fb pixel

De Reset is gebaseerd op de gouden combinatie van labtests om oorzaken van chronische ontstekingen op te sporen. Je kunt de labtests niet los van elkaar zien: ze beïnvloeden elkaar onderling en vervullen los van elkaar én samen essentiële functies in je lichaam om je fitter, energieker en sterker te maken.

ONTLASTINGSTEST

DARM-MICROBIOOM

DARMMICROBIOOM

WAT WE TESTEN

De samenstelling en diversiteit van je darmbacteriën in ontlasting

PRAKTISCH ADVIES NA DE TEST

Voedings- en leefstijltips die je heel gericht helpen om de gezondheid van je darmen (en dus je algehele gezondheid) te verbeteren

De basis van je gezondheid is je darmgezondheid. Meer dan de helft van je lichaam bestaat uit micro-organismen: het microbioom. Het grootste deel van dit complexe ecosysteem dat bestaat uit bacteriën, schimmels en zelfs parasieten, bevindt zich in je darmen. Iedereen heeft een unieke samenstelling van de darmflora die in hoge mate je gezondheid bepaalt. 

Als het goed is houden de 700 tot 1000 verschillende bacteriestammen elkaar in balans: de good guys houden de bad guys in bedwang. Maar helaas is dit evenwicht snel verstoord door bijvoorbeeld voeding die niet bij je past, lichamelijke en psychische stress, antibiotica en andere medicijnen. 

We kijken naar de precieze samenstelling en diversiteit van je darmbacteriën, tot welke van de 3 enterotypes je behoort en in hoeverre je microbioom je beschermt tegen obesitas, diabetes type 2, atherosclerose (‘aderverkalking’) en de darmontstekingsziekten ulceratieve colitis en ziekte van Crohn.

Het kan zijn dat uit je test komt dat je darmmicrobioom je minder goed beschermt tegen deze ziekten. Gelukkig zijn dit bij uitstek aandoeningen die te verbeteren zijn door aanpassingen in voeding en leefstijl. Deze test geeft je op jouw uitslag gepersonaliseerd voedingsadvies voor het verbeteren van de samenstelling en diversiteit van je darmbacteriën. 

KLACHTEN DIE KUNNEN WIJZEN OP EEN VERSTOORD DARMMICROBIOOM:

BLOEDTEST

VITAMINE D

WAT WE TESTEN

Je 25-OH vitamine D-waarde in bloed

PRAKTISCH ADVIES NA DE TEST

Voedings- en leefstijltips en indien nodig een op jouw bloedwaarde afgestemde dosering van een vitamine D-supplement

Er is een sweet spot voor vitamine D: het ideale level van deze krachtpatser in je bloed. Te hoog is niet goed, te laag zeker niet. Hoe makkelijk jouw lichaam vitamine D aanmaakt is afhankelijk van veel factoren zoals leeftijd, gewicht, pigment, leefstijl. Daarom is het voor iedereen belangrijk om dit pre-hormoon – want dat is wat vitamine D is – te testen in bloed. 

Als je vitamine D-waarde in bloed precies goed is heeft dat een gunstige invloed op je hele lichaam. Dit komt doordat vitamine D de activiteit van meer dan 1000 genen beïnvloedt – dat is ongeveer 5% van ál je genen. De juiste vitamine D-waarde werkt  ontstekingsremmend, helpt je om enzymen en eiwitten te maken die je beschermen tegen ziekten en remt het verouderingsproces. De juiste vitamine D-waarde helpt je darmwand sterk te maken en je immuunsysteem tot rust te brengen, waardoor je minder overgevoelig op voeding reageert. Je vitamine D op peil houden is dus een essentiële investering in je gezondheid. 

KLACHTEN DIE KUNNEN WIJZEN OP EEN VITAMINE D-TEKORT:

BLOEDTEST

OMEGA 3-BALANS

WAT WE TESTEN

De ratio tussen omega 3 en omega 6 vetzuren, percentage transvetten en percentage omega 3 in bloed

PRAKTISCH ADVIES NA DE TEST

Voedings- en leefstijltips en indien nodig een op jouw bloedwaarde afgestemde dosering van een omega 3-supplement

Omega 3-vetzuren (DHA en EPA) uit vis en schaal- en schelpdieren zijn essentieel voor je gezondheid. Niet voor niets hebben EPA en DHA erkende Europese gezondheidsclaims. Omega 3 is goed voor je hart en bloeddruk, jouw hersenen en die van je ongeboren kind, voor behoud van normaal zicht, je huidconditie, je spieren en een goed functionerend immuunsysteem. Bovendien helpt een goede omega 3-balans je lichaam uit de onstekingsstand te komen en te blijven.

