Ingrediënten kippenbouillon
- biologisch kipkarkas
- strip kombu zeewier (even afspoelen voor gebruik)
- scheut appelazijn
- 1 el peperkorrels
- 1 el zoutkorrels
Ingrediënten groentensoep
- 2 venkels
- 2 grote preien
- 2 courgettes
- 5 bio aardappels met schil
- 1 doosje verse dille
- 4 el arrowroot (pijlwortelpoeder, een bindmiddel dat tevens superfood voor je darmen is)
Bereiding kippenbouillon
- Doe het kipkarkas samen met de andere ingrediënten in een soeppan en vul de pan met (kokend) water
- Breng de bouillon aan de kook en laat 10 minuten doorkoken
- Laat de bouillon vervolgens 2 tot 8 uur zachtjes doorpruttelen
- Zeef de bouillon en pluk desgewenst de resterende stukjes kippenvlees van het karkas
Als je dit gerecht vegetarisch of vegan wilt maken kun je het groentensoeprecept hieronder bereiden met alleen groentenbouillon(blokjes).
Bereiding groentensoep
- Snijd de groenten (afgezien van de dille) in stukken en doe ze in de gezeefde bouillon
- Kook ze gaar in een minuut of 20
- Strooi de arrowroot in de soep en pureer het met een staafmixer
- Breng de soep op smaak met zout en peper
- Hak de dilletakjes fijn en strooi ze over de soep