FAQ & Contact

Veelgestelde vragen

Je kunt de Essential Test zien als een stap die je neemt naast reguliere behandeling bij ziekte of klachten. Of als een manier om je kans om bij de dokter terecht te komen te verkleinen, door preventief je gezondheid te boosten.

We zoeken specifiek naar wat jouw unieke lichaam nodig heeft én wat je beter kunt laten staan. Want ieder lichaam is uniek en reageert anders op voeding en voedingsstoffen.

We onderzoeken science based pijlers van energie, flexibiliteit en een vitaal leven. De ruwe data die uit de labtesten rolt, vertalen we naar praktische (voedings)adviezen in jouw Persoonlijk Rapport. 

  • Wat zijn jouw persoonlijke superfoods en welke voeding kan bij jou juist voor chronische ontstekingen zorgen?
  • Krijg je voldoende voedingsstoffen binnen om essentiële processen in je lichaam goed te laten verlopen?
  • Houden de goede darmbacteriën en de potentieel schadelijke darmbacteriën elkaar in balans of is er ruimte voor verbetering?
  • Helpt je darmmicrobioom je om voldoende energie aan te maken of kost het je vooral energie?

Als je dit in kaart hebt, kun je met de adviezen uit je Persoonlijk Rapport zelf aan de slag om je gezondheid een stevige basis te geven.

De Essential Test bestaat uit 4 labtests. In bloed testen we vitamine D, je omega 3-balans en reacties op de 40 meest voorkomende voedingsovergevoeligheden. In ontlasting testen we je darmmicrobioom. Waarom en hoe we dat doen leggen we hier uit. 

Labsolute werkt alleen met science based laboratoriumonderzoeken; toch worden deze tests niet voorgeschreven door (huis)artsen en specialisten. Het zijn namelijk geen onderzoeken die ziekten diagnosticeren, maar vooruitstrevende labtests uit de leefstijlgeneeskunde die je kunnen helpen zelf je gezondheid te verbeteren, ook en juist preventief.

Labonderzoek is duur, dat is een feit. Maar de toegevoegde waarde ervan voor je gezondheid is onbetaalbaar. De rode draad in alle onderzoeken die we doen is chronische laaggradige ontsteking. Als je naar wetenschappelijk onderzoek van de afgelopen jaren kijkt worden chronische ontstekingen onder meer geassocieerd met acné, menstruatieklachten en eczeem, maar ook met hart- en vaatziekten, diabetes, artritis en darmaandoeningen. Laaggradige ontstekingen kunnen voor een scala aan klachten of klachtjes zorgen.

De uitslagen van onze onderzoeken geven je de mogelijkheid om zelf aan de slag te gaan om chronische ontstekingen te verminderen en je gezondheid zo een stevige basis te geven.

Als je bloedwaarden (vitamine D, omega 3 en reacties op voeding) helemaal binnen de door het laboratorium vastgestelde referentiewaarden vallen, krijg je het VOLLEDIGE aankoopbedrag terug.

Omdat we nooit een perfecte uitslag van de ontlastingstest zien, nemen we die niet mee in de voorwaarden voor de geld-terug-garantie. 

Dus ook als je darmen uit balans zijn maar je bloedwaarden goed, krijg je je geld terug. Plús je Persoonlijk Rapport met wat je kunt doen om je darmen weer op de rit te krijgen. Beloofd.

Jazeker. Zie de pijlers waar Labsolute op test als een fundament waarop je stevig kunt bouwen. Vaak slaan behandelingen en medicatie beter aan als je je lichaam helpt door chronische bronnen van stress (verkeerde voeding, tekorten aan essentiële voedingsstoffen, niet optimale darmfunctie) weg te nemen zodat je al je energie kunt stoppen in herstel.

De uitkomsten zijn niet griezelig en superinformatief. Alle waarden die we testen zijn dingen die je kunt aanpassen met voeding en leefstijl. Jij hoeft er vervolgens niet op af te studeren want dat hebben wij al voor je gedaan. Op basis van je resultaten geven we je op jouw lichaam afgestemde adviezen waarmee je vaak makkelijk en snel flinke resultaten kunt boeken.

