fb pixel

Spinaziesoep

Ingrediënten

  • scheutje olijfolie
  • 600 gram rauwe spinazie
  • 2 prei
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 400 ml kokosmelk  
  • 500 ml water
  • (gistvrije) bouillonpoeder of -blokje voor een halve liter water
  • eventueel pijnboompitten, zwarte peper, gerookte zalm snipper, eieren ter garnering

Bereiding

1. Snijd de ui en de prei en pers de knoflook

2. Verhit een scheutje olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook even aan, voeg daarna de prei toe

3. Voeg de rauwe spinazie toe en roer totdat deze geslonken is

4. Voeg 500 ml kokend water toe met het bouillonblokje en pureer het geheel met een staafmixer (of in een blender)

5. Optioneel: Kook de eieren in circa 8 minuten hard en rooster de pijnboompitten

6. Voeg tot slot de kokosmelk toe aan de soep en verwarm even kort mee

7. Garneer de soep eventueel met pijnboompitten en/of eieren en/of zwarte peper en/of gerookte zalm snippers
Scroll naar boven
Labsolute Beeldmerk

check je darmgezondheid

Doe de gratis Quick Scan