FAQ & Contact

Antwoord op de meestgestelde vragen

Labsolute heeft de labonderzoeken bijeengebracht die voor iedereen in elke leeftijdsfase zeer belangrijk zijn om je gezondheid een stevige basis te geven. Of je je nu goed voelt of flinke klachten ervaart: dit zijn pijlers van energie, flexibiliteit en een vitaal leven. Wil jij het fundament van je gezondheid verbeteren? Dan is een Labsolute testpakket zeker wat voor jou. Klik hier om de verschillende pakketten te bekijken.

Twijfel je nog? Stel je vragen in een gratis adviesgesprek met Noortje of Liedewij.

De rode draad in onze labtests zijn chronische laaggradige ontstekingen, de oorzaak van vrijwel alle chronische ziekten. We onderzoeken drie belangrijke oorzaken van deze sluimerende ontstekingen: tekorten aan voedingsstoffen, reacties op voeding en darmen die uit balans zijn.

Onze laboratoria analyseren de samenstelling van je darmmicrobioom – het regenwoud in je buik – in ontlasting en onderzoeken je bloed op tekorten (vitamine D en omega 3) en of er sprake is van voedselovergevoeligheden

Hier vind je op welke voedingsmiddelen we je bloed testen in het onderzoek naar voedselovergevoeligheden.

We zoeken specifiek naar wat jouw unieke lichaam nodig heeft én wat je beter kunt laten staan. Cause there is no one-size-fits-all diet.

We onderzoeken science based pijlers van energie, flexibiliteit en een vitaal leven. De ruwe data die uit de labtesten rolt, vertalen we naar praktische (voedings)adviezen in jouw persoonlijke rapport. 

  • Wat zijn jouw persoonlijke superfoods en welke voeding kan bij jou juist voor chronische ontstekingen zorgen?
  • Krijg je voldoende voedingsstoffen binnen om essentiële processen in je lichaam goed te laten verlopen?
  • Houden de goede darmbacteriën en de potentieel schadelijke darmbacteriën elkaar in balans of is er ruimte voor verbetering?
  • Helpt je darmmicrobioom je om voldoende energie aan te maken of kost het je vooral energie?

Als je dit in kaart hebt, kun je met de adviezen uit je Persoonlijk Rapport zelf aan de slag om je gezondheid een stevige basis te geven.

De gemene deler in alle onderzoeken die we doen is chronische laaggradige ontsteking. Zowel een te lage vitamine D-waarde als een verkeerde verhouding tussen omega 6 en omega 3 in je bloed zorgen ervoor dat je lichaam kleine ontstekingsbrandjes niet goed kan blussen. Ook het binnenkrijgen van voeding waar je overgevoelig op reageert zorgt voor kleine of grotere, continue haarden van ontsteking in je lichaam.

Aan de andere kant kan een dysbiose in je darmen ervoor zorgen dat de darmwand meer doorlaatbaar is dan eigenlijk zou moeten. In de volksmond heet dat ‘leaky gut’. In een leaky gut kunnen niet volledig verteerde voedselcomponenten in je bloedbaan terechtkomen, waar ze door het immuunsysteem worden aangezien voor indringers en er ontstekingsstoffen aangemaakt worden ter verdediging.

Omdat je elke dag meerdere keren eet, betekent dat dat je immuunsysteem voortdurend overactief is. Dat kost heel veel energie en kan overal in je lichaam voor klachten zorgen. Als je voeding waar je op reageert weglaat en stoffen waar je een tekort aan hebt aanvult kan je darm zich vervolgens gaan herstellen.

Wat de kip en wat het ei is – darmen, voeding, tekorten? – is vaak moeilijk te achterhalen en ook eigenlijk niet zo interessant omdat het allemaal samenhangt en elkaar onderling beïnvloedt. En zo kun je het ook het beste aanpakken: voeding weglaten waar je op reageert, stoffen aanvullen waar je een tekort aan hebt en voeding toevoegen waar je darmen blij van worden!

