tomaat, wortel, rode kool, broccoli, knolselderij, komkommer
 • paddestoelen: oesterzwam
 • vlees: kip, rund, varken
 • granen: gerst, gluten, haver, rogge, spelt, tarwe
 • specerijen: kerrie, knoflook, mierikswortel, mosterdzaad
 • zoetstoffen: honing
 • dranken: koffie
 • peulvruchten: sojaboon
 • vis & zeevruchten: kabeljauw, rivierkreeft
 • vruchten: ananas, framboos, kers, watermeloen
 • noten & zaden: amandel, hazelnoot, lijnzaad, maanzaad, pinda, pistache, zonnebloempit
 • zuivel: kaas van koeienmelk, producten van zure koemelk, koemelk, schapenmelk en -kaas
 • gisten: bakkersgist, biergist
 • eieren: kippenei

Om inzicht te krijgen in de gezondheid van je darmen en de oorzaak van je hormonale klachten doen we uitgebreid ontlastingsonderzoek waarbij je darmmicrobioom in kaart gebracht wordt, met duidelijkheid over:

 • De balans tussen goede en schadelijke darmbacteriën
 • Bescherming tegen het ontwikkelen van ontstekingen, obesitas, diabetes, hart- en vaatziekten, de ziekte van Crohn en colitis ulcerosa en wat je kunt doen om dit te verbeteren
 • De mate waarin je darmmicrobioom gluten en lactose kan verteren (dit testen we dus zowel in bloed als in ontlasting) en wat je kunt doen om dit te verbeteren
 • In hoeverre je darmmicrobioom bestaat uit bacteriën die ontstekingen bevorderen of dempen en wat je kunt doen om dit goed te houden of te verbeteren

Je krijgt inzicht in wat je kunt eten om jouw unieke darmflora te geven wat het nodig heeft om weer in balans te komen en aanhoudende darmklachten te verminderen. Onze adviezen zijn food based en als voeding alleen niet genoeg is kunnen we precies aangeven welke specifieke prebiotica en probiotica je darmflora tekort komt.

Je ontvangt binnen 6 weken na het insturen van je samples je Persoonlijk Reset Plan via beveiligde mail in je inbox. De uitslagen van de labonderzoeken vertalen wij voor je in je Persoonlijke Reset Plan. Je krijgt zowel een beknopt overzicht als een deep dive in de gebruiksaanwijzing van jouw lijf.

Met behulp van onze online Resetbegeleiding ga je je Reset Plan in de praktijk brengen.

We got your back via mail en telefoon als je dat fijn vindt. Tijdens de persoonlijke Reset Evaluatie bespreken we 1-op-1 je vooruitgang en je health goals.

No cure no pay

Hoe krijg je je hormonen weer in balans?

Om je hormonen optimaal te laten functioneren moet aan een aantal voorwaarden zijn voldaan:

Voeding speelt hier een centrale rol in. Dat wat je wel en wat je niet eet heeft enorme invloed op alle – niet alleen hormonale – processen in je lichaam. Maar wat health goeroes, dieetbestsellers en hormoonexperts je ook vertellen: een one-size-fits-all dieet bestaat niet: je darmflora is zo uniek als je vingerafdruk en op welke voeding je lijf overgevoelig reageert is moeilijk te achterhalen zonder bloedtest. Zo kan je overgevoelig zijn voor lijnzaad, broccoli of soja: producten die je juist aangeraden hebt gekregen omdat ze je kunnen helpen bij het balanceren van je hormonen. Het zelf uitpluizen van je triggervoeding met een eliminatiedieet is heel moeilijk, omdat een ontstekingsreactie tot wel 72 uur na het eten van het betreffende voedingsmiddel kan optreden.

Labonderzoek geeft je duidelijkheid. Met de Reset gaan we op zoek naar belangrijke oorzaken én oplossingen van je hormonale klachten met behulp van ontlastings- en bloedonderzoek. Op basis van je uitslagen krijg je jouw persoonlijke Reset Plan, met op je lijf geschreven voedings- en supplementadvies.

