fb pixel

Van meh naar yeah in 3 maanden

Tackle chronische ontstekingen voorgoed door je lichaam science-based en holistisch te resetten

Vega, vitaminen, detox, bio, bootcamp, yoga, mindful maar nog steeds moe?

Je doet je bloody best: je sport, je vast, je juict, slikt van alles, je yogaat, exfolieert en mediteert.

Je houdt een hoop borden in de lucht en dat gaat vaak niet vanzelf. Daarom doe je van alles om je goed te voelen. Groene smoothies – of nee, juist niet ontbijten. Wel lijnzaad, kurkuma en collageen. Plus een rijtje supplementen waarvan je ooit hebt begrepen dat ze onmisbaar zijn.

Je merkt dat je stofwisseling verandert. Je komt makkelijker aan, je poept moeilijker, het lijkt wel alsof je steeds minder goed tegen alcohol en andere feestelijkheden kan en je hebt vaker wel dan geen opgeblazen gevoel na het eten.

Dus je doet je best om goed voor jezelf te zorgen. En als je écht klaar bent met je buikpijn / pukkels / opvliegers / mood swings maak je weer een afspraak bij de mesoloog / personal trainer / huisarts / life coach. 

Want als jij niet doorgaat komt je gezin, je werk, je bedrijf ook piepend tot stilstand. 

Aan jouw inzet ligt het niet. Maar waarom kom je dan niet verder?

Dit is het 'geheim'

Wij kunnen met 90% zekerheid zeggen dat we precies weten wat je tegenhoudt. Ondanks je harde werk is het je namelijk nog niet gelukt de échte, onderliggende oorzaak van je klachten aan te pakken: chronische ontstekingen.

Aanhoudende darmklachten hulp

Je bent chronisch ontstoken

Dat is geen rocket science en dat hebben we ook niet zelf bedacht. Wetenschappers wereldwijd zijn het erover eens dat chronische ontstekingen ten grondslag ligt aan vrijwel alle niet-besmettelijke ziekten en aandoeningen. 

Zoals de naam al aangeeft sudderen deze ontstekingen voortdurend op een laag pitje. Ze zijn niet acuut levensbedreigend en komen niet naar voren uit regulier bloedonderzoek. Toch kunnen de bijkomende klachten je leven flink verzieken.

Chronische ontsteking brengt je zwakke schakels aan het licht: de één krijgt acne en PCOS, de ander bloedend tandvlees en een depressie en weer een ander heeft rosacea en darmontstekingen. Maar bij vrijwel iedereen zorgt het voor vermoeidheid en minder energie.

The missing link

Chronische ontstekingen zijn ook bij jou waarschijnlijk de onderliggende oorzaak van fysieke en/of mentale klachten die ogenschijnlijk niets met elkaar te maken hebben. Dat klinkt ernstig en kan je het gevoel geven dat je beyond hope bent. Het tegendeel is waar. 

De klachten die je ervaart zijn de natuurlijke reactie van je lichaam op de wereld waarin we leven. En het goede nieuws is dat je je lichaam zelf weer in balans kunt brengen en uit de ontstekingsstand halen als je haar gebruiksaanwijzing kent. Je kunt jezelf resetten door jezelf uit de ontstekingsstand te halen.

De chronische ontstekingen-formule

Je darmgezondheid staat hierin centraal: de opname van voedingsstoffen, je hormoonbalans, je bloedsuikerspiegel en de regulatie van je immuunsysteem, stemming en psychische gezondheid wordt allemaal in je buik bepaald. Omdat je darmflora zo uniek is als je vingerafdruk is je gebruiksaanwijzing dat ook. En die unieke handleiding voor jouw lichaam geven wij je in handen. 

We hebben er bijna 10 jaar over gedaan om deze formule te vinden en maken hem nu voor jou beschikbaar. 

Aanhoudende darmklachten voeding
Aanhoudende darmklachten voeding

Hoi, wij zijn Liedewij en Noortje, de founders van Labsolute.

Wij zijn gecertificeerd darm- en hormoontherapeuten en experts op het gebied van voeding, supplementen en leefstijl. En we hebben aan den lijve ervaren dat een fit en energiek lichaam niet vanzelfsprekend is. Inmiddels hebben we 350+ klanten geholpen hun gezondheid holistisch & science-based te resetten. 

Liedewij Theisens en Noortje Berger
Aanhoudende darmklachten hulp

“Ik voel me zo veel krachtiger! En als bijvangst ben ik me over de hele linie veel bewuster geworden van wat goed en minder goed voor me is. De Reset heeft zich dus allang terugverdiend :-)”

Claire van der Poel (45)

filmmaker, fotograaf

@claire_oneoftheguys

Wat onze klanten zeggen

Aanhoudende darmklachten hulp

“Mijn 24/7 opgeblazen buik is voor het eerst (!) in mijn leven weg.”

