Supergezonde brownies

Deel op linkedin
Deel op facebook
Deel op pinterest
Deel op whatsapp
Deel op email
Labsolute Snack

Ingrediƫnten

  • 500 gr zoete aardappels
  • 125 gr dadels
  • 90 ml kokosolie
  • 100 gram glutenvrij meel, bijvoorbeeld van haver, kastanje, gierst of een mengsel daarvan
  • 5 el cacao
  • eventueel 40 gr gehakte chocolade
  • eventueel 20 gr gehakte hazelnoten of walnoten
Labsolute

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden

  2. Schil de zoete aardappels en kook ze totdat je er met je vork doorheen kunt prikken. Laat ze vervolgens afkoelen

  3. Snijd ondertussen de dadels in kleinere stukjes zodat ze zo makkelijker te pureren zijn

  4. Pureer de zoete aardappels samen met de dadels in de keukenmachine

  5. Verwarm de kokosolie kort tot het vloeibaar is en doe dit door het zoete aardappel-dadelmengsel

  6. Voeg het meel, de cacao en eventueel de chocolade en noten toe en meng het goed

  7. Spatel het beslag in een ingevet brownie- of bakblik en bak het in 30 minuten gaat

  8. Laat de brownie afkoelen in de vorm voordat je hem aansnijdt
Deel op linkedin
Deel op facebook
Deel op pinterest
Deel op whatsapp
Deel op email
Scroll naar top