Ja, dit kan zeker. Zie de pijlers waar Labsolute op test als een fundament waarop je stevig kunt bouwen. Vaak slaan behandelingen en medicatie beter aan als je je lichaam helpt door chronische bronnen van stress (verkeerde voeding, tekorten aan essentiële voedingsstoffen, niet optimale darmfunctie) weg te nemen zodat je al je energie kunt stoppen in herstel.

We adviseren je om de adviezen uit jouw Persoonlijk Rapport eerst voor te leggen aan je behandelend arts voordat je hier zelf mee aan de slag gaat.

In het verleden hebben we hormonen getest, maar steeds weer bleek dat je voor een goede hormoonwerking beter (eerst) kunt zorgen dat je de 3 basisvoorwaarden voor een gezonde hormoonbalans in orde hebt gemaakt. 

Die basis bestaat uit 3 bouwstenen: de gezondheid van je cellen, je darmen en je immuunsysteem. Niet toevallig is dit ook het fundament van je algehele gezondheid. Hier lees je daar meer over. 

De rode draad in de Labsolute-onderzoeken is chronische laaggradige ontsteking. We gaan op zoek naar voeding die voor chronische ontstekingen zorgt. Ook sporen we tekorten aan essentiële voedingsstoffen op die chronische ontstekingen tegenaan.

Chronische ontstekingen kunnen op verschillende manieren het lichaamsgewicht beïnvloeden.

Bijvoorbeeld omdat de insulinerespons van je lichaam wordt verstoord en de alvleesklier daarom meer insuline gaat afgeven. Dit resulteert meestal in vetopslag, en vaak ook op de gevaarlijkste plek daarvoor, namelijk je buik(organen). Dit buikvet verhoogt namelijk weer de aanmaak van ontstekingsbevorderende stoffen. En zo zit je in een vicieuze cirkel.

Chronische ontstekingen kunnen ook de reactie van het lichaam op leptine verstoren, een hormoon dat de hersenen vertelt wanneer je genoeg te eten hebt gehad. Als je hersenen dit signaal niet ontvangen, kan het ervoor zorgen dat je meer eet dan nodig is. 

Door chronische ontstekingen te verminderen geef je je lichaam de kans om het lichaamsgewicht aan te nemen wat gezond is en bij je past.

Absoluut! De rode draad in alle onderzoeken die we doen is chronische laaggradige ontsteking. Als je naar wetenschappelijk onderzoek van de afgelopen jaren kijkt worden chronische ontstekingen onder meer geassocieerd met acné, menstruatieklachten en eczeem maar ook met hart- en vaatziekten, diabetes, artritis en darmaandoeningen. Laaggradige ontstekingen kunnen voor een scala aan klachten of klachtjes zorgen.

De uitslagen van onze onderzoeken geven je de mogelijkheid om zelf aan de slag te gaan om chronische ontstekingen te verminderen en je gezondheid zo een stevige basis te geven.

De uitkomsten zijn 100% niet griezelig en superinformatief. Alle waarden die we testen zijn dingen die je kunt aanpassen met voeding en leefstijl. Jij hoeft er vervolgens niet op af te studeren want dat hebben wij al voor je gedaan. Op basis van je resultaten geven we je op jouw lichaam afgestemde adviezen waarmee je vaak makkelijk en snel flinke resultaten kunt boeken.

Deze tests zijn niet beschikbaar voor (huis)artsen en specialisten. Het zijn geen onderzoeken die ziekten diagnosticeren, maar cutting edge labtests uit de leefstijlgeneeskunde die je kunnen helpen je gezondheid te verbeteren, ook preventief. 
Labsolute testen zijn alleen bedoeld voor wellness monitoring en zijn geen vervanging van een medische analyse.

Je ontvangt je uitslagen plus op je lijf geschreven advies in je Persoonlijk Rapport. Bij het Basic-pakket met alleen bloedonderzoek krijg je je Persoonlijk Rapport in principe binnen 4 weken. Bij het Essential- en Absolute-pakket met naast bloed- ook ontlastingsonderzoek kun je je Persoonlijk Rapport in principe binnen 6 weken verwachten. 