Coco Lanen-Sabajo (31)

coach, trainer, moeder

@cocosabajo

Aanhoudende darmklachten hulp

“Mijn lichaam is helemaal veranderd. Ik functioneer veel beter en ben minder moe. Mijn buik is niet meer opgezwollen en ik ontdek dat ik automatisch afval. 

Mijn stoelgang is heel erg verbeterd: voorheen met moeite een paar keuteltjes, nu helemaal zoals het hoort. Ik had nooit gedacht dat voeding zo’n grote impact op mijn gezondheid heeft.”

Marian Spier (52)

social entrepreneur, consultant, CEO

@marianspier

Wat de Reset voor je doet

Claire van der Poel

“Ik voel me zo veel krachtiger! En als bijvangst ben ik me over de hele linie veel bewuster geworden van wat goed en minder goed voor me is. De Reset heeft zich dus allang terugverdiend :-)”

Claire van der Poel (45)

filmmaker, fotograaf

@claire_oneoftheguys

Coco Sabajo-Lanen

“Mijn 24/7 opgeblazen buik is voor het eerst (!) in mijn leven weg.”

Coco Lanen-Sabajo (31)

coach, trainer, moeder

@cocosabajo

Marian Spier

“Mijn lichaam is helemaal veranderd. Ik functioneer veel beter en ben minder moe. Mijn buik is niet meer opgezwollen en ik ontdek dat ik automatisch afval.”

Marian Spier (52)

social entrepreneur, consultant, CEO

@marianspier

Hoe raak je chronisch ontstoken?

Hoe werkt dat dan met die ontstekingen? En waarom worden ze chronisch? Dit zijn 3 belangrijke oorzaken van chronische ontstekingen:

tekorten

Door tekorten aan voedingsstoffen lukt het je lichaam niet meer kleine of grotere ontstekingsbrandjes te blussen

voeding

Voedselovergevoeligheden zorgen ervoor dat je immuunsysteem constant ontstekingsstoffen aanmaakt en overbelast is

darmflora

Een verkeerde verhouding van goede en slechte darmbacteriën (leaky gut) kan in je hele lichaam zorgen voor ontstekingen

En hoe kom je uit de ontstekingsstand?

Een belangrijke manier om chronische ontstekingen te verminderen is anders gaan eten. Maar een one-size-fits-all dieet bestaat niet: je darmflora is zo uniek als je vingerafdruk en op welke voeding je lijf overgevoelig reageert is moeilijk te achterhalen zonder bloedtest. Het zelf uitpluizen van je triggervoeding met een eliminatiedieet is heel moeilijk, omdat een ontstekingsreactie op een bepaald voedingsmiddel tot wel 72 uur later kan optreden.

Labonderzoek geeft je duidelijkheid. Met de Reset gaan we op zoek naar belangrijke oorzaken én oplossingen van je klachten met behulp van ontlastings- en bloedonderzoek. Op basis van je uitslagen krijg je jouw persoonlijke Reset Plan, met op je lijf geschreven voedings- en supplementadvies.

Hoe helpt de Reset bij je klachten?

Kennis van wat wel en niet werkt voor je lichaam geeft je goud in handen: een koppeling te kunnen maken tussen bepaalde klachten die je ervaart (van buikpijn en diarree tot obstipatie en van eczeem tot PMS) en bepaalde voedingsmiddelen geeft rust en duidelijkheid. En het geeft je de vrijheid om bewust en onderbouwd de keuze te maken om het niet (of juist wél een keer) te eten. Je hoeft niet meer te gissen naar de oorzaak van je klachten.

Bovendien vertraag je het natuurlijke proces van inflammaging: naarmate je ouder wordt krijg je überhaupt meer last van chronische ontstekingen. Dat komt onder meer doordat je hormonen die je beschermen tegen ontstekingen steeds minder en uiteindelijk bijna niet meer aanmaakt. Het wordt dus steeds belangrijker om je ontstekingslevels laag te krijgen en te houden. Zo kan je het aging-proces vertragen door chronische ontstekingen de kop in te drukken. En daar kan je niet vroeg genoeg mee beginnen. 

Wat brengt de Reset je?

Je kunt je Reset Plan zien als je persoonlijke gebruiksaanwijzing, een routekaart die je belangrijke aanwijzingen geeft over hoe je je lichaam zo fit en energiek mogelijk kunt maken en houden. Zodat jij, je gezin, je werk, je bedrijf in vrijheid en vertrouwen kunnen bloeien. 

80%

van onze klanten ervaart structureel meer energie na de Reset

93%

van onze klanten rapporteert afname van hun klachten na de Reset

“Mijn PMS is nog maar een paar uur in plaats van dagen… wat een verademing!”

