fb pixel

Probiotische zuurkoolstamppot

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1,2 kilo biologische aardappels
  • 500 gram zuurkool
  • 4 rundertartaartjes of 400 gram gebakken tofu
  • 1 ui
  • 1 eetlepel gistvrije bouillon (Bio Today)
  • 1 eetlepel ghee of kokosolie

Bereiding

1. Snij de ongeschilde aardappelen in vieren en kook in ruim water gedurende 20 minuten

2. Kook de zuurkool volgens de aanwijzingen op de verpakking

3. Snijd de ui en bak samen met de rundertartaartjes/tofu gedurende 6-8 minuten op hoog vuur

4. Zet het vuur laag en haal de tartaartjes uit de pan. Voeg de bouillon toe met 250 ml water en laat op laag vuur even pruttelen

5. Giet de aardappelen en de zuurkool af en doe de zuurkool bij de aardappelen. Stamp met een stamper tot een echte stamppot

6. Serveer met de tartaar/tofu en de gistvrije jus

Zuurkool is een echt superfood vanwege de pre- en probiotische eigenschappen.

Scroll naar boven
Labsolute Beeldmerk

check je darmgezondheid

Doe de gratis Quick Scan