Je neemt het sample ontlasting makkelijk zelf thuis af op het moment dat het jou uitkomt. Bloed laten prikken is al even simpel: we hebben prikpunten bij artsen verspreid over heel Nederland. 

Als het nodig is aanpassingen te maken in je voeding, helpen we je hierbij met tips, food swaps en recepten. Ook kun je de hulp van een van onze diëtisten inroepen. 

Alle adviezen die je krijgt op basis van je labresultaten zijn food based en waar nodig aangevuld met veilige supplementen, pre- en probiotica. 

Nee, we hebben allebei jarenlang cliënten behandeld als orthomoleculair darm- en hormoontherapeut. De wens groeide om mensen eerder bewust te maken van de basisvoorwaarden voor een goede gezondheid: dat kan zoveel ellende down the line voorkomen. Labsolute tests zijn geen vervanging voor een medische analyse of diagnose door een arts. Je kunt ons zien als een stap die je neemt naast reguliere behandeling bij ziekte of klachten. Of als een manier om je kans om bij de dokter terecht te komen te verkleinen, door preventief je gezondheid te boosten. 

Nee, absoluut niet. Labsolute werkt in tegenstelling tot de EMB (afkorting voor Energetisch Morfologische Bloedtest) alleen met science based onderzoeken. De EMB onderzoekt dingen die je wetenschappelijk gezien niet in bloed kunt onderzoeken, zoals ‘energieverstoringen’ en ‘stralingsbelasting’. Het past dus meer in het rijtje homeopathie, spiertesten of elektro-acupuntuur (mesologie). Dat neemt niet weg dat we de toegevoegde waarde van energetische en spirituele genezing zien, maar wij richten ons met Labsolute op tests die op een wetenschappelijk aantoonbare manier op zoek gaan naar de bron van je klachten.

Jazeker, we gaan vertrouwelijk met je privacygevoelige informatie om zoals de wet AVG voorschrijft.

De samples van zowel bloed- als ontlastingsonderzoek worden verstuurd en verwerkt via unieke (bar)codes. De laboratoria weten niet welke (bar)code bij welke persoon hoort. Alle uitslagen worden dan ook gepseudonimiseerd verwerkt.  

Uiteraard worden deze gegevens bij Labsolute veilig opgeslagen, met twee-stapsverificatie beschermd en nooit doorgegeven aan derden. Je Persoonlijk Rapport versturen we ook via twee-stapsverificatie waarbij we je een encrypted link e-mailen die je kunt openen met een wachtwoord die we je via sms versturen.

De bloedsamples worden bij het ene laboratorium (omega 3) na vier weken en bij het andere laboratorium (vitamine D en voedingsovergevoeligheden) drie maanden na analyse vernietigd. Het laboratorium dat de ontlasting analyseert vernietigt de samples na één jaar. Mocht je je ontlastingssample eerder vernietigd willen hebben, kun je dit via info@labsolute.nl bij ons melden. Wij geven het laboratorium dan de opdracht je sample zo snel mogelijk te vernietigen. 

De geanonimiseerde data verkregen uit de testen wordt door de laboratoria alleen intern gebruikt voor het verbeteren van hun diensten en wetenschappelijke doeleinden zoals het aanscherpen van referentiewaardes, het identificeren van ziektepatronen en voor andere interpretatieve doeleinden. De data zal nooit door ons en/of door onze laboratoria worden doorverkocht aan derden.

De test worden niet vergoed vanuit de basis- en aanvullende verzekering. Je eigen risico wordt dus ook niet aangesproken.

Gerekend vanaf het insturen van je sample kun je je Persoonlijk Rapport in principe binnen 6 weken verwachten. 

In het verleden hebben we hormonen getest, maar steeds weer bleek dat je voor een goede hormoonwerking beter (eerst) kunt zorgen dat je de 3 basisvoorwaarden voor een gezonde hormoonbalans in orde hebt gemaakt. 

