Ingrediënten voor 4 personen
- 1 komkommer
- olijfolie
- 300 gram glutenvrije pasta
- 300 gram wilde zalmfilet
- 200 gram champignons
- 2 middelgrote uien
- 100 gram eikenblad sla melange
- 1 paprika
- 80 gram pijnboompitten
- 100 gram babyspinazie
- 2 trostomaten
Ingrediënten dressing
- beetje water
- paar lepels kokosyoghurt
- beetje citroensap
- paar lepels vegan mayo
Bereiding
- Kook de pasta gaar en laat deze afkoelen
- Rooster de pijnboompitten zachtjes in een droge pan (dus zonder olie of boter te gebruiken)
- Snij de champignons, ui en paprika in kleine stukjes en bak deze in de olijfolie (eventueel met knoflook). Kruid ze met wat peper en zout en houd ze apart
- Bak de zalm in de olijfolie. Waarschijnlijk valt de zalm een beetje uit elkaar; dat is ok
- Snijd de tomaat en komkommer in kleine stukjes
- Meng in een grote kom waarin je de pasta, sla, spinazie, pijnboompitten, ui, paprika, champignons, zalm, tomaat en komkommer mengt
- Maak een dressing van een beetje water, kokosyoghurt en vegan mayo en meng deze ook door de pasta
Bij dit gerecht kun je naar hartelust variëren: heb je nog bijvoorbeeld nog een aubergine liggen? Dan kun je die meebakken met de ui en champignons. Houd je niet van champignons? Gebruik in plaats daarvan dan een courgette.