Hoe helpt de Reset bij je hormonale klachten?

Je lichaam heeft voedingsstoffen, in het bijzonder vitamine D, bepaalde verzadigde vetten en omega 3-vetzuren nodig om hormonen van te bouwen. Om vitamine D te kunnen aanmaken moet je voldoende in de zon zijn. Maar wat genoeg is, is voor iedereen anders. Dat hangt bijvoorbeeld af van je gewicht, je huidskleur, leeftijd, de zonkracht op de plek waar je woont. Een goede vitamine D-waarde in je bloed beschermt je tegen ontstekingen. 

Andere voedingsstoffen moet je eten. En hoe je ook je best doet gezonde en veelzijdige voeding binnen te krijgen: we zien helaas vaak dat het niet voldoende is. Zeker als het gaat om het binnenkrijgen van omega 3-vetzuren – bouwstoffen voor hormonen en essentieel om uit de ontstekingsstand te komen – is dat heel lastig.

Het hebben van tekorten is op zichzelf al een bron van stress voor je lichaam, en dan hebben we het nog niet eens over de stress die je kan ervaren van tentamens, pubers, financiën of je luidruchtige buren. Een andere, heel belangrijke vorm van stress die je zowel fysiek als mentaal-emotioneel kan overvallen, is de reactie van je lichaam op voedingsmiddelen waar je – zonder dat je het weet – overgevoelig voor bent.

Reset je hormonen én je darmen

Je darmen spelen een belangrijke rol in het metaboliseren van hormonen. Als je darmflora uit balans is – dat wil zeggen: als potentieel schadelijke darmbewoners niet voldoende in bedwang worden gehouden door goede darmbacteriën – kan dit invloed hebben op je hormoonbalans. Als er ook nog sprake is van ontstekingen, bijvoorbeeld doordat je darm voortdurend geïrriteerd wordt door voeding waar je op reageert en/of doordat je niet voldoende omega 3 en vitamine D in je bloed hebt om ontstekingen te dempen heb je de poppen aan het dansen. Een geïrriteerde darmwand (leaky gut) kan op haar beurt je stresshormoon onder druk zetten en zo weer andere hormonale processen verstoren. 

Al deze factoren hebben ook weer invloed op je vermogen om afvalproducten van je spijsvertering en hormoonproductie af te voeren en een gezonde bloedsuikerspiegel te bewaren. Je ziet: alles hangt met elkaar samen. Het is dan ook zaak je hormoonbalans holistisch te benaderen door je lichaam te voeden, te ontlasten en vooral: te weten wat jouw unieke lijf nodig heeft zelf om weer een evenwicht te vinden. 

Onderdeel van de Reset is bloed- en ontlastingsonderzoek dat duidelijk maakt wat jouw hormonale klachten kan veroorzaken en verergeren. Je weet hoe jouw unieke lichaam reageert op bepaalde voeding, welke voeding jouw specifieke darmbacteriën nodig hebben om je darmflora in shape te houden en of je essentiële bouwstoffen voor gezonde hormonen en een gezond lichaam binnenkrijgt.

Wat brengt de Reset je?

Je kunt je Reset Plan zien als je persoonlijke gebruiksaanwijzing, een routekaart die je belangrijke aanwijzingen geeft over hoe je je lichaam en je buik zo gezond mogelijk kunt maken en houden. Zodat jij, je gezin, je werk, je bedrijf in vrijheid en vertrouwen kunnen bloeien. 

Kennis van wat wel en niet werkt voor je lichaam geeft je goud in handen: een koppeling te kunnen maken tussen klachten die je ervaart (van buikpijn, stemmingswisselingen en brain fog en van acne tot PMS) en bepaalde voedingsmiddelen geeft rust en duidelijkheid. En het geeft je de vrijheid om bewust en onderbouwd de keuze te maken om het niet (of juist wél een keer) te eten. Je hoeft niet meer te gissen naar de oorzaak van je verstoorde hormoonbalans.