Die basis bestaat uit 3 bouwstenen: de gezondheid van je cellen, je darmen en je immuunsysteem. Niet toevallig is dit ook het fundament van je algehele gezondheid. Hier lees je daar meer over. 

De gemene deler in alle onderzoeken die we doen is chronische laaggradige ontsteking. Zowel een te lage vitamine D-waarde als een verkeerde omega 3-balans in je bloed zorgen ervoor dat je lichaam kleine ontstekingsbrandjes niet goed kan blussen. Ook het binnenkrijgen van voeding waar je overgevoelig op reageert zorgt voor kleine of grotere, continue haarden van ontsteking in je lichaam.

Aan de andere kant kan een dysbiose in je darmen ervoor zorgen dat de darmwand meer doorlaatbaar is dan eigenlijk zou moeten. In de volksmond heet dat ‘leaky gut’. In een leaky gut kunnen niet volledig verteerde voedselcomponenten in je bloedbaan terechtkomen, waar ze door het immuunsysteem worden aangezien voor indringers en er ontstekingsstoffen aangemaakt worden ter verdediging.

Omdat je elke dag meerdere keren eet, betekent dat dat je immuunsysteem voortdurend overactief is. Dat kost heel veel energie en kan overal in je lichaam voor klachten zorgen. Als je voeding waar je op reageert weglaat en stoffen waar je een tekort aan hebt aanvult kan je darm zich vervolgens gaan herstellen.

Wat de kip en wat het ei is – darmen, voeding, tekorten? – is vaak moeilijk te achterhalen en ook eigenlijk niet zo interessant omdat het allemaal samenhangt en elkaar onderling beïnvloedt. En zo kun je het ook het beste aanpakken: voeding weglaten waar je op reageert, stoffen aanvullen waar je een tekort aan hebt en voeding toevoegen waar je darmen blij van worden!

Jazeker: chronische ontsteking raakt iedereen, ongeacht gender. 

De rode draad in de Labsolute-onderzoeken is chronische laaggradige ontsteking. We gaan op zoek naar voeding die voor chronische ontstekingen zorgt. Ook sporen we tekorten aan essentiële voedingsstoffen op die chronische ontstekingen tegenaan.

Chronische ontstekingen kunnen op verschillende manieren het lichaamsgewicht beïnvloeden.

Bijvoorbeeld omdat de insulinerespons van je lichaam wordt verstoord en de alvleesklier daarom meer insuline gaat afgeven. Dit resulteert meestal in vetopslag, en vaak ook op de gevaarlijkste plek daarvoor, namelijk je buik(organen). Dit buikvet verhoogt namelijk weer de aanmaak van ontstekingsbevorderende stoffen. En zo zit je in een vicieuze cirkel.

Chronische ontstekingen kunnen ook de reactie van het lichaam op leptine verstoren, een hormoon dat de hersenen vertelt wanneer je genoeg te eten hebt gehad. Als je hersenen dit signaal niet ontvangen, kan het ervoor zorgen dat je meer eet dan nodig is. 

Door chronische ontstekingen te verminderen geef je je lichaam de kans om het lichaamsgewicht aan te nemen wat gezond is en bij je past.

We hebben je Persoonlijk Rapport zo ontworpen dat je direct zelf aan de slag kunt met alle adviezen. In de drie maanden na ontvangst van je Persoonlijke Rapport staan we je wekelijks bij via de mail en heb je altijd de mogelijkheid om een belmoment in onze agenda in te plannen.

We delen bijvoorbeeld recepten met je, geven advies geven over etiketten lezen, waar kun je voeding die je moet laten staan door vervangen enzovoort.

De adviezen zijn erop gericht je immuunsysteem en je darmen in balans te brengen door chronische ontstekingen te dempen. Wij onderzoeken je bloed op IgG-reacties op 40 voedingsmiddelen, zodat je inzicht krijgt in op welke van deze voedingsmiddelen je immuunsysteem reageert. Meestal hoef je jouw trigger-voeding niet je leven lang te vermijden. Een paar maanden rust van het betreffende voedingsmiddel is vaak genoeg om het daarna weer (met mate) te kunnen eten.