Veel mensen krijgen te weinig van de omega 3-vetzuren binnen (ook als ze 2 keer per week vette vis eten) en te veel omega 6-vetzuren uit bijvoorbeeld zonnebloemolie, noten en kant-en-klare producten. Een goede verhouding tussen omega 6 en omega 3 is erg belangrijk voor een goede gezondheid en een goed herstel.

KLACHTEN DIE KUNNEN WIJZEN OP EEN OMEGA-DISBALANS:

BLOEDTEST

REACTIES OP VOEDING

WAT WE TESTEN

Antistoffen van je immuunsysteem (IgG-reacties) op 44 voedingsmiddelen in bloed

PRAKTISCH ADVIES NA DE TEST

Je weet precies welke voeding voor paniek (immuunreacties) zorgt in je lichaam. Zo heb je duidelijkheid over wat je beter niet (teveel) kan eten, maar ook wat dan wél goed voor je is

Je doet je best gezond te eten. Toch heb je last van vage of ronduit vervelende klachten. Denk aan hoofdpijn, vermoeidheid, huidklachten of na het eten een buik alsof je 3 maanden zwanger bent. Misschien heb je zelfs de diagnose prikkelbare darmsyndroom gekregen. 

Het kan heel goed zijn dat je een overgevoeligheidsreactie hebt op voeding die je regelmatig eet en die doorgaat voor gezond. Deze IgG-reacties komen heel veel voor: geschat wordt dat 45% van de mensen er in meer of mindere mate last van heeft.*

DE MEEST VOORKOMENDE KLACHTEN VAN REACTIES OP VOEDING:

Waarom laten we bloed én ontlasting analyseren bij darmklachten?

Chronische darmklachten hebben als basisoorzaak sluimerende ontstekingen. Alle labtests die we doen hebben dan ook als rode draad het opsporen en aanpakken van ontstekingen. Zowel een te lage vitamine D-waarde als een verkeerde omega 3-balans in je bloed zorgen ervoor dat je lichaam kleine ontstekingsbrandjes niet goed kan blussen. Ook het binnenkrijgen van voeding waar je overgevoelig op reageert zorgt voor kleine of grotere, continue haarden van ontsteking in je lichaam. 

De oorzaak van aanhoudende darmklachten is meestal een opeenstapeling van een slechte darmflora (een verkeerde balans tussen goede en slechte bacteriën in je darmen), ontstekingsprocessen en een darmwand die als het ware ‘lek’ is (leaky gut). Door zo’n hyperpermeabele darm kunnen onverteerde voedselcomponenten in je bloedbaan terechtkomen en voor irritatie en ontstekingen in je hele lichaam zorgen. Dat verklaart ook waarom een probleem in je darmen klachten in je hele lichaam kan veroorzaken. Naast chronische diarree, obstipatie, buikpijn en een opgeblazen gevoel kun je bijvoorbeeld last hebben van eczeem, depressieve gevoelens en je hormonen.

Doorbreek de vicieuze cirkel

Wat de kip en wat het ei is – darmflora, reacties op voeding, tekorten? – is vaak moeilijk te achterhalen en ook eigenlijk niet zo interessant voor het oplossen van aanhoudende darmklachten. Deze factoren hangen namelijk allemaal met elkaar samen en beïnvloeden elkaar onderling. 

Chronische buikklachten los je dus ook niet op door één van deze oorzaken aan te pakken, maar door ze allemaal tegelijk op te sporen en te verbeteren. Want pas als je voeding waar je op reageert weglaat kan je systeem tot rust komen. Daarmee draai je de kraan dicht en kunnen je darmen zich eindelijk gaan herstellen. Voor dat herstel hebben ze aanvoer van de juiste voedingsstoffen en prebiotische vezels nodig, en ook die zijn voor elk individu verschillend. Deze puzzelstukjes – die er voor iedereen anders uitzien – worden zichtbaar door de Reset.

Ontdek of de Reset bij je past

Wil jij je fit en energiek voelen, je gezondheid serieus nemen en weten wat je kunt doen om je lichaam & geest zo goed mogelijk te ondersteunen?

Gebruik dan deze tool om helder te krijgen hoe je er nu voor staat en waar je aan zou willen werken.

Labsolute

Als je je gegevens achterlaat krijg je van ons een gratis en eerlijk advies en als de Reset toch niet bij je past sturen we je door.

Scroll naar boven
Labsolute Beeldmerk

check je darmgezondheid

Doe de gratis Quick Scan