Linzenpasta bolognese

Deel op linkedin
Deel op facebook
Deel op pinterest
Deel op whatsapp
Deel op email
Labsolute Diner

Ingrediënten voor 4 personen

  • 400 gram linzenpasta
  • 2 courgettes
  • 2 rode paprika’s
  • 8 zwarte olijven ontpit uit een pot
  • 1 eetlepel sambal oelek
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 300 gram biologisch rundergehakt (kan worden vervangen door vegetarisch gehakt)
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 500 ml tomatensaus
Ribeye

Bereiding

1. Snij de uien en knoflook in stukjes. Snij de courgette in blokjes, verwijder de zaadlijsten van de paprika en snij de paprika’s in blokjes. Snij de zwarte olijven in kleine ringetjes

2. Verhit een pan en voeg het gehakt toe. Voeg ook de uien, knoflook, olijven, paprikapoeder en sambal toe. Roer regelmatig gedurende 5-7 minuten totdat het gehakt gaar is en niet meer rood is

3. Voeg de tomatensaus toe aan de gehakt en de groenten. Zet het vuur lager en laat gedurende 10-15 minuten pruttelen

4. Breng in een ruime pan water aan de kook en kook de linzenpasta volgens de instructies op de verpakking

5. Serveer de linzenpasta samen met de pastasaus


Kun je goed tegen zuivel? Voeg dan 2 eetlepels Parmezaanse kaas toe voor dat echte Italiaanse gevoel.

Wil je liever een vegan optie? Laat dan het gehakt weg. Linzen zijn al rijk aan eiwitten dus ook zonder gehakt heb je een volwaardige maaltijd.

Deel op linkedin
Deel op facebook
Deel op pinterest
Deel op whatsapp
Deel op email
Scroll naar top