Cassave uit de oven met makreelsalade

Deel op linkedin
Deel op facebook
Deel op pinterest
Deel op whatsapp
Deel op email
Labsolute Diner

Ingrediënten voor 4 personen

  • 500 gram cassave uit de diepvries (toko)
  • 1 eetlepel kokosolie
  • 250 gram gerookte makreel
  • 50 gram kappertjes
  • 200 gram veldsla
  • 350 gram kikkererwten uit een pot
  • 2 gele paprika’s
  • 4 tomaten
  • 2 eetlepels appelazijn
  • 2 eetlepels koudgeperste olijfolie
  • vegan mayonaise
Labsolute

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 240 graden

2. Laat de cassave ruim van tevoren ontdooien en snij de cassave in reepjes waardoor het frietjes lijken. Bekleed een bakplaat met bakpapier en bak de cassave met de kokosolie en wat zeezout gedurende 35 minuten. Keer de cassave halverwege even om zodat ze gelijkmatig gaar worden

3. Doe de veldsla in een grote slakom

4. Verwijder de huid van de makreel, snij in reepjes en voeg toe aan de veldsla

5. Snij de tomaten en paprika’s in blokjes en voeg toe aan de sla. Voeg ook de kikkererwten en de kappertjes toe

6. Maak de salade aan met de appelazijn en de olijfolie

7. Serveer de cassave met de vegan mayonaise en met de makreel salade

Eet je liever geen vis? Laat de makreel dan weg en vervang deze door 400 gram kidneybonen of 1,5 avocado.

Deel op linkedin
Deel op facebook
Deel op pinterest
Deel op whatsapp
Deel op email
Scroll naar top