Ontdek waar jij energie lekt of juist wint met ons Self-Care Journal

Deel op linkedin
Deel op facebook
Deel op pinterest
Deel op whatsapp
Deel op email
Labsolute Self-care Journal

Het zijn vaak de kleine dingen die groot verschil maken. Dingen waar je eigenlijk nooit over nagedacht had, of waar je ooit mee begonnen bent omdat het een goed idee leek, maar eigenlijk helemaal geen baat bij hebt.

Daarom hebben we het Self-Care Journal ontworpen. Print hem uit en vul hem minimaal een week, maar liefst een maand dagelijks in. Je kan er donder op zeggen dat je patronen gaat zien in hoe je slaapt, hoe je buik aanvoelt, wat je stress en wat je energie oplevert. Je moet het alleen eerst zien voor je het kan begrijpen en ernaar kan handelen.

Labsolute

Wat ons triggert, is het besef dat ziekte niet van de ene op de andere dag ontstaat

Daar gaan vaak decennia aan vooraf waarin er sluipenderwijs steeds meer klachten en klachtjes bij komen. Dat wordt algemeen geaccepteerd als iets wat erbij hoort als je ouder wordt.

Gezondheid begint ver voor je ziek wordt

In de jaren dat we mensen begeleidden als therapeut merkten we iedere keer weer het enorme effect op gezondheid en vitaliteit van dezelfde paar labtests. Dat is ook niet zo gek als je weet dat:

  • 30-60% van de West-Europeanen een tekort aan vitamine D heeft

  • de omega 3-index van de gemiddelde Nederlander 4,5% is, terwijl 8-12% the sweet spot is voor optimale gezondheid

  • er cijfers rondgaan dat 40% van de Europeanen een overgevoeligheid voor één of meerdere voedingsmiddelen heeft

  • en 3,7 miljoen Nederlanders spijsverterings- en/of darmklachten hebben

Maar het ís niet normaal om elk jaar een pond aan te komen, en het is ook niet normaal om op steeds jongere leeftijd chronische klachten te krijgen zoals darmproblemen, eczeem en psoriasis, astma en ernstige vermoeidheid. Ook de vloedgolf van burn-outs en obesitas geeft aan dat de tijd rijp is voor het breder inzetten op preventie.

Daarom hebben wij Labsolute opgericht. We hebben de labonderzoeken bijeengebracht die voor iedereen in elke leeftijdsfase zeer belangrijk zijn om je gezondheid een stevige basis te geven. Of je je nu goed voelt of flinke klachten ervaart: dit zijn pijlers van energie, flexibiliteit en een vitaal leven.

Self-care doe je zelf

Wij helpen je te ontdekken wat je lichaam je wil vertellen. Wil je alles meteen zwart-op-wit met onze tests of ga je zelf leren luisteren naar de tekenen van je lichaam? Hoe en in welke volgorde je dat doet is aan jou and it’s all good.

Maar weet je: het zou zo maar kunnen dat je ons helemaal niet nodig hebt om het laaghangende fruit te plukken wat je meer gezondheid en vitaliteit gaat opleveren. Ontdek het zelf. 

Beeld via Well + Good

Deel op linkedin
Deel op facebook
Deel op pinterest
Deel op whatsapp
Deel op email
Scroll naar top

Begin bij de basis

Labsolute Self-Care

Ontcijfer de signalen die je lichaam je geeft met ons gratis Self-Care Journal

Wat je eet en drinkt, hoe je slaapt, poept, beweegt en ontspant bepaalt hoe je je voelt. Maar het is zo moeilijk de vinger te leggen op wat wel en wat juist niet werkt voor jouw unieke lichaam. 

Wij hebben het Self-Care Journal ontworpen om je te helpen luisteren als je lichaam spreekt. Studies tonen aan dat alleen al het consequent opschrijven van wat je eet tot resultaten leidt, of dat nu meer energie, minder kilo’s of gewoon gezonder eten is.