Bovendien vertraag je het natuurlijke proces van inflammaging: naarmate je ouder wordt krijg je überhaupt meer last van chronische ontstekingen. Dat komt onder meer doordat je hormonen die je beschermen tegen ontstekingen steeds minder en uiteindelijk bijna niet meer aanmaakt. Het wordt dus steeds belangrijker om je ontstekingslevels laag te krijgen en te houden. Zo kan je het aging-proces vertragen door chronische ontstekingen de kop in te drukken. En daar kan je niet vroeg genoeg mee beginnen. 

80%

van onze klanten ervaart structureel meer energie na de Reset

93%

van onze klanten rapporteert afname van hun klachten na de Reset

De Reset is voor jou als je:

De Reset is niet voor jou als je:

Je kunt een Reset gebruiken als je:

Zo werkt de Reset

Stap 1

Body Scan #1

Met de online Body Scan maken we als het ware een foto van je gezondheid op dit moment

Stap 1

Stap 2

Reset Testkit

Je ontvangt de Reset Testkit thuis. Je poepsample neem je eenvoudig zelf af en bloed laten prikken kan bij een van onze prikpunten bij jou in de buurt

Stap 2

Stap 3

Reset Prep

Terwijl onze laboratoria je samples analyseren, helpen wij je je lichaam op een makkelijke manier voor te bereiden op de Reset

Stap 3

Stap 4

Persoonlijk Reset Plan

De uitslagen van de labonderzoeken vertalen wij voor je in je Persoonlijke Reset Plan. Je krijgt zowel een beknopt overzicht als een deep dive in de gebruiksaanwijzing van jouw lijf

Stap 4

Stap 5

De Reset in Uitvoering

Met behulp van onze online Resetbegeleiding ga je je Reset Plan in de praktijk brengen. We got your back via mail en telefoon als je dat fijn vindt

Stap 5

Stap 6

Body Scan #2

3 maanden na het ontvangen van je Persoonlijke Reset Plan doen we weer een Body Scan om je resultaten in kaart te brengen

Stap 6

Stap 7

Reset Evaluatie

Tijdens de persoonlijke Reset Evaluatie bespreken we 1-op-1 je vooruitgang en je health goals

Stap 7

Stap 8

Reset Resultaat

Je hebt een fitter en energieker lijf en jij en je loved ones hebben daardoor een lichter en vrijer leven

Stap 8
Kerstin Kambier

“De Reset heeft mij geholpen mijn hormoonwaardes weer goed te krijgen.”

Kerstin Kambier (52)

filmproducer, moeder

@kkambier

Dit is wat de Reset voor je kan doen

Mireille Wille

“Waar ik eerder vaak moeite met mijn stoelgang had is dat nu 100% op orde: geen buikpijn meer, geen obstipatie meer, gewoon trots op mijn drollen nu! Mijn huid en eczeem zijn veel rustiger en mijn astmatische klachten en hooikoorts zijn weg.”

Mireille Wille (41)

ondernemer, moeder

@mireille.wille

Labsolute Evelyn van Hasselt

“Voor je 40e zorgt je lichaam voor jou. Na je 40e moet jij voor je lichaam gaan zorgen. Hoewel ik voor mijn gevoel goed bezig ben, ben ik nieuwsgierig of mijn lijf dat ook zo ervaart. En daarom heb ik besloten om een aantal laboratoriumtesten te ondergaan. Volgens de uitslag ben ik vatbaarder voor (laaggradige) ontstekingen dan me lief is.”

Evelyn van Hasselt (45)

founder en hoofdredacteur Holistik

@evelynvanhasselt

Dit is wat de Reset voor je kan doen

Labsolute Evelyn van Hasselt

“Voor je 40e zorgt je lichaam voor jou. Na je 40e moet jij voor je lichaam gaan zorgen. Hoewel ik voor mijn gevoel goed bezig ben, ben ik nieuwsgierig of mijn lijf dat ook zo ervaart. En daarom heb ik besloten om een aantal laboratoriumtesten te ondergaan. Volgens de uitslag ben ik vatbaarder voor (laaggradige) ontstekingen dan me lief is.”

