Over ons

Science Based Holistic Self-Care

Met Labsolute bevinden we ons in het grijze gebied tussen ‘alternatieve’ geneeswijzen en de reguliere gezondheidszorg. Er zit een groot gat tussen het fantastische werk wat artsen doen en vage kwaaltjes waar ze vaak niks mee kunnen, maar die je levenskwaliteit wel flink kunnen beïnvloeden. 

Allebei zijn we darm- en orthomoleculair therapeut – een tak van de natuurgeneeskunde die uitgaat van een holistisch denkbeeld met wetenschappelijke onderbouwing. Waarom is iemand ziek geworden, wat is er allemaal ontregeld en hoe kunnen we het weer terugregelen? In onze praktijk zagen we dagelijks cliënten met een trits aan vage klachten die op het eerste gezicht niets met elkaar te maken leken te hebben: brain fog, heftige PMS-klachten, acne, niet kunnen poepen of juist diarree. 

Om de kink in de kabel op te sporen voerden we bij hen laboratoriumonderzoek uit. We merkten dat het steeds dezelfde paar labtesten waren die voor zoveel vooruitgang zorgden. Die unieke combinatie van labtesten maken we voor iedereen toegankelijk met de Essential Test.

Liedewij Theisens

Liedewij Theisens

“Als ik kijk naar mijn achtergrond in de culturele sector had ik nooit verwacht uit te komen bij labonderzoek en gezondheid. Toch is niemand die mij kent verbaasd over de afslag die ik genomen heb. Sinds mijn studententijd ben ik erg geïnteresseerd in voeding en leefstijl. Mijn nieuwsgierigheid en het verlangen me (nog) beter te voelen heeft me naar alle uithoeken van de wereld van voeding, supplementen, goeroes en therapieën gebracht. Echt, je kan het zo gek niet bedenken of ik heb het uitgeprobeerd. Veel dingen bleken quatsch, maar along the way heb ik ook heel veel geleerd en verbeterd. Na de geboorte van mijn oudste kind heb ik me omgeschoold tot orthomoleculair therapeut en darmtherapeut.

Alles komt voor mij samen in de evolutionaire geneeskunde waarin wordt uitgegaan van de mismatch tussen ons oeroude lichaam en de wereld waarin we leven. Die mismatch zorgt voor chronische ontstekingen die zich meestal uiten als kleine, niet levensbedreigende kwaaltjes, in mijn geval huidklachten, PMS en buikklachten.

De gierende menstruatiepijn waar ik jaren allerlei pijnstillers, meditaties, yoga, compressen en ademhalingsoefeningen op losliet verdween door het nemen van twee ontstekingsremmende supplementen. Ook de acné bleek het gevolg van een tekort aan een paar simpele voedingsstoffen. Mijn chronische verkoudheid loste op toen ik na een bloedtest stopte met het eten van zuivel. En de pijn in mijn buik waar ik sinds mijn puberteit last van had is verdwenen door mijn darmmicrobioom te onderzoeken en heel gericht te behandelen.

En nee: dat betekent echt niet dat ik elke dag bruisend van energie rondstuiter. Maar het verschil tussen toen en nu is als tussen nacht en dag. Ik heb rust in mijn buik, mijn huid en dus ook in mijn hoofd en daar ben ik ontzettend blij mee. Deze grootse resultaten gun ik iedereen, daarom is er Labsolute.”

Noortje Berger

Noortje Berger

“Tot juli 2012 leefde ik een totaal ander leven met een baan in de financiële wereld en veel pakjes en zakjes op mijn bord. Ik had weinig bewustzijn wat betreft mijn lichaam en gezondheid. Dat veranderde allemaal met de geboorte van mijn zoon: maandenlang lag ik volledig in de kreukels. Dat ging verder dan de normale moeheid door onderbroken nachten en herstellen van de zwangerschap en bevalling. Ik had last van darmklachten, rugpijn, gevoelig mondslijmvlies, draaiduizeligheid en terugkerende schimmelinfecties. Klachten die ik voor mijn bevalling niet kende, maar die ik nu af en aan, tegelijk en door elkaar ervaarde. Waar ik voor de bevalling blindelings op mijn lichaam kon vertrouwen, piepte en kraakte het nu aan alle kanten. Toen ik van de huisarts het advies kreeg om de rest van m’n leven aan de laxeermiddelen te gaan besloot ik zelf op onderzoek uit te gaan.

Tijdens deze zoektocht heb ik me omgeschoold in de orthomoleculaire geneeskunde, darmtherapie en Evocircadian hormoontherapie om mijn lichaam zo goed mogelijk te begrijpen. De schimmelinfecties namen meteen af toen ik stopte met ei eten, nadat ik via een bloedtest ontdekte dat mijn immuunsysteem daardoor op hol slaat. De oorzaak van mijn overige klachten bleek voornamelijk in mijn darmen te zitten. Die heb ik grondig onder handen genomen en zo heb ik mijn gezondheid én die van veel mensen die mijn hulp inschakelden weer op de rit gekregen.

Met vallen en opstaan heb ik de gebruiksaanwijzing van mijn lichaam samengesteld. Dit is een ongoing process: destijds was het voor het eerst echt luisteren naar mijn lichaam en mijn gezondheid weer opbouwen, nu gaat het om hier en daar bijschaven en bepalen welk onderzoek of supplement me geeft wat ik op dat moment nodig heb. Dat juist de harde wetenschap achter labonderzoek me geholpen heeft meer te vertrouwen op mijn intuïtie en op mijn lijf, had ik nooit verwacht.”

"Holistisch of science based? Het kan allebei"

Dit kan je van ons verwachten

wetenschap

We nemen de meeste gezondheidshypes met een flinke korrel zout, want wat voor de een werkt, kan voor de ander helemaal niet goed zijn. Meten is weten! Daarom baseren we al onze adviezen op de resultaten uit het lab en solide wetenschappelijk onderzoek.

privacy

We leren je de geheimen van je lichaam, maar zullen ze nooit doorvertellen aan anderen. Alle stappen in het proces zijn onderworpen aan strenge privacyeisen en we zullen je gegevens nooit verkopen aan andere partijen.

beste kwaliteit

Onze standaarden zijn hoog. We werken met zorgvuldig samengestelde tests van toplaboratoria. De supplementen die we geselecteerd hebben zijn gemaakt met grondstoffen van de beste kwaliteit, bevatten alleen dat wat nodig is en waar je lichaam ook echt wat mee kan.

geen abracadabra

De ruwe data die uit onze testen rolt, is op z'n zachts gezegd abstract - en we begrijpen dat jij daar niet veel aan hebt. We nemen dan ook voor iedereen de tijd om de uitslag te vertalen naar praktische en eenvoudig toe te passen adviezen.

Tips over voeding & gezondheid ontvangen?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief, voor Science Based Self-Care tips en om op de hoogte te blijven van de activiteiten van Labsolute

Scroll naar top