Over ons

Science-Based Holistic Self-Care

Liedewij Theisens en Noortje Berger
Liedewij Theisens en Noortje Berger

Wij waren niet altijd darm- en hormoontherapeut: Noortje verbeterde financiële processen en Liedewij deed research voor documentaires. But life got in the way.

Noortje had nooit ergens last van, totdat ze na de geboorte van haar kind opeens niet meer kon poepen zonder pijn. Liedewij liep juist altijd te kwakkelen, had last van buikpijn en kreeg een zoontje met eczeem.

Beiden gingen we – toen nog onafhankelijk van elkaar – op zoek naar antwoorden. Liedewij kwam erachter dat huidproblemen hun oorsprong hebben in de darmen en dat baby’s de darmflora van hun moeder krijgen. En Noortje kwam erachter dat haar klachten verdwenen als ze anders ging eten.

Toen we onze eigen shit (pun intended) opgeruimd hadden waren we inmiddels zo ver geschoold in medische basiskennis, darmtherapie, orthomoleculaire therapie en hormoontherapie dat we ook anderen gingen helpen in onze praktijk. 

We realiseerden ons dat we zoveel gezondheidsproblemen zouden kunnen verhelpen én voorkomen door de labtests die we deden toegankelijk te maken voor iedereen. We sloten onze praktijk en richten Labsolute op. Dat was nog best een bevalling omdat we niet makkelijk in een pulletje vallen met wat we doen.

Is het holistisch? Ja.
Is het zweverig? Absoluut niet.
Is het regulier? Nee.
Is het gebaseerd op de laatste wetenschappelijke inzichten? Jazeker.

Je begrijpt: we hebben best wat uit te leggen. Dat doen we in dit artikel:

Liedewij Theisens

Liedewij Theisens
Liedewij Theisens

“Als ik kijk naar mijn achtergrond in de culturele sector had ik nooit verwacht uit te komen bij labonderzoek en gezondheid. Toch is niemand die mij kent verbaasd over de afslag die ik genomen heb. Sinds mijn studententijd ben ik erg geïnteresseerd in voeding en leefstijl. Mijn nieuwsgierigheid en het verlangen me (nog) beter te voelen heeft me naar alle uithoeken van de wereld van voeding, supplementen, goeroes en therapieën gebracht. Echt, je kan het zo gek niet bedenken of ik heb het uitgeprobeerd. Veel dingen bleken quatsch, maar along the way heb ik ook heel veel geleerd en verbeterd. Na de geboorte van mijn oudste kind heb ik me omgeschoold tot orthomoleculair therapeut en darmtherapeut.

Alles komt voor mij samen in de evolutionaire geneeskunde waarin wordt uitgegaan van de mismatch tussen ons oeroude lichaam en de wereld waarin we leven. Die mismatch zorgt voor chronische ontstekingen die zich meestal uiten als kleine, niet levensbedreigende kwaaltjes, in mijn geval huidklachten, PMS en buikklachten.

De gierende menstruatiepijn waar ik jaren allerlei pijnstillers, meditaties, yoga, compressen en ademhalingsoefeningen op losliet verdween door het nemen van twee ontstekingsremmende supplementen. Ook de acné bleek het gevolg van een tekort aan een paar simpele voedingsstoffen. Mijn chronische verkoudheid loste op toen ik na een bloedtest stopte met het eten van zuivel. En de pijn in mijn buik waar ik sinds mijn puberteit last van had is verdwenen door mijn darmmicrobioom te onderzoeken en heel gericht te behandelen.

En nee: dat betekent echt niet dat ik elke dag bruisend van energie rondstuiter. Maar het verschil tussen toen en nu is als tussen nacht en dag. Ik heb rust in mijn buik, mijn huid en dus ook in mijn hoofd en daar ben ik ontzettend blij mee. Deze grootse resultaten gun ik iedereen, daarom is er Labsolute.”