Evelyn van Hasselt (45)

founder en hoofdredacteur Holistik

@evelynvanhasselt

Mireille Wille

“Waar ik eerder vaak moeite met mijn stoelgang had is dat nu 100% op orde: geen buikpijn meer, geen obstipatie meer, gewoon trots op mijn drollen nu! Mijn huid en eczeem zijn veel rustiger en mijn astmatische klachten en hooikoorts zijn weg.”

Mireille Wille (41)

ondernemer, moeder

@mireille.wille

Kerstin Kambier

“De Reset heeft mij geholpen mijn hormoonwaardes weer goed te krijgen.”

Kerstin Kambier (52)

filmproducer, moeder

@kkambier

Van beperkt leven naar vrijheid en vertrouwen in je lichaam

Van beperkt leven naar vrijheid en vertrouwen in je lichaam

350+ klanten

Dit kan niet bij je huisarts

No cure no pay

ISO-gecertificeerde labs

Met de Labsolute Reset krijg je jouw one-of-a-kind gebruiksaanwijzing voor de reset van je lichaam en vermindering van je hormonale klachten.

Je science-based Reset Plan is gebaseerd op de uitslagen van top-of-the-bill bloed- en ontlastingsonderzoek in onze laboratoria.

Jouw investering voor het voorgoed tackelen van je verstoorde hormoonbalans door je lichaam science-based en holistisch te resetten:

PER MAAND

betaal in 3 keer
362
 • gratis verzending
 • bedenktijd van 14 dagen
 • uitslagen goed? geld terug

EENMALIG

meest gekozen
1086
987
 • gratis verzending
 • bedenktijd van 14 dagen
 • uitslagen goed? geld terug
 • bonuskorting van €99
beste deal


DIT IS WAT JE ALLEMAAL KRIJGT BIJ DE RESET:

Labsolute werkt met meerdere ISO-gecertificeerde laboratoria in binnen- en buitenland. Daar hebben we bewust voor gekozen om je de beste kwaliteit te kunnen garanderen.

Na aanschaf krijg je de Reset Kit thuisgestuurd met daarin:

 • De poepkit, waarmee je zelf thuis een sample af kunt nemen op het moment dat het jou uitkomt
 • De bloedkit, waarmee je bloed kunt laten prikken bij een van onze prikpunten bij jou in de buurt

We nemen je stap voor stap mee in het afnemen van de tests en staan voor je klaar als je ons nodig hebt.

Als deze balans goed is kan je lichaam uit de chronische ontstekingsstand komen. Ook is je darmflora en de gezondheid van je darmwand afhankelijk van de juiste omega 3-balans. Bovendien staat of valt je hormoonbalans met een juist vetzuurprofiel, omdat dit de bouwstoffen zijn voor hormonen. We laten de volgende waarden onderzoeken:

 • Je omega 3-index: een hogere index betekent een betere algehele gezondheid en voegt 5 jaar toe aan je levensverwachting (!)
 • Het % transvetten in je bloed: die belasten je lever en vergroten de kans op hart- en vaatziekten
 • De verhouding tussen omega 3 en omega 6 in je bloed: dit bepaalt je gevoeligheid voor ontstekingen

Als je vitamine D-waarde in bloed zich in the sweet spot bevindt heeft dat een gunstige invloed op je hele lichaam. Dit komt doordat vitamine D de activiteit van meer dan 1000 genen beïnvloedt – dat is ongeveer 5% van ál je genen. Bovendien is vitamine D eigenlijk geen vitamine maar een pre-hormoon en onontbeerlijk voor het goed laten verlopen van hormonale processen.