Martine van Arken (42)

schoonheidsspecialist, moeder

@martinevanarken

Zij gingen je voor

Aanhoudende darmklachten hulp willa

“Ik ben er door de Reset achtergekomen dat ik niet tegen gluten en zuivel kan. Daardoor ben ik nu bijna helemaal van megaheftige rugklachten af en heb 50-60% meer energie.”

Willa Stoutenbeek (40)

creative director W.Green, moeder

@willagreen

Britt Aanhoudende darmklachten hulp

“Ik ben slecht in me aan de regels houden, dus sinds ik weet waar ik overgevoelig voor ben wil dat niet zeggen dat ik nooit meer een ei eet. Absoluut veel minder, maar soms is het gewoon te verleidelijk. Maar als ik weinig energie heb of minder lekker in mijn vel zit dan eet ik een tijdje strikt volgens mijn Reset Plan omdat ik weet dat het helpt! En het is heel fijn te weten wat ik voor mezelf kan doen…”

Britt Stubbe (50)

journalist, tv-maker, moeder

@bee_stubbe

Zij gingen je voor

Martine van Arken

“Mijn PMS is nog maar een paar uur in plaats van dagen… wat een verademing!”

Martine van Arken (42)

schoonheidsspecialist, moeder

@martinevanarken

Willa Stoutenbeek

“Ik ben er door de Reset achtergekomen dat ik niet tegen gluten en zuivel kan. Daardoor ben ik nu bijna helemaal van megaheftige rugklachten af en heb 50-60% meer energie.”

Willa Stoutenbeek (40)

creative director W.Green, moeder

@willagreen

Britt Stubbe

“Ik ben slecht in me aan de regels houden, dus sinds ik weet waar ik overgevoelig voor ben wil dat niet zeggen dat ik nooit meer een ei eet. Absoluut veel minder, maar soms is het gewoon te verleidelijk. Maar als ik weinig energie heb of minder lekker in mijn vel zit dan eet ik een tijdje strikt volgens mijn Reset Plan omdat ik weet dat het helpt! En het is heel fijn te weten wat ik voor mezelf kan doen…”

Britt Stubbe (50)

journalist, tv-maker, moeder

@bee_stubbe

One woman's poison is another woman's cure

Je doet echt je best om zo goed mogelijk te eten en toch houd je last van vage of ronduit vervelende klachten. Denk aan hoofdpijn, vermoeidheid, huidklachten of een opgeblazen buik. Misschien heb je zelfs de diagnose prikkelbare darmsyndroom gekregen.

Het kan goed zijn dat je chronische ontstekingsklachten worden veroorzaakt door een overgevoeligheidsreactie op voeding die je regelmatig eet en die doorgaat voor gezond. Deze zogenaamde IgG-reacties komen heel veel voor: geschat wordt dat 45% van de mensen er in meer of mindere mate last van heeft.

Uit onderzoek is gebleken dat klachten flink kunnen verminderen als je volgens jouw persoonlijke handleiding eet:

mood swings
afname van 65%
vermoeidheid
afname van 68.5%
uitputting
afname van 71.3%
gewrichtspijn
afname van 66%
opgeblazen gevoel
afname van 79.1%
winderigheid
afname van 76.6%
psoriasis
afname van 59.2%
jeuk
afname van 72.5%

Afname van klachten (in %) na 8 weken eten volgens testuitslag voedselovergevoeligheden

Ieder lichaam heeft haar eigen gebruiksaanwijzing. Wij helpen je de jouwe te vinden.

Ieder lichaam heeft haar eigen gebruiks-aanwijzing. Wij helpen je de jouwe te vinden

Geen verwijzing nodig

350+ klanten

ISO-gecertificeerde labs

No cure no pay

Met de Labsolute Reset zoeken we naar de oorzaken én de oplossingen van je klachten met behulp van uitgebreid bloed- en ontlastingsonderzoek. 

Je krijgt jouw one-of-a-kind gebruiksaanwijzing voor de Reset van je lichaam, gebaseerd op de uitslagen van de labtests.


DIT IS WAT JE ALLEMAAL KRIJGT BIJ DE RESET:

Labsolute werkt met meerdere ISO-gecertificeerde laboratoria in binnen- en buitenland. Daar hebben we bewust voor gekozen om je de beste kwaliteit te kunnen garanderen.

Na aanschaf krijg je de Reset Kit thuisgestuurd met daarin:

 • De poepkit, waarmee je zelf thuis een sample af kunt nemen op het moment dat het jou uitkomt
 • De bloedkit, waarmee je bloed kunt laten prikken bij een van onze prikpunten bij jou in de buurt

We nemen je stap voor stap mee in het afnemen van de tests en staan voor je klaar als je ons nodig hebt.