Het afnemen van de samples bloed en ontlasting is – zeker met de duidelijke instructies (zie ook hieronder) – appeltje eitje. Alle adviezen die je krijgt op basis van je labresultaten zijn food based en waar nodig aangevuld met veilige supplementen, pre- en probiotica. 

Bij het Essential- en Absolute-pakket krijg je ons Food Book met handige tips en food swaps. De Absolute test komt zelfs met een door onze diëtist samengesteld persoonlijk weekmenu, afgestemd op jouw resultaten. Als je het fijn vindt om nog meer begeleiding te krijgen kan je een consult met haar boeken.  

We hebben je Persoonlijk Rapport en het Food Book zo ontworpen dat je direct zelf aan de slag kunt met alle adviezen. Mocht je toch graag extra persoonlijke begeleiding willen dan kun je een consult boeken bij onze diëtist Nina.

Daarin zit inbegrepen een (beeld)belconsult van 60 minuten + een aan de hand van dit gesprek en je labuitslagen speciaal voor jou ontworpen eetschema.

De kosten hiervoor zijn €160, waarvan de meeste verzekeringen het grootste deel vergoeden. Als je wilt weten hoe dit bij jou geregeld is, bel dan even met je zorgverzekeraar.

Nee, dat zijn we niet. Maar dat betekent niet dat we geen kennis hebben. Het afgelopen decennium hebben we ons hartstochtelijk verdiept in de voorwaarden voor gezondheid en vitaliteit.

We zijn allebei gediplomeerd in Medische Basiskennis CPION, orthomoleculaire therapie en darmtherapie. Noortje is daarnaast ook Evocircadian hormooncoach.

We hebben als therapeuten honderden cliënten behandeld en veel van hen van hun klachten afgeholpen met behulp van de onderzoeken die we nu samengebracht hebben bij Labsolute.

Daarnaast zijn we ervaringsdeskundigen. We kennen de praktische obstakels waar je tegenaan kunt lopen, maar vooral ook de voordelen die het je kan opleveren.

Lees hier waarom we Labsolute zijn begonnen.

De adviezen zijn erop gericht je immuunsysteem en je darmen in balans te brengen door chronische ontstekingen te dempen. Wij onderzoeken je bloed op IgG-reacties op 22, 44 of 90 voedingsmiddelen, zodat je inzicht krijgt in op welke van deze voedingsmiddelen je immuunsysteem reageert. Meestal hoef je jouw trigger-voeding niet je leven lang te vermijden. Een paar maanden rust van het betreffende voedingsmiddel is vaak genoeg om het daarna weer (met mate) te kunnen eten.

Vrijwel alle welvaartsziekten worden veroorzaakt door chronische laaggradige ontstekingen. Je wordt niet van de ene op de andere dag ziek, daar gaan vaak decennia aan vooraf waarin je er steeds meer kleine en grote klachten bij krijgt. 

Vergelijk het met een veenbrand: af en toe vlamt het ergens op – je hebt een winterteen, pijn in je gewrichten of een verergering van eczeem. Soms zie en merk je er weinig van. Lokaal blussen werkt vaak maar even voor het weer ergens anders opvlamt. 

De uitslagen van onze onderzoeken geven je de mogelijkheid om de bron van de veenbrand aan te pakken en je gezondheid zo een stevige basis te geven.

Staat jouw vraag er niet tussen?

Labsolute Supplement

Ontcijfer de signalen die je lichaam je geeft met ons gratis Self-Care Journal

Labsolute Supplement

Wat je eet en drinkt, hoe je slaapt, poept, beweegt en ontspant bepaalt hoe je je voelt. Maar het is zo moeilijk de vinger te leggen op wat wel en wat juist niet werkt voor jouw unieke lichaam. 

Wij hebben het Self-Care Journal ontworpen om je te helpen luisteren als je lichaam spreekt. Studies tonen aan dat alleen al het consequent opschrijven van wat je eet tot resultaten leidt, of dat nu meer energie, minder kilo’s of gewoon gezonder eten is.

Scroll naar top