De juiste vitamine D-waarde werkt ontstekingsremmend, helpt je om enzymen en eiwitten te maken die je beschermen tegen ziekten en remt het verouderingsproces. De juiste vitamine D-waarde helpt je darmwand sterk te maken en je immuunsysteem tot rust te brengen, waardoor je minder overgevoelig op voeding reageert.

Om je lichaam te resetten is het meestal nodig een aantal voedingsmiddelen tijdelijk uit je dieet te laten. Zo kan je immuunsysteem tot rust komen en krijgen je darmen de kans zich te herstellen, met als gevolg meer energie en minder klachten.

Je bloed wordt getest op de 44 voedingsmiddelen waarbij IgG-overgevoeligheidsreacties het meeste voorkomen. Dat zijn: 

 • groenten: paprika, tomaat, wortel, rode kool, broccoli, knolselderij, komkommer
 • paddestoelen: oesterzwam
 • vlees: kip, rund, varken
 • granen: gerst, gluten, haver, rogge, spelt, tarwe
 • specerijen: kerrie, knoflook, mierikswortel, mosterdzaad
 • zoetstoffen: honing
 • dranken: koffie
 • peulvruchten: sojaboon
 • vis & zeevruchten: kabeljauw, rivierkreeft
 • vruchten: ananas, framboos, kers, watermeloen
 • noten & zaden: amandel, hazelnoot, lijnzaad, maanzaad, pinda, pistache, zonnebloempit
 • zuivel: kaas van koeienmelk, producten van zure koemelk, koemelk, schapenmelk en -kaas
 • gisten: bakkersgist, biergist
 • eieren: kippenei

Om inzicht te krijgen in de gezondheid van je darmen en de oorzaak van je hormonale klachten doen we uitgebreid ontlastingsonderzoek waarbij je darmmicrobioom in kaart gebracht wordt, met duidelijkheid over:

 • De balans tussen goede en schadelijke darmbacteriën
 • Bescherming tegen het ontwikkelen van ontstekingen, obesitas, diabetes, hart- en vaatziekten, de ziekte van Crohn en colitis ulcerosa en wat je kunt doen om dit te verbeteren
 • De mate waarin je darmmicrobioom gluten en lactose kan verteren (dit testen we dus zowel in bloed als in ontlasting) en wat je kunt doen om dit te verbeteren
 • In hoeverre je darmmicrobioom bestaat uit bacteriën die ontstekingen bevorderen of dempen en wat je kunt doen om dit goed te houden of te verbeteren

Je krijgt inzicht in wat je kunt eten om jouw unieke darmflora te geven wat het nodig heeft om weer in balans te komen en aanhoudende darmklachten te verminderen. Onze adviezen zijn food based en als voeding alleen niet genoeg is kunnen we precies aangeven welke specifieke prebiotica en probiotica je darmflora tekort komt.

Je ontvangt binnen 6 weken na het insturen van je samples je Persoonlijk Reset Plan via beveiligde mail in je inbox. De uitslagen van de labonderzoeken vertalen wij voor je in je Persoonlijke Reset Plan. Je krijgt zowel een beknopt overzicht als een deep dive in de gebruiksaanwijzing van jouw lijf.

Met behulp van onze online Resetbegeleiding ga je je Reset Plan in de praktijk brengen.

We got your back via mail en telefoon als je dat fijn vindt. Tijdens de persoonlijke Reset Evaluatie bespreken we 1-op-1 je vooruitgang en je health goals.

