Ingrediënten
- 500 gr zoete aardappels
- 125 gr dadels
- 90 ml kokosolie
- 100 gram glutenvrij meel, bijvoorbeeld van haver, kastanje, gierst of een mengsel daarvan
- 5 el cacao
- eventueel 40 gr gehakte chocolade
- eventueel 20 gr gehakte hazelnoten of walnoten
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Schil de zoete aardappels en kook ze totdat je er met je vork doorheen kunt prikken. Laat ze vervolgens afkoelen
- Snijd ondertussen de dadels in kleinere stukjes zodat ze zo makkelijker te pureren zijn
- Pureer de zoete aardappels samen met de dadels in de keukenmachine
- Verwarm de kokosolie kort tot het vloeibaar is en doe dit door het zoete aardappel-dadelmengsel
- Voeg het meel, de cacao en eventueel de chocolade en noten toe en meng het goed
- Spatel het beslag in een ingevet brownie- of bakblik en bak het in 30 minuten gaar
- Laat de brownie afkoelen in de vorm voordat je hem aansnijdt