Als deze balans goed is kan je lichaam uit de chronische ontstekingsstand komen. Ook is je darmflora en de gezondheid van je darmwand afhankelijk van de juiste omega 3-balans. We laten de volgende waarden onderzoeken:

 • Je omega 3-index: een hogere index betekent een betere algehele gezondheid en voegt 5 jaar toe aan je levensverwachting (!)
 • Het % transvetten in je bloed: die belasten je lever en vergroten de kans op hart- en vaatziekten
 • De verhouding tussen omega 3 en omega 6 in je bloed: dit bepaalt je gevoeligheid voor ontstekingen

Als je vitamine D-waarde in bloed zich in the sweet spot bevindt heeft dat een gunstige invloed op je hele lichaam. Dit komt doordat vitamine D de activiteit van meer dan 1000 genen beïnvloedt – dat is ongeveer 5% van ál je genen.

De juiste vitamine D-waarde werkt ontstekingsremmend, helpt je om enzymen en eiwitten te maken die je beschermen tegen ziekten en remt het verouderingsproces. De juiste vitamine D-waarde helpt je darmwand sterk te maken en je immuunsysteem tot rust te brengen, waardoor je minder overgevoelig op voeding reageert.

Om je lichaam te resetten is het meestal nodig een aantal voedingsmiddelen tijdelijk uit je dieet te laten. Zo kan je immuunsysteem tot rust komen en krijgen je darmen de kans zich te herstellen, met als gevolg meer energie en minder klachten.

Je bloed wordt getest op de 44 voedingsmiddelen waarbij IgG-overgevoeligheidsreacties het meeste voorkomen. Dat zijn: 

 • groenten: paprika, tomaat, wortel, rode kool, broccoli, knolselderij, komkommer
 • paddestoelen: oesterzwam
 • vlees: kip, rund, varken
 • granen: gerst, gluten, haver, rogge, spelt, tarwe
 • specerijen: kerrie, knoflook, mierikswortel, mosterdzaad
 • zoetstoffen: honing
 • dranken: koffie
 • peulvruchten: sojaboon
 • vis & zeevruchten: kabeljauw, rivierkreeft
 • vruchten: ananas, framboos, kers, watermeloen
 • noten & zaden: amandel, hazelnoot, lijnzaad, maanzaad, pinda, pistache, zonnebloempit
 • zuivel: kaas van koeienmelk, producten van zure koemelk, koemelk, schapenmelk en -kaas
 • gisten: bakkersgist, biergist
 • eieren: kippenei

Om inzicht te krijgen in de gezondheid van je darmen en de oorzaak van je klachten doen we uitgebreid ontlastingsonderzoek waarbij je darmmicrobioom in kaart gebracht wordt, met duidelijkheid over:

 • De balans tussen goede en schadelijke darmbacteriën
 • Bescherming tegen het ontwikkelen van ontstekingen, obesitas, diabetes, hart- en vaatziekten, de ziekte van Crohn en colitis ulcerosa en wat je kunt doen om dit te verbeteren
 • De mate waarin je darmmicrobioom gluten en lactose kan verteren (dit testen we dus zowel in bloed als in ontlasting) en wat je kunt doen om dit te verbeteren
 • In hoeverre je darmmicrobioom bestaat uit bacteriën die ontstekingen bevorderen of dempen en wat je kunt doen om dit goed te houden of te verbeteren

Je krijgt inzicht in wat je kunt eten om jouw unieke darmflora te geven wat het nodig heeft om weer in balans te komen en aanhoudende darmklachten te verminderen. Onze adviezen zijn food based en als voeding alleen niet genoeg is kunnen we precies aangeven welke specifieke prebiotica en probiotica je darmflora tekort komt.

Je ontvangt binnen 6 weken na het insturen van je samples je Persoonlijk Reset Plan via beveiligde mail in je inbox. De uitslagen van de labonderzoeken vertalen wij voor je in je Persoonlijke Reset Plan. Je krijgt zowel een beknopt overzicht als een deep dive in de gebruiksaanwijzing van jouw lijf.

Je krijgt 2 keer een persoonlijke video waarin we je door jouw Reset Plan heenlopen en je vragen allemaal beantwoorden.

Daarnaast krijg je 3 maanden lang wekelijks tools, tips en tricks aangereikt om je te helpen om je Reset Plan in de praktijk te brengen.