Heb je een vraag? Misschien staat ie hier bij:

Labsolute werkt alleen met science-based laboratoriumonderzoeken. Toch worden deze tests niet voorgeschreven door (huis)artsen en specialisten en niet vergoed door de verzekering. Hoe dat kan? Daar zijn een paar redenen voor: 

 1. De labtests die deel uitmaken van de Reset diagnosticeren geen ziekten, maar zijn labonderzoeken uit de leefstijlgeneeskunde die je helpen zelf je gezondheid te verbeteren, ook en juist preventief
 2. We maken gebruik van zeer uitgebreide darmmicrobioom- en bloedonderzoeken die een serieuze investering van je vragen. Het zou fantastisch zijn als dit via ons zorgstelsel voor iedereen beschikbaar zou zijn, maar zo ver is het helaas nog niet
 3. Volgens een bekende studie duurt het 17 jaar voordat wetenschappelijke kennis heet van de naald doorsijpelt naar de dagelijkse medische praktijk. Als je daar niet op wilt of kunt wachten moet je dus zelf het heft in handen nemen

Nee, absoluut niet. Labsolute werkt in tegenstelling tot de EMB (afkorting voor Energetisch Morfologische Bloedtest) alleen met wetenschappelijk gefundeerde onderzoeken.

De EMB onderzoekt dingen die je wetenschappelijk gezien niet in bloed kunt onderzoeken, zoals ‘energieverstoringen’ en ‘stralingsbelasting’. Het past dus meer in het rijtje homeopathie, spiertesten of elektro-acupuntuur (mesologie).

Dat neemt niet weg dat we de toegevoegde waarde van energetische en spirituele methoden zien, maar wij kiezen ervoor om alleen te werken met labtests die op een wetenschappelijk aantoonbare manier op zoek gaan naar de bron van je klachten.

Voor een paar honderd euro kun je een darmcheck laten doen. Je poep wordt geanalyseerd op markers als calprotectine, secretoir IgA en schimmels. Wij hebben zelf als darmtherapeuten ook gewerkt met deze ontlastingsonderzoeken, waarbij je parasieten en candida bijvoorbeeld te lijf gaat met agressieve antibiotische stoffen en grote hoeveelheden supplementen. 

Voortschrijdend inzicht in de wetenschap laat zien dat je die markers niet los kan zien van het hele darmmicrobioom, dat overigens helemaal niet getest wordt bij deze darmcheck.

Het blijkt veel effectiever én duurzamer te zijn om je te concentreren op het voeden en versterken van het hele ecosysteem in je darmen, in plaats van te richten op een paar bad guys (met alle collateral damage van dien). Als de good guys in je buik namelijk goed samenwerken en op topsterkte zijn, houden ze eventuele schadelijke micro-organismen samen onder de duim. 

Beiden zijn we cum laude geslaagd voor de geaccrediteerde opleiding Medische basiskennis CPION volgens de opleidingsrichtlijnen van PLATO, de klassikale opleiding Medische basiskennis op HBO-niveau. Daarnaast zijn we allebei gecertificeerd als orthomoleculair therapeut via gerenommeerde opleidingsinstituten (Natura Foundation en Ortho Linea). Noortje is daarnaast ook gecertificeerd hormoontherapeut volgens de Evocircadian Code. Na onze opleidingen zijn we verder geschoold in de darm- en microbioomanalyse en -therapie via onder meer MGLab, Biovis, RP Vitamino en Medivere. 

De Labsolute Reset is geen vervanging voor medische analyse of diagnose door een arts. Je kunt de Reset zien als een stap die je neemt naast reguliere behandeling bij ziekte of klachten. Of als een manier om je kans om bij de dokter terecht te komen te verkleinen, door preventief je gezondheid te boosten. 

De Labsolute Reset is no cure no pay: als je bloedwaarden binnen de door het laboratorium vastgestelde referentiewaarden vallen, krijg je het VOLLEDIGE AANKOOPBEDRAG terug.

Omdat we nooit een perfecte uitslag van de poeptest zien, nemen we die niet mee in de voorwaarden voor de geld-terug-garantie. 

Dus ook als je darmen uit balans zijn maar je bloedwaarden goed, krijg je een refund. Plús je Persoonlijke Reset Plan met wat je kunt doen om je darmen weer op de rit te krijgen.

Ja, preventief medisch onderzoek (zoals de Labsolute Reset) is voor ondernemers vaak aftrekbaar voor de belasting. Om in aanmerking te komen voor aftrek van de fiscus, moeten de onderzoeken in het belang van de voortzetting van de onderneming zijn.