Noortje Berger

Noortje Berger
Noortje Berger

“Tot juli 2012 leefde ik een totaal ander leven met een baan in de financiële wereld en veel pakjes en zakjes op mijn bord. Ik had weinig bewustzijn wat betreft mijn lichaam en gezondheid. Dat veranderde allemaal met de geboorte van mijn zoon: maandenlang lag ik volledig in de kreukels. Dat ging verder dan de normale moeheid door onderbroken nachten en herstellen van de zwangerschap en bevalling. Ik had last van darmklachten, rugpijn, gevoelig mondslijmvlies, draaiduizeligheid en terugkerende schimmelinfecties. Klachten die ik voor mijn bevalling niet kende, maar die ik nu af en aan, tegelijk en door elkaar ervaarde. Waar ik voor de bevalling blindelings op mijn lichaam kon vertrouwen, piepte en kraakte het nu aan alle kanten. Toen ik van de huisarts het advies kreeg om de rest van m’n leven aan de laxeermiddelen te gaan besloot ik zelf op onderzoek uit te gaan.

Tijdens deze zoektocht heb ik me omgeschoold in de orthomoleculaire geneeskunde, darmtherapie en Evocircadian hormoontherapie om mijn lichaam zo goed mogelijk te begrijpen. De schimmelinfecties namen meteen af toen ik stopte met ei eten, nadat ik via een bloedtest ontdekte dat mijn immuunsysteem daardoor op hol slaat. De oorzaak van mijn overige klachten bleek voornamelijk in mijn darmen te zitten. Die heb ik grondig onder handen genomen en zo heb ik mijn gezondheid én die van veel mensen die mijn hulp inschakelden weer op de rit gekregen.

Met vallen en opstaan heb ik de gebruiksaanwijzing van mijn lichaam samengesteld. Dit is een ongoing process: destijds was het voor het eerst echt luisteren naar mijn lichaam en mijn gezondheid weer opbouwen, nu gaat het om hier en daar bijschaven en bepalen welk onderzoek of supplement me geeft wat ik op dat moment nodig heb. Dat juist de harde wetenschap achter labonderzoek me geholpen heeft meer te vertrouwen op mijn intuïtie en op mijn lijf, had ik nooit verwacht.”

Dit kan je van ons verwachten

wetenschap

We nemen de meeste gezondheidshypes met een flinke korrel zout, want wat voor de een werkt, kan voor de ander helemaal niet goed zijn. Meten is weten! Daarom baseren we al onze adviezen op de resultaten uit het lab en solide wetenschappelijk onderzoek.

privacy

We leren je de geheimen van je lichaam, maar zullen ze nooit doorvertellen aan anderen. Alle stappen in het proces zijn onderworpen aan strenge privacyeisen en we zullen je gegevens nooit verkopen aan andere partijen.

beste kwaliteit

Onze standaarden zijn hoog. We werken met zorgvuldig samengestelde tests van toplaboratoria. De supplementen die we geselecteerd hebben zijn gemaakt met grondstoffen van de beste kwaliteit, bevatten alleen dat wat nodig is en waar je lichaam ook echt wat mee kan.

geen abracadabra

De ruwe data die uit onze testen rolt, is op z'n zachts gezegd abstract - en we begrijpen dat jij daar niet veel aan hebt. We nemen dan ook voor iedereen de tijd om de uitslag te vertalen naar praktische en eenvoudig toe te passen adviezen.

Ontdek of de Reset bij je past

Wil jij je fit en energiek voelen, je gezondheid serieus nemen en weten wat je kunt doen om je lichaam & geest zo goed mogelijk te ondersteunen?

Gebruik dan deze vragen om helder te krijgen hoe je er nu voor staat en waar je aan zou willen werken.

Liedewij Theisens en Noortje Berger

Als je je gegevens achterlaat krijg je van ons een gratis en eerlijk advies en als de Reset toch niet bij je past sturen we je door.

De vragenlijst duurt maximaal 5 minuten en geeft je meteen inzicht in wat je momenteel in de weg staat.

Story Quick Scan Darm
Story Quick Scan Darm

Hoe gaat het met jouw buik?

Scroll naar top
Labsolute Beeldmerk

check je darmgezondheid

Doe de gratis quick scan van je darmen