Jouw investering voor het voorgoed tackelen van chronische ontstekingen door je lichaam science-based en holistisch te resetten:

EENMALIG

meest gekozen
1086
987
 • gratis verzending
 • bedenktijd van 14 dagen
 • uitslagen goed? geld terug
 • bonuskorting van €99
beste deal

PER MAAND

betaal in 3 keer
362
 • gratis verzending
 • bedenktijd van 14 dagen
 • uitslagen goed? geld terug

PER MAAND

betaal in 6 keer
181
 • gratis verzending
 • bedenktijd van 14 dagen
 • uitslagen goed? geld terug

No cure no pay

Je kunt een Reset gebruiken als je:

"Ik voel me beter dan toen ik 16 was"
Martha van der Ven
Martha van der Ven (58)

De Reset is voor jou als je:

De Reset is niet voor jou als je:

Zo werkt de Reset

Stap 1

Body Scan #1

Met de online Body Scan maken we als het ware een foto van je gezondheid op dit moment

Stap 1

Stap 2

Reset Testkit

Je ontvangt de Reset Testkit thuis. Je poepsample neem je eenvoudig zelf af en bloed laten prikken kan bij een van onze prikpunten bij jou in de buurt

Stap 2

Stap 3

Reset Prep

Terwijl onze laboratoria je samples analyseren, helpen wij je je lichaam op een makkelijke manier voor te bereiden op de Reset

Stap 3

Stap 4

Persoonlijk Reset Plan

De uitslagen van de labonderzoeken vertalen wij voor je in je persoonlijke Reset Plan. Je krijgt zowel een beknopt overzicht als een deep dive in de gebruiksaanwijzing van jouw lijf

Stap 4

Stap 5

De Reset in Uitvoering

Ieder Reset Plan is uniek. Daarom krijg je een persoonlijke video van ons waarin we je Plan bespreken en je vragen beantwoorden. Daarnaast krijg je 3 maanden lang online Resetbegeleiding

Stap 5

Stap 6

Body Scan #2

3 maanden na het ontvangen van je Reset Plan doen we weer een Body Scan om je resultaten in kaart te brengen

Stap 6

Stap 7

Reset Evaluatie

Na het afronden van je Reset krijg je nog een persoonlijke video waarin we je vooruitgang, eventuele vragen en gezondheidsdoelen bespreken

Stap 7

Stap 8

Reset Resultaat

Je hebt een fitter en energieker lijf en jij en je loved ones hebben daardoor een lichter en vrijer leven

Stap 8
de reset labsolute

“Ik heb rustigere darmen, een minder opgezette buik, minder winderigheid, betere ontlasting én minder hoofdpijn.”

Femke Schaefer (41)

senior IT business consultant, moeder

@femkeschaefer

Dit is wat de Reset voor je kan doen

de reset mareille

“Waar ik eerder vaak moeite met mijn stoelgang had is dat nu 100% op orde: geen buikpijn meer, geen obstipatie meer, gewoon trots op mijn drollen nu! Mijn huid en eczeem zijn veel rustiger en mijn astmatische klachten en hooikoorts zijn weg.”

Mireille Wille (41)

ondernemer, moeder

@mireille.wille

Aanhoudende darmklachten hulp Evelyn

“Voor je 40e zorgt je lichaam voor jou. Na je 40e moet jij voor je lichaam gaan zorgen. Hoewel ik voor mijn gevoel goed bezig ben, ben ik nieuwsgierig of mijn lijf dat ook zo ervaart. En daarom heb ik besloten om een aantal laboratoriumtesten te ondergaan. Volgens de uitslag ben ik vatbaarder voor (laaggradige) ontstekingen dan me lief is.”

Evelyn van Hasselt (45)

founder en hoofdredacteur Holistik

@evelynvanhasselt

Dit is wat de Reset voor je kan doen

Labsolute Evelyn van Hasselt

“Voor je 40e zorgt je lichaam voor jou. Na je 40e moet jij voor je lichaam gaan zorgen. Hoewel ik voor mijn gevoel goed bezig ben, ben ik nieuwsgierig of mijn lijf dat ook zo ervaart. En daarom heb ik besloten om een aantal laboratoriumtesten te ondergaan. Volgens de uitslag ben ik vatbaarder voor ontstekingen dan me lief is.”

Evelyn van Hasselt (45)

founder en hoofdredacteur Holistik

@evelynvanhasselt

Mireille Wille

“Waar ik eerder vaak moeite met mijn stoelgang had is dat nu 100% op orde: geen buikpijn meer, geen obstipatie meer, gewoon trots op mijn drollen nu! Mijn huid en eczeem zijn veel rustiger en mijn astmatische klachten en hooikoorts zijn weg.”

Mireille Wille (41)

ondernemer, moeder

@mireille.wille

Femke Schaefer

“De adviezen die uit de Labsolute Reset zijn gekomen hebben ervoor gezorgd dat ik rustigere darmen, een minder opgezette buik, minder winderigheid, betere ontlasting én minder hoofdpijn heb.”

Femke Schaefer (41)

senior IT business consultant, moeder

@femkeschaefer

Van beperkt leven naar vrijheid en vertrouwen in je lichaam

Van beperkt leven naar vrijheid en vertrouwen in je lichaam

350+ klanten

Dit kan niet bij je huisarts

No cure no pay

ISO-gecertificeerde labs

Met de Labsolute Reset krijg je jouw one-of-a-kind gebruiksaanwijzing voor de reset van je lichaam en vermindering van je klachten.

