fb pixel

Zomerse pastasalade met zalm

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 komkommer
  • olijfolie
  • 300 gram glutenvrije pasta
  • 300 gram wilde zalmfilet
  • 200 gram champignons
  • 2 middelgrote uien
  • 100 gram eikenblad sla melange
  • 1 paprika
  • 80 gram pijnboompitten
  • 100 gram babyspinazie
  • 2 trostomaten
Ingrediënten dressing

  • beetje water
  • paar lepels kokosyoghurt
  • beetje citroensap 
  • paar lepels vegan mayo

Bereiding

  1. Kook de pasta gaar en laat deze afkoelen

  2. Rooster de pijnboompitten zachtjes in een droge pan (dus zonder olie of boter te gebruiken)

  3. Snij de champignons, ui en paprika in kleine stukjes en bak deze in de olijfolie (eventueel met knoflook). Kruid ze met wat peper en zout en houd ze apart

  4. Bak de zalm in de olijfolie. Waarschijnlijk valt de zalm een beetje uit elkaar; dat is ok

  5. Snijd de tomaat en komkommer in kleine stukjes

  6. Meng in een grote kom waarin je de pasta, sla, spinazie, pijnboompitten, ui, paprika, champignons, zalm, tomaat en komkommer mengt

  7. Maak een dressing van een beetje water, kokosyoghurt en vegan mayo en meng deze ook door de pasta

Bij dit gerecht kun je naar hartelust variëren: heb je nog bijvoorbeeld nog een aubergine liggen? Dan kun je die meebakken met de ui en champignons. Houd je niet van champignons? Gebruik in plaats daarvan dan een courgette.
Scroll naar boven
Labsolute Beeldmerk

check je darmgezondheid

Doe de gratis Quick Scan