Nee, dat hoeft echt niet. Onze test geeft je duidelijkheid over welke voeding wel en welke voeding niet werkt voor jouw lichaam. Dat scheelt onzekerheid, frustratie en geëxperimenteer. Zo hoef je niet meer allerlei diëten en supplementen te gaan uitproberen die helemaal niet bij je passen en niks voor je doen.

Bovendien is perfectie niet het streven. Als je weet op welke voeding je reageert, kun je daar vervolgens bewust mee omgaan. En soms kan dat betekenen dat je de keuze maakt om jouw triggerfood toch lekker te eten en de effecten daarvan op de koop toe neemt. In onze ogen is dat ook een gezonde verhouding met eten.

Vrijwel alle welvaartsziekten worden veroorzaakt door chronische laaggradige ontstekingen. Je wordt niet van de ene op de andere dag ziek, daar gaan vaak decennia aan vooraf waarin je er steeds meer kleine en grote klachten bij krijgt. 

Vergelijk het met een veenbrand: af en toe vlamt het ergens op – je hebt een winterteen, pijn in je gewrichten of een verergering van eczeem. Soms zie en merk je er weinig van. Lokaal blussen werkt vaak maar even voor het weer ergens anders opvlamt. 

De uitslagen van onze onderzoeken geven je de mogelijkheid om de bron van de veenbrand aan te pakken en je gezondheid zo een stevige basis te geven.

Tests bestellen, afnemen en versturen

Je kunt betalen via iDeal.
Je kunt het Essential testpakket ook 3 termijnen betalen. Hierbij betaal je de eerste termijn direct via iDeal, de volgende termijnen worden door middel van automatische incasso afgeschreven.

Je ontvangt na plaatsing van je bestelling een ordernummer en een bevestigingsemail. In deze email staan alle gegevens (je adresgegevens en bestelling) nogmaals. Mocht je deze email niet hebben ontvangen kan dat aan een aantal zaken liggen:
– Je mailbox is vol of je spamfilter heeft onze email aangemerkt als spam.
– Je emailadres is niet volledig/correct ingevoerd op onze website. Stuur ons een email (info@ronaldv47.sg-host.com) met je naam en welke bestelling je hebt geplaatst, dan zoeken we het zo snel mogelijk voor je uit.

Je ontvangt je bestelling binnen 3-5 werkdagen.

Dat lossen we zo snel mogelijk voor je op! Stuur een mail naar info@ronaldv47.sg-host.com waarin je aangeeft wat er aan de hand is. Het is fijn als je een duidelijke foto meestuurt van het pakketje met alle ontvangen onderdelen. Vergeet ook niet je naam, adres en ordernummer te vermelden.

Dat kan tot 14 dagen nadat je het testmateriaal hebt ontvangen, maar je kunt je aankoop uiteraard alleen annuleren als je de testmaterialen nog niet gebruikt hebt. Stuur een mail naar info@ronaldv47.sg-host.com om je aankoop te annuleren met het ingevulde herroepingsformulier. We betalen je uiterlijk 14 dagen nadat we de ongebruikte testkit retour hebben ontvangen het aankoopbedrag terug. De verzendkosten voor het retourneren van de testmaterialen zijn voor jouw rekening. Het retouradres is:

Labsolute
Dupontplein 12
3817 DV Amersfoort

Idealiter neem je de ontlastings- en bloedsamples na elkaar af en breng je ze dezelfde dag naar het postkantoor, maar als de twee tests niet op één dag lukken is dat geen probleem. 

Het ontlastingssample mag je op elk moment van de dag, elke dag van de week afnemen en op de post doen. 

De bloedsamples mag je alleen op maandag, dinsdag, woensdag of donderdag laten afnemen en posten, anders is de kans dat het te lang onderweg is naar het laboratorium te groot.