Je science-based Reset Plan is gebaseerd op de uitslagen van top-of-the-bill bloed- en ontlastingsonderzoek in onze laboratoria.

Jouw investering voor het voorgoed tackelen van chronische ontstekingen door je lichaam science-based en holistisch te resetten:

EENMALIG

meest gekozen
1086
987
 • gratis verzending
 • bedenktijd van 14 dagen
 • uitslagen goed? geld terug
 • bonuskorting van €99
beste deal

PER MAAND

betaal in 3 keer
362
 • gratis verzending
 • bedenktijd van 14 dagen
 • uitslagen goed? geld terug

PER MAAND

betaal in 6 keer
181
 • gratis verzending
 • bedenktijd van 14 dagen
 • uitslagen goed? geld terug


DIT IS WAT JE ALLEMAAL KRIJGT BIJ DE RESET:

Labsolute werkt met meerdere ISO-gecertificeerde laboratoria in binnen- en buitenland. Daar hebben we bewust voor gekozen om je de beste kwaliteit te kunnen garanderen.

Na aanschaf krijg je de Reset Kit thuisgestuurd met daarin:

 • De poepkit, waarmee je zelf thuis een sample af kunt nemen op het moment dat het jou uitkomt
 • De bloedkit, waarmee je bloed kunt laten prikken bij een van onze prikpunten bij jou in de buurt

We nemen je stap voor stap mee in het afnemen van de tests en staan voor je klaar als je ons nodig hebt.

Als deze balans goed is kan je lichaam uit de chronische ontstekingsstand komen. Ook is je darmflora en de gezondheid van je darmwand afhankelijk van de juiste omega 3-balans. We laten de volgende waarden onderzoeken:

 • Je omega 3-index: een hogere index betekent een betere algehele gezondheid en voegt 5 jaar toe aan je levensverwachting (!)
 • Het % transvetten in je bloed: die belasten je lever en vergroten de kans op hart- en vaatziekten
 • De verhouding tussen omega 3 en omega 6 in je bloed: dit bepaalt je gevoeligheid voor ontstekingen

Als je vitamine D-waarde in bloed zich in the sweet spot bevindt heeft dat een gunstige invloed op je hele lichaam. Dit komt doordat vitamine D de activiteit van meer dan 1000 genen beïnvloedt – dat is ongeveer 5% van ál je genen.

De juiste vitamine D-waarde werkt ontstekingsremmend, helpt je om enzymen en eiwitten te maken die je beschermen tegen ziekten en remt het verouderingsproces. De juiste vitamine D-waarde helpt je darmwand sterk te maken en je immuunsysteem tot rust te brengen, waardoor je minder overgevoelig op voeding reageert.

Om je lichaam te resetten is het meestal nodig een aantal voedingsmiddelen tijdelijk uit je dieet te laten. Zo kan je immuunsysteem tot rust komen en krijgen je darmen de kans zich te herstellen, met als gevolg meer energie en minder klachten.

Je bloed wordt getest op de 44 voedingsmiddelen waarbij IgG-overgevoeligheidsreacties het meeste voorkomen. Dat zijn: 

 • groenten: paprika, tomaat, wortel, rode kool, broccoli, knolselderij, komkommer
 • paddestoelen: oesterzwam
 • vlees: kip, rund, varken
 • granen: gerst, gluten, haver, rogge, spelt, tarwe
 • specerijen: kerrie, knoflook, mierikswortel, mosterdzaad
 • zoetstoffen: honing
 • dranken: koffie
 • peulvruchten: sojaboon
 • vis & zeevruchten: kabeljauw, rivierkreeft
 • vruchten: ananas, framboos, kers, watermeloen
 • noten & zaden: amandel, hazelnoot, lijnzaad, maanzaad, pinda, pistache, zonnebloempit
 • zuivel: kaas van koeienmelk, producten van zure koemelk, koemelk, schapenmelk en -kaas
 • gisten: bakkersgist, biergist
 • eieren: kippenei

Om inzicht te krijgen in de gezondheid van je darmen en de oorzaak van je klachten doen we uitgebreid ontlastingsonderzoek waarbij je darmmicrobioom in kaart gebracht wordt, met duidelijkheid over:

 • De balans tussen goede en schadelijke darmbacteriën
 • Bescherming tegen het ontwikkelen van ontstekingen, obesitas, diabetes, hart- en vaatziekten, de ziekte van Crohn en colitis ulcerosa en wat je kunt doen om dit te verbeteren
 • De mate waarin je darmmicrobioom gluten en lactose kan verteren (dit testen we dus zowel in bloed als in ontlasting) en wat je kunt doen om dit te verbeteren
 • In hoeverre je darmmicrobioom bestaat uit bacteriën die ontstekingen bevorderen of dempen en wat je kunt doen om dit goed te houden of te verbeteren

Je krijgt inzicht in wat je kunt eten om jouw unieke darmflora te geven wat het nodig heeft om weer in balans te komen en aanhoudende darmklachten te verminderen. Onze adviezen zijn food based en als voeding alleen niet genoeg is kunnen we precies aangeven welke specifieke prebiotica en probiotica je darmflora tekort komt.

