Linzen-pompoensoep

Deel op linkedin
Deel op facebook
Deel op pinterest
Deel op whatsapp
Deel op email
Labsolute Lunch

Ingrediënten voor 4 personen

  • 8 grote wortels
  • 1 flespompoen
  • 200 gram rode linzen of andere peulvruchten
  • 2 uien
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels kerriepoeder
  • 2 theelepels komijnzaad
  • 250 ml kokosmelk
  • 1 eetlepel kokosolie
  • 4 sneetjes glutenvrij brood
Labsolute

Bereiding

1. Snij de uien in blokjes en pers de knoflook met een knoflookpers. Schil de wortels en snij in plakken. Schil de flespompoen, verwijder de pitten en snij in blokjes

2. Verwarm de kokosolie in een grote pan. Doe de gesneden ui en knoflook in de pan met de kerriepoeder en het komijnzaad. Bak 1-2 minuten

3. Doe de wortels, linzen en pompoen in de pan en bak 1-2 minuten. Voeg 1.7 liter gekookt water toe aan de pan en breng aan de kook

4. Laat 15 minuten koken en voeg als laatste wat zeezout en kokosmelk toe. Pureer met de staafmixer

5. Serveer de soep met 1 sneetje glutenvrij brood


Voeg 1 eetlepel crème fraîche of kokosroom per persoon toe aan je soepkom voor een romige soep.

Deel op linkedin
Deel op facebook
Deel op pinterest
Deel op whatsapp
Deel op email
Scroll naar top