Dit komt niet vaak voor, maar mocht dit bij jou het geval zijn krijgen wij vanzelf een melding van het laboratorium. Wij zullen dan een nieuwe testkit naar je versturen. Wij nemen de kosten voor zowel het testmateriaal als de verzending voor onze rekening.

Je mag zowel de ontlastings- als bloedsamples op kamertemperatuur bewaren (niet in de koelkast of vriezer) tot het eerstvolgende moment dat je het kan versturen. Laat dit echt niet meer dan een dag zijn, want hoe langer je het niet verstuurd, hoe meer kans dat we melding van het laboratorium krijgen dat het sample niet bruikbaar is. 

Wij raden absoluut af om te stoppen met medicatie zonder overleg met je arts. Je kunt het beste twee weken voor het afnemen van de tests stoppen met je multi, en vitamine D-supplement en één week je pre- en of probiotica laten staan omdat dit de testuitslag kan beïnvloeden. 

Je hebt na ontvangst van de testkit drie weken de tijd om de samples op te sturen naar het lab. 

Jazeker, we gaan vertrouwelijk met je privacygevoelige informatie om zoals de wet AVG voorschrijft.

De samples van zowel bloed- als ontlastingsonderzoek worden verstuurd en verwerkt via unieke (bar)codes. De laboratoria weten niet welke (bar)code bij welke persoon hoort. Alle uitslagen worden dan ook gepseudonimiseerd verwerkt.  

Uiteraard worden deze gegevens bij Labsolute veilig opgeslagen, met twee-stapsverificatie beschermd en nooit doorgegeven aan derden. Je Persoonlijk Rapport versturen we ook via twee-stapsverificatie waarbij we je een encrypted link e-mailen die je kunt openen met een wachtwoord die we je via sms versturen.

De bloedsamples worden bij het ene laboratorium (omega 3) na vier weken en bij het andere laboratorium (vitamine D en voedingsovergevoeligheden) drie maanden na analyse vernietigd. Het laboratorium dat de ontlasting analyseert vernietigt de samples na één jaar. Mocht je je ontlastingssample eerder vernietigd willen hebben, kun je dit via info@ronaldv47.sg-host.com bij ons melden. Wij geven het laboratorium dan de opdracht je sample zo snel mogelijk te vernietigen. 

De geanonimiseerde data verkregen uit de testen wordt door de laboratoria alleen intern gebruikt voor het verbeteren van hun diensten en wetenschappelijke doeleinden zoals het aanscherpen van referentiewaardes, het identificeren van ziektepatronen en voor andere interpretatieve doeleinden. De data zal nooit door ons en/of door onze laboratoria worden doorverkocht aan derden.

Vragen over de bloedtest

Voor bloedafname werken we samen met een landelijk netwerk van priklocaties. Je kunt telefonisch een afspraak plannen voor de bloedafname. Er zal samen met jou een geschikt prikpunt uitgezocht worden.

Op de dag van de bloedafname is het belangrijk dat je de bloedafname laat doen als je minimaal 10 uur nuchter bent, dus vóór je hebt ontbeten en eventuele supplementen genomen hebt. Water drinken en medicatie innemen mag uiteraard wel.

Mocht je het bloed diezelfde dag om wat voor reden dan ook niet direct kunnen versturen, bewaar het op kamertemperatuur en verstuur het alsnog de volgende dag.

De bloedsamples mag je alleen op maandag, dinsdag, woensdag of donderdag afnemen en posten, anders is de kans dat het te lang onderweg is naar het laboratorium te groot. 

De volgende waarden worden in bloed getest:

Nee, absoluut niet. Labsolute werkt in tegenstelling tot de EMB (afkorting voor Energetisch Morfologische Bloedtest) alleen met science based onderzoeken. De EMB onderzoekt dingen die je wetenschappelijk gezien niet in bloed kunt onderzoeken, zoals ‘energieverstoringen’ en ‘stralingsbelasting’. Het past dus meer in het rijtje homeopathie, spiertesten of elektro-acupuntuur (mesologie). Dat neemt niet weg dat we de toegevoegde waarde van energetische en spirituele genezing zien, maar wij richten ons met Labsolute op tests die op een wetenschappelijk aantoonbare manier op zoek gaan naar de bron van je klachten.