Je ontvangt binnen 6 weken na het insturen van je samples je Persoonlijk Reset Plan via beveiligde mail in je inbox. De uitslagen van de labonderzoeken vertalen wij voor je in je Persoonlijke Reset Plan. Je krijgt zowel een beknopt overzicht als een deep dive in de gebruiksaanwijzing van jouw lijf.

Je krijgt 2 keer een persoonlijke video waarin we je door jouw Reset Plan heenlopen en je vragen allemaal beantwoorden.

Daarnaast krijg je 3 maanden lang wekelijks tools, tips en tricks aangereikt om je te helpen om je Reset Plan in de praktijk te brengen.

Heb je een vraag? Misschien staat ie hier bij:

Labsolute werkt alleen met science-based laboratoriumonderzoeken. Toch worden deze tests niet voorgeschreven door (huis)artsen en specialisten en niet vergoed door de verzekering. Hoe dat kan? Daar zijn een paar redenen voor: 

 1. De labtests die deel uitmaken van de Reset diagnosticeren geen ziekten, maar zijn labonderzoeken uit de leefstijlgeneeskunde die je helpen zelf je gezondheid te verbeteren, ook en juist preventief
 2. We maken gebruik van zeer uitgebreide darmmicrobioom- en bloedonderzoeken die een serieuze investering van je vragen. Het zou fantastisch zijn als dit via ons zorgstelsel voor iedereen beschikbaar zou zijn, maar zo ver is het helaas nog niet
 3. Volgens een bekende studie duurt het 17 jaar voordat wetenschappelijke kennis heet van de naald doorsijpelt naar de dagelijkse medische praktijk. Als je daar niet op wilt of kunt wachten moet je dus zelf het heft in handen nemen

Nee, absoluut niet. Labsolute werkt in tegenstelling tot de EMB (afkorting voor Energetisch Morfologische Bloedtest) alleen met wetenschappelijk gefundeerde onderzoeken.

De EMB onderzoekt dingen die je wetenschappelijk gezien niet in bloed kunt onderzoeken, zoals ‘energieverstoringen’ en ‘stralingsbelasting’. Het past dus meer in het rijtje homeopathie, spiertesten of elektro-acupuntuur (mesologie).

Dat neemt niet weg dat we de toegevoegde waarde van energetische en spirituele methoden zien, maar wij kiezen ervoor om alleen te werken met labtests die op een wetenschappelijk aantoonbare manier op zoek gaan naar de bron van je klachten.

Voor een paar honderd euro kun je een darmcheck laten doen. Je poep wordt geanalyseerd op markers als calprotectine, secretoir IgA en schimmels. Wij hebben zelf als darmtherapeuten ook gewerkt met deze ontlastingsonderzoeken, waarbij je parasieten en candida bijvoorbeeld te lijf gaat met agressieve antibiotische stoffen en grote hoeveelheden supplementen. 

Voortschrijdend inzicht in de wetenschap laat zien dat je die markers niet los kan zien van het hele darmmicrobioom, dat overigens helemaal niet getest wordt bij deze darmcheck.

Het blijkt veel effectiever én duurzamer te zijn om je te concentreren op het voeden en versterken van het hele ecosysteem in je darmen, in plaats van te richten op een paar bad guys (met alle collateral damage van dien). Als de good guys in je buik namelijk goed samenwerken en op topsterkte zijn, houden ze eventuele schadelijke micro-organismen samen onder de duim. 

Beiden zijn we cum laude geslaagd voor de geaccrediteerde opleiding Medische basiskennis CPION volgens de opleidingsrichtlijnen van PLATO, de klassikale opleiding Medische basiskennis op HBO-niveau. Daarnaast zijn we allebei gecertificeerd als orthomoleculair therapeut via gerenommeerde opleidingsinstituten (Natura Foundation en Ortho Linea). Noortje is daarnaast ook gecertificeerd hormoontherapeut volgens de Evocircadian Code. Na onze opleidingen zijn we verder geschoold in de darm- en microbioomanalyse en -therapie via onder meer MGLab, Biovis, RP Vitamino en Medivere. 

De Labsolute Reset is geen vervanging voor medische analyse of diagnose door een arts. Je kunt de Reset zien als een stap die je neemt naast reguliere behandeling bij ziekte of klachten. Of als een manier om je kans om bij de dokter terecht te komen te verkleinen, door preventief je gezondheid te boosten. 

