fb pixel

Rode pastasaus met veel (verborgen) superfoods

Ingrediënten voor een gigantische pan saus die in je porties in kan vriezen

  • 5 grote uien
  • halve bol knoflook
  • runder- of vegagehakt
  • doosje verse Italiaanse kruiden (salie, oregano, rozemarijn, tijm)
  • 10 el gedroogde Italiaanse kruiden
  • 5 el gemengd zeewierstrooisel (Salade du pêcheur van Lima)
  • 2 bouillonblokjes
  • doosje shiitake
  • grote doos kastanjechampignons
  • doosje andere verkrijgbare paddestoelen
  • 2 blikken artisjokharten
  • 3 flessen passata
  • 3 pakjes of blikje geconcentreerde tomatenpuree
  • 1 rode peper
  • andere groenten, zoals paprika, bleekselderij, wat je lekker vindt

Bereiding

  1. Hak en snijd alle groenten en paddestoelen, giet de blikken artisjokharten af en zet een grote pan op het vuur

  2. Bak de uien en later de knoflook zachtjes in wat olijfolie

  3. Als je de saus wilt pureren in verband met moeilijke eters kun je het gehakt beter in een aparte pan braden. Zo niet, bak het gehakt samen met de uien en knoflook

  4. Voeg de paddestoelen en bak ze tot het vocht dat eruit komt voor het grootste deel verdampt is

  5. Voeg de artisjokken, verse en gedroogde kruiden toe en verkruimel de bouillonblokjes in de pan

  6. Giet de passata en de tomatenpuree erbij en laat op een laag vuurtje doorpruttelen

  7. Voeg groenten waarvan je wilt dat ze wat meer bite houden 20 minuten voor je de pan van het vuur haalt toe

  8. Pureer de saus desgewenst en voeg daarna het gehakt toe

In porties invriezen zorgt ervoor dat je op drukke dagen toch snel een rijke pastasaus op tafel kunt zetten. Serveren met – uiteraard – pasta, indien nodig glutenvrij van rijst, maïs of peulvruchten.
Scroll naar boven
Labsolute Beeldmerk

check je darmgezondheid

Doe de gratis Quick Scan