Waarom onderzoeken we bloed én ontlasting bij hormonale klachten?

Veel hormonale klachten hebben als basisoorzaak sluimerende ontstekingen. Alle labtests die we doen hebben dan ook als rode draad het opsporen en aanpakken van inflammatie. Zowel een te lage vitamine D-waarde als een verkeerde omega 3-balans in je bloed zorgen ervoor dat je lichaam kleine ontstekingsbrandjes niet goed kan blussen. Ook het binnenkrijgen van voeding waar je overgevoelig op reageert zorgt voor kleine of grotere, continue haarden van ontsteking in je lichaam. 

De oorzaak van een verstoorde hormoonbalans is meestal een opeenstapeling van een slechte darmflora (een verkeerde balans tussen goede en slechte bacteriën in je darmen), ontstekingsprocessen en een darmwand die als het ware ‘lek’ is. Door zo’n hyperpermeabele darm kunnen onverteerde voedselcomponenten in je bloedbaan terechtkomen en voor irritatie en ontstekingen in je hele lichaam zorgen. Zo kan een leaky gut ook bijdragen aan bijvoorbeeld rosacea, depressieve gevoelens en menstruatiepijn.

Doorbreek de vicieuze cirkel

Wat de kip en wat het ei is – darmflora, reacties op voeding, tekorten? – is vaak moeilijk te achterhalen en ook eigenlijk niet zo interessant voor het oplossen van hormonale klachten. Deze factoren hangen namelijk allemaal met elkaar samen en beïnvloeden elkaar onderling. 

Een verstoorde hormoonbalans los je dan ook niet op door één van deze oorzaken aan te pakken, maar door ze allemaal tegelijk op te sporen en te verbeteren. Want pas als je voeding waar je op reageert weglaat kan je systeem tot rust komen. Daarmee draai je de kraan dicht en kunnen je darmen zich eindelijk gaan herstellen. Voor dat herstel hebben ze aanvoer van de juiste voedingsstoffen en prebiotische vezels nodig, en ook die zijn voor elk individu verschillend. Deze puzzelstukjes – die er voor iedereen anders uitzien – worden zichtbaar door de Reset.

Het kan echt: van je klachten af door voeding

Wat voor je vriendin of je collega werkt, werkt misschien niet voor jou. Met de Reset kom je erachter welke voeding jouw klachten veroorzaakt. Dit zijn een aantal voorbeelden van klachten die flink afnemen zijn na 8 weken eten volgens de test op voedselovergevoeligheden:

spijsverteringsklachten
afname van 73.8%
diarree
afname van 69%
reflux
afname van 72.8%
artrose
afname van 44.3%
eczeem
afname van 66.9%
acne
afname van 60.8%
hoofdpijn
afname van 69.1%
migraine
afname van 76.9%

Ontdek of de Reset bij je past

Wil jij je fit en energiek voelen, je gezondheid serieus nemen en weten wat je kunt doen om je lichaam & geest zo goed mogelijk te ondersteunen?

Gebruik dan deze vragen om helder te krijgen hoe je er nu voor staat en waar je aan zou willen werken.

Liedewij Theisens en Noortje Berger

Als je je gegevens achterlaat krijg je van ons een gratis en eerlijk advies en als de Reset toch niet bij je past sturen we je door.

De vragenlijst duurt maximaal 5 minuten en geeft je meteen inzicht in wat je momenteel in de weg staat.

Sophie van Winden

“Ik heb meer energie, geen last meer van mijn buik en voel me fitter. Het is echt een diepte-investering waar ik elke dag van geniet.”

Sophie van Winden (39)

actrice, schrijver, moeder

@sophievanwinden

Happy Reset Clients

Joy Delima

“What a win🌸 Dankjewel Labsolute, jullie zijn geweldig en mijn buik en ik zijn jullie eeuwig dankbaar!”

Joy Delima (28)

actrice, schrijver

@joy.delima