fb pixel

Vegan lasagne

Ingrediënten voor 4 personen

Voor de rode saus:

  • 1 grote ui, in kleine stukjes gesneden
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 1 pakje tomatenpuree
  • 500 ml kokend water
  • 450 g vegetarisch of rundergehakt
  • handvol gehakte verse basilicum
  • zout en peper om op smaak te brengen
  • optioneel: gehakte champignons (weglaten indien je gistvrij eet), courgette, paprika, wortel
  • optioneel: geraspte vegan kaas voor op de lasagne

Voor de witte saus:

  • 570 ml plantaardige melk
  • 50 g boekweitmeel
  • 50 g zuivelvrije spread
  • 1 pak lasagnebladen van mais, peulvruchten of verse pompoenbladen (versvak)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 190 °C

  2. Verhit een scheutje olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur, voeg de gehakte uien en knoflook toe zodra deze warm genoeg is en blijf roeren tot ze gaar zijn

  3. Voeg het gehakt toe aan de uien en knoflook en blijf roeren tot het gaar is

  4. Voeg de tomatenpuree, kokend water en verse basilicum toe en eventueel de gehakte groenten. Roer tot alle tomatenpuree gelijkmatig is geroerd, breng op smaak met zout en peper, zet het vuur lager en laat af en toe roeren terwijl je de witte saus maakt

  5. Giet de plantaardige melk en de zuivelvrije spread in een aparte pan op middelhoog vuur. Voeg al roerend de bloem toe door een zeef

  6. Blijf de witte saus langzaam roeren totdat deze dikker begint te worden. Eenmaal ingedikt van het vuur halen

  7. Stel de lasagne samen door te beginnen met een laag gehakt op de bodem van de ovenschaal

  8. Voeg een laagje pasta toe

  9. Bedek de pasta met een laag witte saus

  10. Herhaal stap 7, 8 en 9 met nog 3 lagen

  11. Bestrooi desgewenst de bovenkant met geraspte vegan kaas

  12. Zet lasagne op een middelste bakplaat van de oven en bak 35-45 minuten tot de bovenkant van de lasagne lichtbruin begint te worden
Scroll naar boven
Labsolute Beeldmerk

check je darmgezondheid

Doe de gratis Quick Scan