De volgende waarden worden in het Essential Testpakket in het bloed geanalyseerd:

Er hoeven maar 2 buisjes bloed gevuld te worden door de laborant bij het prikpunt. Bij aanschaf van de Essential Test kun je een afspraak maken bij een prikpunt bij jou in de buurt, dit wijst zich vanzelf.

Vragen over de ontlastingstest

In je dunne, maar vooral in je dikke darm bevinden zich triljoenen micro-organismen, je darmmicrobioom. Dit microbioom bestaat uit bacteriën, maar ook uit schimmels, gisten, virussen en andere eencellige wezens, die in je darmen leven. 

Er is onderlinge communicatie tussen deze verschillende micro-organismen, maar ook sturen ze informatie naar andere delen van je lichaam. Je kunt het dus met recht een op zichzelf werkend orgaan noemen. Hier lees je meer over je darmmicrobioom.

De darmmicrobioomtest analyseert de soorten bacteriën die aanwezig zijn en hun aandeel in het totale darmmicrobioom. Het geeft informatie over de verschillende functies van je darmbacteriën, zoals de mate waarin ze je beschermen tegen een aantal veelvoorkomende chronische ziekten die met voeding en leefstijl te beïnvloeden zijn: obesitas, de darmontstekingsziekten Crohn en colitis ulcerosa, diabetes type 2 en hart- en vaatziekten.

We onderzoeken het vermogen van je darmmicrobioom om voedingsvezels, lactose en gluten te verteren. Ook kijken we in hoeverre je darmbewoners je beschermen tegen ontstekingen. Je krijgt ook aanbevelingen om de balans van je darmmicrobioom te verbeteren en te behouden door jouw persoonlijke superfoods aan je dieet toe te voegen. Het geeft je een mooi overall beeld van de ‘kwaliteit’ van je darmmicrobioom waarmee je zelf aan de slag kunt.

De darmmicrobioomtest kijkt niet naar de aanwezigheid van eventuele parasieten, schimmels en/of gisten. 

Dankzij grote technologische vooruitgang is het nu mogelijk om nauwkeurige analyses van het darmmicrobioom uit te voeren met behulp van 16S rRNA-sequencing om bacteriën te identificeren op basis van hun DNA. Let op: dit betekent niet dat we jouw DNA testen, dat is iets heel anders. Het gaat om het DNA van de verschillende bacteriestammen. 

Idealiter stop je een week voor het afnemen van de ontlastingstest met eventuele prebiotica- en probioticasupplementen. Spijsverteringsenzymen hebben geen invloed op de uitslag, dus die kan je gewoon door blijven gebruiken.

Bekijk hier de instructies van de darmmicrobioomtest uit ontlasting.

Je hebt na ontvangst van deze testkit maximaal drie weken de tijd om het ontlastingssample af te nemen en op te sturen naar het lab. Let op: verstuur het op dezelfde dag van afname.

Het ontlastingssample mag je op elk moment van de dag, elke dag van de week afnemen en naar een PostNL-punt brengen. Je hoeft het niet koel te bewaren. 

Jazeker, dat is een goed plan omdat antibiotica een aanslag op je darmen doet. Wel is het goed 2 maanden te wachten, zodat je microbioom zich weer zo goed mogelijk kan herstellen. Als je daarna de test doet kun je vervolgens precies zien waar je darmen extra aansturing en ondersteuning kunnen gebruiken.

Staat jouw vraag er niet tussen?

Boek een moment in onze agenda om te overleggen. Wij bellen jou op het afgesproken tijdstip. We geven je altijd een 100% eerlijk advies, ook als we je niet kunnen helpen.

Wil je tips ontvangen over voeding & gezondheid?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief, voor Science Based Self-Care tips en om op de hoogte te blijven van de activiteiten van Labsolute

Scroll naar top