Ingrediënten voor 4 personen
- 1 pompoen (750 gram)
- 1 paksoi
- 1 rode paprika
- 1 gele paprika
- 1 broccoli
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 250 gram rode linzen
- 300 gram zilvervliesrijst
- 1 pakje kokosmelk (250 ml)
- 20 gram kerriepoeder
- 10 gram komijnzaad
- 20 gram gember
- 10 ml sojasaus
- 1 eetlepel kokosolie om in te bakken
Bereiding
1. Was de pompoen, snij doormidden en verwijder de pitten. Snij de pompoen in blokjes. Was de paprika’s en verwijder de zaadlijsten. Snij in blokjes. Snij de roosjes van de broccoli. Snij ook de paksoi, de ui en knoflook. Verwijder de schil van de gember en snij ook in kleine blokjes
2. Kook de zilvervliesrijst volgens de instructies op de verpakking
3. Verwarm een grote (soep)pan met de kokosolie en voeg komijnzaad, ui, knoflook en gember toe. Laat even op laag vuur gedurende 1-2 minuten bakken en voeg dan de kerriepoeder toe
4. Voeg alle groenten toe, was de linzen en voeg deze ook toe en voeg een scheutje water toe. Doe de deksel op de pan en laat op middelhoog vuur stomen gedurende 10-15 minuten. Roer regelmatig
5. Zodra de groenten gaar zijn voeg je de kokosmelk en de sojasaus toe. Laat nog even 5 minuten op laag vuur sudderen et voilà
Ook lekker met 300 gram gebakken tofu of met 300 gram kipblokjes.