De Labsolute Reset is no cure no pay: als je bloedwaarden binnen de door het laboratorium vastgestelde referentiewaarden vallen, krijg je het VOLLEDIGE AANKOOPBEDRAG terug.

Omdat we nooit een perfecte uitslag van de poeptest zien, nemen we die niet mee in de voorwaarden voor de geld-terug-garantie. 

Dus ook als je darmen uit balans zijn maar je bloedwaarden goed, krijg je een refund. Plús je Persoonlijke Reset Plan met wat je kunt doen om je darmen weer op de rit te krijgen.

Ja, preventief medisch onderzoek (zoals de Labsolute Reset) is voor ondernemers vaak aftrekbaar voor de belasting. Om in aanmerking te komen voor aftrek van de fiscus, moeten de onderzoeken in het belang van de voortzetting van de onderneming zijn.

Het kan echt: van je klachten af door voeding

Wat voor je vriendin of je collega werkt, werkt misschien niet voor jou. Met de Reset kom je erachter welke voeding in jou lichaam voor chronische ontstekingen en bijbehorende klachten zorgt. Dit zijn een aantal voorbeelden van klachten die flink afgenomen zijn na 8 weken eten volgens de test op voedselovergevoeligheden:

spijsverteringsklachten
afname van 73.8%
diarree
afname van 69%
reflux
afname van 72.8%
artrose
afname van 44.3%
eczeem
afname van 66.9%
acne
afname van 60.8%
hoofdpijn
afname van 69.1%
migraine
afname van 76.9%

Ontdek of de Reset bij je past

Wil jij je fit en energiek voelen, je gezondheid serieus nemen en weten wat je kunt doen om je lichaam & geest zo goed mogelijk te ondersteunen?

Gebruik dan deze tool om helder te krijgen hoe je er nu voor staat en waar je aan zou willen werken.

labsolute the reset Aanhoudende darmklachten hulp

Je krijgt van ons een gratis en eerlijk advies en als de Reset toch niet bij je past sturen we je door.

Aanhoudende darmklachten hulp sofie

“Ik heb meer energie, geen last meer van mijn buik en voel me fitter. Het is echt een diepte-investering waar ik elke dag van geniet.”

Sophie van Winden (39)

actrice, schrijver, moeder

@sophievanwinden

Happy Reset Clients

Aanhoudende darmklachten hulp joy

“What a win🌸 Dankjewel Labsolute, jullie zijn geweldig en mijn buik en ik zijn jullie eeuwig dankbaar!”

Joy Delima (28)

actrice, schrijver

@joy.delima

the reset Aanhoudende darmklachten hulp Lisanne

“Sinds ik aan de slag ben gegaan met de adviezen van Labsolute is mijn buikpijn weg! En als ik dan toch nog een keer last van mijn buik heb, weet ik waar het door komt. M’n energielevel is constanter en stabieler. Waar ik eerst gedurende de dag meerdere dips kon hebben, heb ik die nu niet meer. Eigenlijk zit ik gewoon veel beter in m’n vel en daar ben ik ontzettend blij mee.”

Lisanne Stenekes (36)

meidencoach, moeder

@lisanne_stenekes

Happy Reset Clients

Sophie van Winden

“Ik heb meer energie, geen last meer van mijn buik en voel me fitter. Het is echt een diepte-investering waar ik elke dag van geniet.”

Sophie van Winden (39)

actrice, schrijver, moeder

@sophievanwinden

Joy Delima

“What a win🌸 Dankjewel Labsolute, jullie zijn geweldig en mijn buik en ik zijn jullie eeuwig dankbaar!”

Joy Delima (28)

actrice, schrijver

@joy.delima

Lisanne Stenekes

“Sinds ik aan de slag ben gegaan met de adviezen van Labsolute is mijn buikpijn weg! En als ik dan toch nog een keer last van mijn buik heb, weet ik waar het door komt. M’n energielevel is constanter en stabieler. Waar ik eerst gedurende de dag meerdere dips kon hebben, heb ik die nu niet meer. Eigenlijk zit ik gewoon veel beter in m’n vel en daar ben ik ontzettend blij mee.”

Lisanne Stenekes (36)

meidencoach, moeder

@lisanne_stenekes

Ga ook van meh naar yeah met de Labsolute Reset

de reset the reset labsolute Aanhoudende darmklachten hulpAanhoudende darmklachten hulpAanhoudende darmklachten hulpAanhoudende darmklachten hulp

Ben je nu echt klaar met quick fixes en diëten/therapieën en supplementen die niet werken?

Dan is dit jouw ticket naar een lichter leven en een gezonder lichaam.

We helpen je daar graag bij maar je moet zelf op de knop drukken: 

Scroll naar boven
Labsolute Beeldmerk

check je darmgezondheid

Doe de gratis Quick Scan