Ingrediënten voor 4 personen
- 2 broccolistronken
- 1 courgette
- 1 rode paprika
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 eetlepel fenegriekzaad
- 3 eetlepels kerriepoeder
- 400 gram kipfilet
- 300 gram zilvervliesrijst
- 400 gram kikkererwten uit een pot
- 250 ml kokosmelk
- 2 eetlepels kokosolie
Bereiding
1. Snij de courgette, broccoli’ s en paprika en houd deze apart
2. Snij de kipfilet in blokjes
3. Breng een pan water met rijst aan de kook volgens de instructies op de verpakking
4. Snij als laatste de uien en de knoflook in kleine stukjes
5. Verhit een wok of bakpan met 2 eetlepels kokosolie en voeg eerst de kip toe. Bak gedurende 5 minuten totdat de kip goudbruin is. Voeg daarna de gesneden ui en knoflook toe en laat dit ongeveer 2 minuten bakken. Voeg daarna de kerriepoeder en fenegriekzaad toe
6. Voeg de groenten toe en zet een deksel op de pan zodat de groenten kunnen stomen. Laat de groenten ongeveer 10-15 minuten stomen. Roer regelmatig in de pan zodat alles gelijkmatig gaar wordt
7. Voeg de kokosmelk en de kikkererwten toe, zet het vuur laag en laat het geheel 5 tot 10 minuten sudderen
8. Serveer de curry met de rijst
Wil je liever een vega(n) variant? Vervang de kip dan door 400 gram kidneybonen.